Baner
car rental budva
Region / Svijet - Svijet
Opozicija u Bjelorusiji ne priznaje rezultate parlamentarnih izbora
23. septembar 2012.

23brPredstavnici pet bjeloruskih opozicionih partija ocijenili su da se današnji parlametnarni izbori ne mogu nazvati transparentnim i demokratskim i saopštili da ne priznaju rezultate glasanja.Netransparentnost i miješanje vlasti u izborni proces daju nam pravo da, nezavisno od rezultata glasanja, i prije njihovog objavljivanja, ne priznamo izbore, navedeno je u izjavi koju su potpisali predstavnici pet partija javila je RSE.

To su Bjeloruski narodni front, Bjeloruska partija ljevičara "Pravedni mir", Bjeloruska socijal-demokratska partija (Gromada), pokret "Za slobodu" i građanska kampanja "Govori istinu".

Iz tih partija podsjećaju da u izborne komisije nisu uključeni predstavnci opozicionih političkih struktura, prenijeli su ruski mediji.

Izborna komisija je, u međuvremenu, izbore proglasila uspješnim pošto je do 14 sati po lokalnom vremenu glasalo više od 50 odsto upisanih birača.

Po bjeloruskim zakonima, izbori su uspjeli ako je na njima učestvovalo više od 50 odsto od ukupnog broja birača, kojih ima sedam miliona.

Na izborima na 110 poslaničkih mandata pretenduje 293 kandidata.

Komentari (0)
Dodaj komentar
Vaši Kontakt Podaci:
Komentar:
Zaštita
Morate navesti anti-spam kôd koji stoji na slici.
 
Baner

Najčitanije vijesti

Baner

Pretraga

Baner

Mostly cloudy

24°C

Podgorica

Prognoza za tri naredna dana:

Showers
14°C / 21°C

Rain
12°C / 18°C

Partly cloudy
12°C / 21°C
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Analitika - Informativni Portal © 2014.