Baner
car rental budva
Region / Svijet - Srbija
Patrijarh Irinej: U Sarajevu ugroženo hrišćanstvo
10. septembar 2012.

4irPoglavar Srpske pravoslavne crkve, patrijarh Irinej izjavio je danas da mu je drago što je došao u Sarajevo, ali da je "hrišćanstvo u tom gradu veoma ugroženo i da nekadašnji srpski narod, koji je činio glavninu Sarajeva, više ne živi tu".

Patrijarh učestvuje u radu Međunarodne konferencije za mir "Naša je budućnost živeti zajedno - religije i kulture u dijalogu", koja je počela juče, a trajaće do 11. septembra u Sarajevu.

Nakon posjete Staroj pravoslavnoj crkvi na Baščaršiji, patrijarh Irinej je istakao da je najtragičnije to što "mnogi nisu u prilici da se vrate, iako su željeli". prenosi Blic.

Patrijarh je naglasio da je ovo treći put da posjećuje Sarajevo i da su prve dvije posjete bile u "mnogo povoljnijim prilikama za srpski narod u Sarajevu, te da je ovo poseta sa posebnim razlogom, prilikom i uslovima u kojima se nalazi srpski narod".

On je rekao da je delimično upoznat s problemima povratka imovine pravoslavne crkve u Sarajevu, i dodao da "taj problem postoji i u Srbiji".

 

Komentari (3)
 • nusret
  kako sijes, tako zanjes.
 • Anonimus  - Katunjanin
  Trebali ste o tome misliti kad ste poceli snajperima gadjati sa Holidej In-a . I kad ste dr. Dabica , dr. Koljevica ( kakvo autenticno opravdano prezime ) i slicne postavili da vode vase interese u Bosni .
  Kako vas poslije svega sto ste po toj nesretnoj drzavi uradili , nije sramota da kukate . A znas li Irineju da je u tom gradu smo od tvojih snajperista ubijeno oko 1600 djece .
  Sramotnici bez trunke ob.... !!
 • Robert De Negro  - Obraz kao .....
  "Mnogi nisu u prilici da se vrate, iako su zeljeli", kaze Irinej poslije desetina hiljada ubijenih Sarajlija svih uzrasta, polova i vjera od njegovih vjernika kojima su njegovi popovi posvecivali oruzje za ubijanje. Izjavom da je u Sarajevu hriscanstvo VEOMA ugrozeno prelazi svaku granicu morala i pristojnosti. Tom izjavom on prakticno produzuje rat i ratnu psihozu. Sad je svima jasno da njegova religija, svetosavlje, ne moze da zivi ni s kim, jer siri mrznju na sve strane. Evo pogledajte kako se ovdje u CG ponasaju svetosavci: negiraju sve crnogorsko ili, bolje reci, prisvajaju sve crnogorsko u namjeri da ovo bude dio velike Srbije.
Dodaj komentar
Vaši Kontakt Podaci:
Komentar:
Zaštita
Morate navesti anti-spam kôd koji stoji na slici.
 
Baner

Najčitanije vijesti

Baner

Pretraga

Baner

Cloudy

11°C

Podgorica

Prognoza za tri naredna dana:

PM showers
7°C / 14°C

Rain
9°C / 13°C

Showers
10°C / 14°C
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Analitika - Informativni Portal © 2014.