Baner
car rental montenegro
Sport - Košarka
Mlada selekcija odrađuje završne pripreme
04. jul 2012.

MladiKosarkasiMlada reprezentacija u Tivtu odrađuje završni dio priprema za Evropsko prvenstvo u Sloveniji, koje je na programu od 12. do 22. jula. Poslije nastupa na turniru u Kini, na kojem su doživjeli šest poraza, ali u većini mečeva pružili dobre partije protiv znatno iskusnijih i kvalitetnijih protivnika, izabranici Mihaila Pavićevića u Tivtu, rade na otklanjanju nedostataka i odrađuju završne pripreme za predstojeći šampionat.

Poslije nastupa na turniru ''Sino-European Challenge Event'', na kojem su ostavili dobar utisak i pored činjenice da su doživjeli šest poraza, izabranici Mihaila Pavićevića u Tivtu odrađuju završni dio pripreme za Evropsko prvenstvo u Sloveniji, koje je na programu od 12. do 22. jula.

Turnir u Kini i dueli protiv znatno iskusnijih protivnika (Kina, Srbija i Hrvatska), mladoj reprezentaciji poslužio je kao odlična provjera, a ''crveni'' će na završnim pripremama u Tivtu, raditi na otklanjanju nedostataka uoči početka šampionata u Sloveniji.

- Imali smo odlične provjere u Kini, šest utakmica protiv jakih protivnika, u kojima smo ukoliko se ne računaju druga poluvremena utakmica protiv Srbije i Hrvatske u posljednja dva kola, odigrali na visokom nivou protiv znatno iskusnijih protivnika. Mogu da budem više nego zadovoljan kako su moji igrači odigrali protiv selekcije koje su znatno kvalitetnije od onih sa kojima ćemo igrati na Evropskom prventsvu, jer smo u Kini igrali protiv seniorskih selekcija. Igrači su me pozitivno iznenadili hrabrošću i odnosom prema igri, ali i činjenicom da se nijednog trenutka nijesu uplašili iako su igrali protiv starijih i iskusnijih igrača. U svaku utakmicu ušli smo sa respektom prema protivniku, ali igrači su pokazali veliku želju za dokazivanjem. Upravo je velika želja ono što treba da krasi ovu ekipu, to govorim igračima od prvog dana priprema i meni je najvažnije da budemo tim, da u svakom meču damo maksimum, a vidjećemo za šta će to biti dovoljno - kaže selektor Pavićević.

Crna Gora na Evropskom prvenstvu u Sloveniji nastupiće znatno oslabljena, jer u timu zbog povreda neće biti Marka Todorovića, Radosava Spasojevića i Nemanje Đurišića, dok je Nikola Ivanović priključen A timu. ''Crveni'' će igrati u najtežoj grupi, u kojoj su Srbija, Francuska i Njemačka, a plasman u drugu fazu izboriće tri prvoplasirane selekcije.

- Nedostaju nam četiri igrača koji su trebali da budu nosioci igre. Da su sa nama Ivanović, Spasojević, Todorović i Đurišić, bilo bi nam puno lakše, ali šta je tu je, ne smijemo da tražimo alibi, nego moramo da damo maksimum u svakom meču. Dobio sam materijal sa turnira u Turskoj, na kojem su učestvovale sve reprezentacije koje su sa nama u grupi na Evropskom prvenstvu. Nakon što sam pogledao utakmice sa tog turnira, mogu samo da ponovim ono što sam govorio i ranije, a to je da smo u grupi sa tri izuzetno kvalitetne selekcije, koje su kandidati i za medalju. U našoj grupi su sjajne selekcije, dovoljno je pogledati sastave Srbije, Francuske i Njemačke, pa da se stekne utisak da igramo protiv velikih protivnika. Ipak, i na turniru u Kini, igrali smo protiv jačih od sebe, pa smo pokazali da možemo da se nosimo sa njima. Nećemo se unaprijed predati ni u jednom meču na šampionatu, treba da vjerujemo u sebe, da budemo puni samopouzdanja, jer ne pobjeđuje uvijek bolji - zaključio je Pavićević.

Reprezentacija će u Tivtu boraviti do 11. jula, kada putuje na Evropsko prvenstvo u Sloveniji. Crna Gora će prvi meč na šampionatu odigrati 12. jula protiv Srbije, dan kasnije rival će biti Francuska, a u posljednjem kolu grupne faze, 14. jula, ''crveni'' će odmjeriti snage sa Njemačkom. Ove godine nema ispadanja iz A divizije, jer je FIBA Evropa donijela odluku o promjeni sistema takmičenja.

KSCG.ME

Komentari (0)
Dodaj komentar
Vaši Kontakt Podaci:
Komentar:
Zaštita
Morate navesti anti-spam kôd koji stoji na slici.
 
Baner
Baner

Pretraga

Thunderstorm

11°C

Podgorica

Prognoza za tri naredna dana:

Partly cloudy
13°C / 22°C

Sunny
14°C / 24°C

Cloudy
15°C / 22°C
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Analitika - Informativni Portal © 2014.
Baner
Baner