Baner
car rental budva
Region / Svijet - Svijet
Samo trećina Njemaca vjeruje Angeli Merkel
29. jul 2012.

kancelarkamerkelokSamo jedna trećina Njemaca još vjeruje da Angela Merkel donosi ispravne odluke u vezi sa ekonomskom krizom eurozone, rezultati su najnovijeg istraživanja, čime se ističe sve manja podrška domaće javnosti kancelarki.

Istraživanje agencije "YouGov", čiji će rezultati biti objavljeni sutra u listu "Bild" pokazuje da 33 odsto populacije podržava stavove Angele Merkel, dok je 48 odsto protiv, što je udarac kancelarki koja će pokušati da osvoji treći mandat na saveznim izborima 2013. prenijeli su mediji u regionu.

Na pitanje u istraživanju da li strahuju za svoje ušteđevine 44 odsto Njemaca je odgovorilo potvrdno, prenosi "Rojters".

Sredinom jula, prema istraživanju ZDF-Politbarometra, 63 odsto Njemaca podržalo je način na koji Merkelova riješava krizu, iako većina smatra da je trebala bolje da objasni svoje odluke i politiku.

Prema drugom istraživanju, početkom jula agencije Infratest-ARD, 58 odsto ispitanika podržalo je politiku Angele Merkel, iako je 85 odsto očekuje da će se kriza pogoršati.

Merkelova je prilično demonizovana širom Evrope zbog oštrog stava prema krizi i zahtjevom za mjerama štednje u zamjenu za pomoć, ali je upravo zbog toga popularna kod kuće.

Eurozona ušla je u novu opasnu fazu posljednjih sedmica dok raste zabrinutost da Grčka neće biti sposobna da ispuni uslove za dobijanje pomoći i kada španska i italijanska imovina našla se pod novim udarom tržišta što je izazvalo bojazni o povećanju troškova evropske ekonomske krize za njemačke poreske obveznike.

Prošle sedmice, služba za investitore agencije Mudis izmjenila je svoja predviđanja za Njemačku, Holandiju i Luksemburg sa negativnog na stabilno jer će Njemačka možda morati da poveća svoju podršku problematičnim državama.

(foto: dnevniavaz.ba)

 

Komentari (0)
Dodaj komentar
Vaši Kontakt Podaci:
Komentar:
Zaštita
Morate navesti anti-spam kôd koji stoji na slici.
 
Baner
Baner

Pretraga

Baner

Rain

11°C

Podgorica

Prognoza za tri naredna dana:

Partly cloudy
13°C / 22°C

Sunny
14°C / 24°C

Cloudy
15°C / 22°C
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Analitika - Informativni Portal © 2014.