Baner
car rental montenegro
Sport - Košarka
Đukanović: Nijesam imao dilema jer sam znao kakav je Luka
17. septembar 2012.

Milo-Djukanovic02ok- Luka je neko ko je od najranije mladosti predodređen na velike uspjehe. Upoznali smo se kad je kao klinac gledao igre basketa u Njegoševom parku, da bi se uskoro, kao najmlađi, počeo i uključivati u njih - kazao je za Pobjedu predsjednik košarkaškog saveza Crne Gore Milo Đukanović o tome zašto je odabrao Luku Pavićevića za selektora muške seniorske reprezentacije.

On je istakao da se sjeća tih dana, kao da su bili juče: „ Luka je plijenio radoznalošću, inteligencijom, urednošću, besprekornom vaspitanjem, veselim duhom... njegov bistri pogled je upućivao na neograničene domete u svakom poslu za koji se opredijeli“.

Đukanović dalje nastavlja:

- Radovao sam se kada je to uskoro potvrdio na terenu. Kao košarkaš imao je sve: sjajnu tehniku, dobar šut, hrabrost da preuzme odgovornost na sebe kad se rezultat lomi. Posebno, imao je ono po čemu se jedan igrač, već sa terena, preporuči za vrhunskog trenera - viziju i autoritet da je nametne saigračima kao košarkaš, a izabranicima kao selektor i trener.

Nije iznenađenje da se kao igrač Jugoplastike okitio sa tri titule prvaka Evrope.

Zbog svega ovoga, nijesam imao mnogo dilema. Kako su nas različiti poslovi odveli na različite strane svijeta, bio je dovoljan samo jedan razgovor da se učvrstim u namjeri da nadležnim organima KSCG baš Luku predložim za selektora naše muške seniorske reprezentacije. To se pokazalo kao optimalan izbor. Ne samo zbog rezultata 10:0 u kvalifikacijama za EP 2013. u Sloveniji, nego prevashodno zbog besprijekorne atmosfere u reprezentaciji i radikalno drugačijeg, pozitivnog odnosa svih igrača prema dresu sa državnim grbom. Uz to, odabrao je i odličan stručni štab i uspostavio harmoničan i funkcionalan odnos sa Košarkaškim savezom, prije svega sa direktorom reprezentacija.

Dakle, Luka Pavićević je čovjek na koga crnogorska košarka može dugoročno da računa. Nadam se da će ovaj uspjeh i sljedeći uspjesi naše klupske i reprezentative košarke biti dodatni mamac i za druge naše uspješne igrače i trenere da se kroz razne forme pridruže naporima da dodatno međunarodno afirmišemo košarku - kazao je Đukanović.

Komentari (9)
 • Nikola Pekić
  Eto ! I niko ne kudi više Deja Radonjića, bez angarije... Da nema ko da smijeni Brnovića!? Ili bolje da objasni Deju Savićeviču da reprezentaciji treba autoritet,a ne mediokritet!! Ćiro Blažević, Srećko Katanec ili neko ko ne košta mnogo, ali koji neće tokom utakmice gledati u centralnu ložu, nego na teren!
 • Mila K
  Jel ovo grebanje o tuđi uspjeh i znanje, da ne pominejmo besprijekornu karijeru punu uspejha ali i padova, što je u krajnjem život?

  Nije Luka jedini, ali je "karizma" definitivno slijepa da je Luka nešto o čemu on može i treba da ima mišljenje. Jednom je "karizmi" uspjelo da izabere stručnjaka pa se sam iznenadio koliko je dobro izabrao... Da nisu oni sjajni momci u pitanju, ova vrsta informacije bi bila stvarno degutantna ali to već liči na PA...
 • Vujaklija  - Kada koristis neki izraz nauci kako se pise i izgo
  Ne kaze se "KARIZMA" nego Harizma!!!
 • Anonimus
  Ugasio si ga Luka,čim te ovaj pohvali.Osjećam da će se Crna Gora prosuti u Sloveniji.Bolje da te nije falio ovaj gore.
 • Anonimus
  Ko tebe Anonimusu hvali, niko.
 • UDBA  - Ne moze ga pokvariti
  Luka je napravio takav rezultat da ga ni Milovo svojatanje ne moze pokvariti. A fakat je da ga je licno Milo izabrao, kao sto je fakat da je Dule bio Veskov, a Dejo Danilov izbor...
 • Pg
  kas se rezultat loMi.. hm. Nego, Luka je gledao kako se igra basket pa je povremeno ulazio u igru pa se pitam, sto ovoga Luksica ne pusti koji put, dok si bio premijer, da udje malo u igru, no se na nama uci. Lomi, Lomi....
 • GOGA  - DVA DOKTORA
  NEĆE BIT MILO SRBIMA KAD PROČITAJU OVO.LUKA IH JE SA SVOJOM STRATEGIJOM OMRČIO ZA SVA VREMENA.OKLE JE MILO ZNAO DA JE LUKA TAJ KOJI ĆE POTUĆI SRBIJU OBA PUTA.
 • olivera  - uspjeh
  igraci su kao i uvijek zaboravljeni u cijeloj prici, ima u djekni jedna Ljeposavina tuzna realnost koja kada se prevede u uspjehe kosarkasa u kvalifikacijama bi billa pitam se da li su ti momci uopste igrali, je li bilo utakmica, kada se ovako postavljaju stvari, sve je tako dobro svi su potrebni i kad se sve slozi, igraci zataje , losi daniu, trte vrte, ide trener ca a igraci se prodaju kao bijelo roblje, njima hvala, kvalifikacije su teske i vazda im hvala
Dodaj komentar
Vaši Kontakt Podaci:
Komentar:
Zaštita
Morate navesti anti-spam kôd koji stoji na slici.
 
Baner
Baner

Pretraga

Thunderstorm

11°C

Podgorica

Prognoza za tri naredna dana:

Rain
12°C / 16°C

Partly cloudy
12°C / 22°C

Mostly sunny
14°C / 26°C
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Analitika - Informativni Portal © 2014.
Baner
Baner