Baner
car rental budva
Region / Svijet - Svijet
Bronzana statua Karle Bruni Sarkozi već izaziva kontroverze
04. avgust 2012.

0408karlaBronzana statua bivše prve dame Francuske Karle Bruni Sarkozi, obučene u radničko odijelo, podignuta je u predgrađu Pariza.

Iako statua neće biti predstavljena javnosti do septembra, do kada će biti prekrivena platnom, već je počela da izaziva kontroverze među lokalnim stanovništvom.

Ideja o postavljanju statue, koja treba bi trebala da simbolizuje Italijanku koja je došla u Francusku tokom 19. vijeka u potrazi za poslom, je došla od gradonačelnika Nogent-sur-Marne i Žaka Martina, bliskog prijatelja Nikole Sarkozija.

Međutim, statua nervira lokalno stanovništvo, jer umjesto da prikazuje imigranta iz radničke klase, ona prikazuje Karlu Bruni Sarkozi, bivšu vodeću ženu vladajuće klase.

"Ovo je uvreda za sve radnike iz Italije. Predstavili su ih osobom koja je veoma bogata. Nemam ništa protiv Karle Bruni Sarkozi, ali ona ne predstavlja radničku klasu", kazao je lokalni političar Viliam Geib.

Prvobitno se smatralo da je statua, koja košta 110.000 dolara, plaćena novem poreznih obveznika. Međutim, kasnije se saznalo da je lokalna kompanija za izgradnju finansirala cijeli projekt, prenosi klix ba.

Komentari (0)
Dodaj komentar
Vaši Kontakt Podaci:
Komentar:
Zaštita
Morate navesti anti-spam kôd koji stoji na slici.
 
Baner
Baner

Pretraga

Baner

Cloudy

11°C

Podgorica

Prognoza za tri naredna dana:

Rain
11°C / 14°C

Rain
11°C / 17°C

Partly cloudy
13°C / 21°C
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Analitika - Informativni Portal © 2014.