Baner
car rental budva
Region / Svijet - Srbija
Spriječeno krijumčarenje 4.100 pakli cigareta iz Srbije u Crnu Goru
15. septembar 2012.

carinaokokZajedničkom akcijom policije i carine na carinskoj ispostavi Gostun spriječeno je krijumčarenje 4.100 paklica cigareta marke "Marlboro" sa akciznim markicama Republike Srbije vrijednosti oko 800.000 dinara, saopštila je danas Uprava carina Srbije.

Cigarete su otkrivene na izlazu iz Srbije u kamionu nikšićkih registarskih oznaka kojim je upravljao crnogorski državljanin.

Tokom rutinske kontrole otkriveno je da se u fabričkim šupljinama ispod donjeg ležaja u kabini kamiona nalazi, čak, 690 neprijavljenih paklica cigareta marke "Marlboro".

Vozaču je, potom, naloženo da skine carinsko obilježje (koje nije bilo oštećeno) i da otvori tovarni dio kamiona radi daljeg pregleda tokom kojeg je otkriveno da se pored robe koja je uredno deklarisana u tovaru nalazi i 13 crnih kesa oblijepljenih selotejpom u kojima je nađeno 3.410 paklica cigareta iste robne marke.
Kako je precizirano, pronađeno je 500 paklica cigareta marke "Marlboro gold original", 2.660 marke "Marlboro soft" i 250 paklica marke "Marlboro flejvor plus".

Kako neprijavljenu robu nije bilo moguće uočiti redovnim pregledom, angažovan je i mobilni skener Uprave carina i tek tada su veličina i položaj ove nelegalne pošiljke bili precizno utvrđeni.
Detaljan pregled sproveden je na terminalu carinske ispostave Prijepolje. Protiv crnogorskog državljanina koji je upravljao kamionom pokrenut je prekršajni postupak pred nadležnim sudom, dok su cigarete privremeno zadržane.

(blic,rs)

Komentari (0)
Dodaj komentar
Vaši Kontakt Podaci:
Komentar:
Zaštita
Morate navesti anti-spam kôd koji stoji na slici.
 
Baner

Najčitanije vijesti

Baner

Pretraga

Baner

Cloudy

21°C

Podgorica

Prognoza za tri naredna dana:

PM Thunderstorms
13°C / 23°C

PM showers
14°C / 21°C

Rain
12°C / 18°C
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Analitika - Informativni Portal © 2014.