Baner
car rental montenegro
Sport - Ostalo
Počeo sa radom prvi MMA klub u Crnoj Gori
19. maj 2012.

mmaslajdokLjubitelji  Mirka Filipovića, Fjodora Jemaljenka, Alistera Overema, Žuniora dos Santosa i Andersona Silve već par mjeseci u Podgorici, mogu da nauče kombinaciju borilačkih vještina poznatu pod imenom MMA i to u prvom klubu takve vrste u Crnoj Gori.

Klub koji je nazvan ''MMA Zabjelo'' je osnovao Podgoričanin Alen Džankić i u svom programu ima škole boksa, džuda, kik boksa, rvanja grčko - rimskim i slobodnim stilom.

mma2okPopularna u SAD: Mješovite borilačke vještine (MMA), poznatiji i kao ultimat fajt, slobodna borba, vale tudo i fri fajt je borilački sport u kojem se za pobjedu nad protivnikom koristi kombinacija više borilačkih disciplina, uključujući boks, rvanje, brazilski džiju-džicu , tajlandski boks, kik boks, teakvando, karate, džudo i drugi.

Posebno je popularna u SAD gdje su turniri veoma gledani i sa velikim finasijskim učešćem bogatih sponzora. Ključni MMA borci su u SAD velike zvijezde i ta industrija, zajedno sa TV pravima, ima godišnji obrt od nekoliko stotina miliona dolara.

U izjavi za Portal Analitika Džankić kaže da njegov klub već sada pohađa oko 30 boraca koji uz stručnu podršku brojnih trenera već stasavaju u veoma dobre takmičare.

Školu boksa vodi Saša Razić, za džudo, partner, rvanje slobodnim  i grčko rimskim stilom su zaduženi Sreten Kipa i reprezentativac Mladen Mišurović, a za kik boks Nemanja Marković i Bojan Stojović. Stvorena je veoma dobra stručna baza za brz napredak boraca a talenata ima napretek.

- Bitno je da se djeca maknu sa ulice i da svoje uzore traže u vrhunskim sportistima, a ne negdje drugo, kaže za Portal Analitika trener boksa u klubu Saša Razić.

mmarazaPravila borbe: MMA borba se može odvijati u tri faze: borba na nogama, u klinču i borba u parteru. Svaka borba i runda počinju na nogama, te se u takvoj borbi najčešće koriste tehnike boksa, kik boksa i tajlandskog boksa.

Ako se borba na nogama pretvori u borbu u klinču, najčešće se koriste tehnike iz boksa i tajlandskog boksa za zadavanje udaraca.

Želi li borac prijeći u borbu u parteru, najčešće koristi tehnike rvanja, samba i džudoa. Iste tehnike borci koriste i u klinču, kada postoji neudaračka mogućnost dovršenja borbe, odnosno završetak borbe zahvatom. Kada borba pređe u parter, najviše se koriste tehnike brazilskog džiju - džica, rvanja i džudoa.

Iako klub postoji svega par mjeseci, svojim talentom se već ističe petnaestogodišnji Dimitrije Džankić za koga trener Saša Razić kaže da će biti svjetski kalibar i veliki šampion.

- Zapamtite to ime Dimitrije...On će biti veliki šampion, kaže Razić.

Od ostalih boraca svojim talentom za MMA se ističu i Aleksa Slijepčević, Jovan Madžarević, Miodrag Vuksanović...

mma3Djevojka u MMA: MMA klub Zabjelo pohađa i jedna djevojka:  Dragana Andrić student III godine Akademije vizuelnih umjetnosti .

Dragana u izjavi za Portal Analitika kaže da joj MMA trening pomaže da se opusti i da iz sebe izbaci negativnu energiju

Trening MMA podstiče borilački duh, kaže Dragana koja se nije do sada bavila borilačkim sportom ali jeste fitnesom. U šali dodaje da joj je glumac Jurij Bojka pojam kako treba da bude građen muškaraca.

Ko želi da se učlani u klub cijena je 20 eura i treninzi su svaki dan osim nedjeljom. Vlasnik i osnivač kluba Alen Džankić je pozvao sponzore da finansijski pomognu rad kluba jer se ulaganje u vrhunske borce kakvi stasavaju u ''MMA klubu Zabjelo'' višestruko isplati.

Uskoro meč: Džankić planira i u oktobru mjesecu da organizuje amaterski MMA meč koji će biti prvi meč takve vrste Gori u Crnoj i taj meč bi imao međunarodne karakter.

Džankić navodi da su mu finansijska sredstva neophodna kako bi kupili kavez MMA.

- Sve od opreme što smo kupili do sad, smo finansirali sopstvenim sredstvima. Potreban nam je novac za pristojan kavez ili oktagon, zaključuje Džankić.

N.Z.

mma4

Komentari (8)
 • DIMITRIJE.
  Kavez da se kupi pod hitno. Ali poveci. Da vas sve u njega mozemo zakljucati.
 • Anonimus
  ova dragana je inače .....osoba. znam je iz osnovne škole. Bolje odje da izbača negativnu energiju, nego da narod napada na ulici. .... osoba.
 • Anonimus
  Aj malo Anonimuse setaj, lijepo je vrijeme vani, izasle su zene...Mada si vjerovatno .... pa te niko nece...
 • Ranko
  Svaka čast za klub, a uvijek će biti ljubomornih
 • Anonimus
  ima li neki uslov za uclanjenje , zeleo bih da se uclanim .....
 • zyzz  - evo pogledajte odje kaveze i oktagone
  najjeftiniji je nesto manje od 10 000 eura. http://store.titleboxing.com/mma-rings-and-ring-accessories.html
 • Anonimus
  ja bih da pocnem da treniram 97 sam godiste
 • Emil
  dimitrije dzankic dzanjo jeli?
Dodaj komentar
Vaši Kontakt Podaci:
Komentar:
Zaštita
Morate navesti anti-spam kôd koji stoji na slici.
 
Baner
Baner

Pretraga

Cloudy

11°C

Podgorica

Prognoza za tri naredna dana:

Rain
11°C / 14°C

Rain
11°C / 17°C

Partly cloudy
13°C / 21°C
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Analitika - Informativni Portal © 2014.
Baner
Baner