Baner
car rental budva
Region / Svijet - Srbija
Brazilci dali 20.000 dolara da bi došli u Guču
11. avgust 2012.

brazilciokViše od 20.000 dolara bilo je potrebno sedmočlanom orkestru „Go East“ iz Brazila da bi stigli u Guču i okušali se na Međunarodnom takmičenju za najbolje trubače.

Želja im se ostvarila. Nasmijani i veseli uživaju u čarima Sabora, a sve zahvaljujući najvjernijim fanovima koji su prikupili novac za put. Malo je zafalilo, pa se u posljednjem trenutku uključilo i Ministarstvo kulture Brazila i karte za let su kupljene. Od Rio de Žaneira do Frankfurta putovali su 14 časova, čekali avion za Beograd 10, ali sve muke su zaboravili opijeni atmosferom u Guči.

- Prvi put smo vidjeli i čuli u filmu „Underground“ tu muziku, oduševljeni smo onim što radi Goran Bregović. Kasnije smo na žurki Balkanska muzika osjetili pravu atmosferu koju pravi zvuk trube - kaže član ovog benda Aleksander.

Sedmočlani orkestar oduševljen je količinom pozitivne energije koja se širi ulicama male varoši.

- To je magična karnevalska atmosfera koja je slična karnevalu u Riju. Vesela lica, energija, svi igraju, uživaju... Mnogo nam se dopada. Sa druge strane činjenica je da su u Guči najbolji orkestri prvoklasni svirači, i za nas je izazov oprobati se u takmičarskom dijelu - kaže Aleksander i dodaje da bez obzira na plasman u takmičarskom dijelu programa, najveći uspjeh je što su uspjeli da dođu u Guču.

- Dragocjeno, rekao bih neprocjenjivo iskustvo za svakog od nas - dodaje Tjago koji svira saksofon.

Prije dolaska u varošicu trube članovi orkestra su se putem interneta informisali o ovom jedinstvenom festivalu.

- Očarala nas je ta energija, muzika je takođe veoma kvalitetna. Iako svi u orkestru slušamo različite žanrove, od roka do afrikanske muzike, potpuno smo fascinirani trubom i načinom na koji srpski bendovi interpretiraju razne melodije - uključio se u razgovor i Migel, prva truba orkestra „Go East“.

Ipak, iako su se veoma potrudili da dođu, orkestar iz Brazila svoje putovanje nije krunisao laskavom titulom- najboljeg međunarodnog trubačkog orkestra. Titulu najboljeg orkestra u Guči u međunarodnoj kategoriji odnio je Francuski orkestar Le Spectre d'Ottokar, a titulu prvog trubača svijeta osvojio je Ekrem Mamutović. U nedjelju 12. avgusta će biti izabrani Zlatna truba Dragačevskog sabora, kao i najbolji orkestar Guče.

(blic.rs)

 

 

 

Komentari (0)
Dodaj komentar
Vaši Kontakt Podaci:
Komentar:
Zaštita
Morate navesti anti-spam kôd koji stoji na slici.
 
Baner

Najčitanije vijesti

Baner

Pretraga

Baner

Mostly cloudy

14°C

Podgorica

Prognoza za tri naredna dana:

Partly cloudy
13°C / 23°C

Sunny
14°C / 26°C

Rain
15°C / 23°C
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Analitika - Informativni Portal © 2014.