Baner
car rental budva
Region / Svijet - Svijet
VIDEO Pariz: Kraj drame, otmičar uhapšen
10. jul 2012.

fr07110Francuski specijalci su uhapsili naoružanog muškarca koji je držao taoce u školskom kompleksu u pariskom predgrađu Vitri-sur-Sen. Nema povrijeđenih, prenose svjetski mediji.

Otmičar je oteo grupu odraslih i djece, ali je ubrzo oslobodio sve osim jednog muškarca. Nakon kratkih pregovora pustio je i posljednjeg taoca, a zatim pokušao da pobjegne.

Napadač, za koga se vjeruje da je star oko 30 godina i da je bivši vojnik, dugo nije želio da komunicira sa policijom, a zatim je govorio nepovezano i "izrazio želju da umre".

Prema informacijama lokalnih medija, čovjek naoružan sa dva pištolja je spomenuo da ga je "udario voz", a u jednom trenutku je prijetio policajcima da će ih pobiti. Njegovi motivi i identitet još nisu poznati.

Nova talačka kriza u Francuskoj trajala je oko pet sati.

Kako je javio AFP, napadač je ušao u jednu od zgrada školskog kompleksa u 7:30 i zatvorio se u prostoriju sa grupom roditelja, vaspitača i djece, ali je ubrzo pustio sve osim muškarca koji je došao da ostavi sina u rekreativnom centru.

Prema saznanjima "Parizjena", otmičar je u dijelu namijenjenom za predškolski uzrast uz prijetnju vatrenim oružjem oteo tri odrasle osobe i četiri djeteta, ali mu se suprotstavio otac jednog dječaka. On je uspio da nagovori izbezumljenog napadača da samo njih dvojica ostanu zaključani.

Otmičar je i posljednjeg taoca pustio oko 12 časova, zatim je pokušao da pobjegne, ali su ga pripadnici specijalne policijske jedinice RAID brzo i lako savladali, javlja AP.

U Francuskoj su školarci na raspustu, ali škole organizuju ljetnje aktivnosti, a ovaj kompleks se ljeti koristi kao rekreativni centar za mališane svih uzrasta.

Ovo je nova talačka kriza u Francuskoj, koju je u martu uzdrmalo višestroko ubistvo u Tuluzu koje je počinio Mohamed Merah, islamski ekstremista povezan sa Al Kaidom. Merah je poslije višečasovne drame i opsade njegove kuće ubijen u akciji specijalnih jedinica.

Prije samo dvadesetak dana, u Tuluzu je jedan naoružani napadač držao taoce u jednoj banci i tvrdio da je takođe "vojnik Al Kaide". Svi taoci su oslobođeni, a napadač je uhapšen.

Komentari (0)
Dodaj komentar
Vaši Kontakt Podaci:
Komentar:
Zaštita
Morate navesti anti-spam kôd koji stoji na slici.
 
Baner

Najčitanije vijesti

Baner

Pretraga

Baner

Cloudy

18°C

Podgorica

Prognoza za tri naredna dana:

PM Thunderstorms
13°C / 23°C

PM showers
14°C / 21°C

Rain
12°C / 18°C
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Analitika - Informativni Portal © 2014.