Baner
car rental budva
Region / Svijet - Svijet
VIDEO: Vatreni tornado visok 30 metara u Australiji
18. septembar 2012.

tornado18OKFilmski reditelj Kris Tendži krenuo je u divljinu Australije da potraži lokaciju za film, i umjesto nje je u Alis Springsu nabasao na jedan od najrjeđih prirodnih fenomena - vatreni tornado. Tendži je uspio da snimi i preživi ovaj "bliski susret".

Reditelj se nalazio na 300 metara od vatrenog tornada koji se izdizao 30 metara u visinu, a po riječima Tendžija ispuštao je zvuk poput borbenog aviona. Da sve bude još čudnije, u okolini uopšte nije bilo vjetra.

Britanski tabloid "Dejli mejl" navodi da vatreni tornado, poznat i kao vatreni đavo, nastaje kada se stub vrućeg vazduha spusti do tla i pokrene požar. Ovakve pojave nijesu dugotrajne, pošto vatreni tornado obično nestane za oko dva minuta.

Međutim, Tendži kaže da je u ovom slučaju tornado vrtio vatru više od 40 minuta.

- Vrijeme je bilo savršeno mirno i bilo je oko 25 stepeni, dan je bio u potpunosti bez ikakvih dešavanja. Odjednom, neki čovjek je viknuo "Što je ono?' i ja sam se okrenuo i vidio 30 metara visoki vatreni tornado - kaže Tendži i dodaje da je bukvalno otvorenih usta posmatrao fenomen.

Tendži koji vodi "Alis Springs film i televiziju", naveo je i da je ovo bilo "iskustvo kakvo se desi jednom u deset života".

Komentari (0)
Dodaj komentar
Vaši Kontakt Podaci:
Komentar:
Zaštita
Morate navesti anti-spam kôd koji stoji na slici.
 
Baner

Najčitanije vijesti

Baner

Pretraga

Baner

Mostly cloudy

14°C

Podgorica

Prognoza za tri naredna dana:

Rain
12°C / 19°C

Partly cloudy
12°C / 22°C

Rain
12°C / 17°C
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Analitika - Informativni Portal © 2014.