Baner
car rental budva
Region / Svijet - Srbija
Polenc: "Srbija će morati da prizna Kosovo"
12. septembar 2012.

polencTokom pregovora o pristupanju EU Srbija će morati da prizna Kosovo i to je bitno prije samog stupanja u EU, kaže predsjednik Odbora Bundestaga za spoljnu politiku.

Rupreht Polenc je to rekao odgovarajući na pitanje dopisnice Bete šta je potrebno da bi Njemačka načelno postojeću, ali poslednjih mjeseci uveliko zamrlu podršku Srbiji na njenom putu u EU, ponovo aktivirala.

Polenc je najpre naveo da se za to očekuje ispunjenje više uslova. Na prvom mjestu je, kako je rekao političar Hrišćansko-demokratske unije (CDU) kancelarke Angele Merkel, "Akcioni plan koji je Srbija dogovorila sa EU sada mora da bude sproveden i ostvaren, prije svega kada je riječ o reformi pravosudnog sistema". 
"Drugo, i to je karakteristično njemačka tačka, mi očekujemo da bude postignut napredak u rasvetljavanju i krivičnom gonjenju počinilaca napada na Ambasadu SR Nemačke u februaru 2008. godine", istakao je Polenc
Pored toga, dodao je Polenc, od Srbije se očekuju "signali da se proces regionalnog pomirenja nastavlja i da nema pokušaja novog interpretiranja istorije, kao što je djelimično učinjeno sa genocidom u Srebrenici".

Komentari (2)
  • Kocho
    Analitikoooooo, bas me zanima zasto niste prenijeli vijest da je Tuzilastvo u Srbiji pronaslo svjedoka za zlocine prodaje organa zarobljenika na Kosovu i Metohiji???
    Cak su i mediji u toj pokrajini to objavili. Doduse, uz negiranje, ali ste i vi to mogli. Npr, date tu vijest i onda u nastavku napisete da Portal Analitika demantuje sve to. :)
  • Pavlović  - rešenje
    Neka bude ovako : Neka istog dana Kina prizna nezavisnost Tajvana , Azerbejdžan prizna nezavisnost Nagorno Karabah , Gruzija prizna nezavisnost Južne Osetije i Nagorno Karabaha , Moldavija prizna nezavisnost Pridnjestrovlja , Kipar prizna nezavisnost Sjevernog Kipra , Turska prizna nezavisnost Kurdistana , Izrael prizna nezavisnost Palestine ; pa neka ga onda đavo nosi - neka onda i Srbija prizna nezavisnost Kosova !!! Ili možda drugo rešenje : Da se sabere koliko je 1912. na Kosovu bilo puteva (nula) , pruga (nula) , škola (nula) , bolnica (nula) , fabrika (nula) , zgrada od cigle (nula) , pa da se sabere sve što je urađeno do 1999 god. i da se ta suma isplati Srbiji u kešu , da pokrije dugove !!! I da se doda novac za stanove koji se grade za Rome koji su do poslednjeg isterani sa Kosova !!!
Dodaj komentar
Vaši Kontakt Podaci:
Komentar:
Zaštita
Morate navesti anti-spam kôd koji stoji na slici.
 
Baner

Najčitanije vijesti

Baner

Pretraga

Baner

Cloudy

22°C

Podgorica

Prognoza za tri naredna dana:

PM Thunderstorms
13°C / 23°C

PM showers
14°C / 21°C

Rain
12°C / 18°C
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Analitika - Informativni Portal © 2014.