Baner
car rental budva
Region / Svijet - Srbija
Danas: Političari slabi na novinarke
10. avgust 2012.

okjeremic-slajdŽivotna saputnica predsjednika Francuske Valeri Trirvajler nastaviće da se bavi novinarstvom, iako francuski mediji i javnost i dalje kritikuju njenu odluku, smatrajući da to nije u duhu demokratije, jer sedma sila treba da kontroliše, a ne da štiti vlast. A šta bi Francuzi tek rekli kada bi znali da su veze političara i novinarki u Srbiji “najnormalnija” stvar i da je uobičajeno mišljenje na ovim prostorima da tu nema sukoba interesa i skrnavljenja demokratije?

Rezultati istraživanja dnevnika Danas su pokazali da razlika u godinama nije važna, da se najviše novinarki sa Javnog servisa Srbije „spanđalo“ s funkcionerima raznih stranaka, da je većina od tih brakova opstala, iako su se neki, tačnije tri, „raspali”, ali i da je većina predstavnica sedme sile napustila svoju profesiju. Takođe, interesantno je i to da obrnuta situacija - političarka plus novinar, zasad nije poznata.

Jedan od mlađih brakova sklopljen je između bivšeg ministra inostranih poslova Vuka Jeremića i Nataše Jeremić, voditeljke Javnog servisa Srbije. Visoki funkcioner i poslanik Demokratske stranke Srbije Miloš Aligrudić oženio se prošle godine s nekadašnjom novinarkom Danasa Gordanom Simonović, koja sada radi u opštini Zemun. Njih dvoje već imaju po brak iza sebe, a zanimljiva je bila izjava Aligrudićevih prijatelja koji su nakon svadbe izjavili da je funkcioner DSS postao “novi čovek” i da “nije toliko nervozan kao ranije”.

Ljubav srpskih državnika i predstavnica sedme sile, čini se, ne zna za godine, pa se tako krajem avgusta 2005. Zoran Lilić, bivši predsjednik SR Jugoslavije i Skupštine Srbije, oženio sa 15 godina mlađom novinarkom RTS-a Mirom Jevtić. Liliću je ovo drugi brak, a svadba je obavljena u strogoj tajnosti u parohijskom domu crkve Aleksandra Nevskog u Beogradu. Te 2005. i to na Dan zaljubljenih, vjenčali su se Biljana Popović, voditeljka BK TV i Branislav Ivković, lider Socijalističke narodne stranke. Vjenčanju su prisustvovale i novinarke Olivera Kovačević i Aneta Mihailović. Kovaćevićeva je trenutno u vezi sa šefom beogradskog pregovaračkog tima i funkcionerom DS Borislavom Stefanovićem.

okvucicMinistar odbrane Aleksandar Vučić oženjen je Ksenijom, nekadašnjom novinarkom Televizije Pink, s kojom ima dvoje djece. Bivši ambasador Srbije u Parizu Predrag Simić u braku je s novinarkom RTS Jasminkom, kojoj je ovo prvi brak, a njemu drugi. Takođe, Zoran Šami iz DSS oženjen je Ofelijom Backović, bivšom novinarkom Radio-televizije Pančevo, koja se sada nalazi na funkciji direktorke beogradskog Medija centra. Bivši ministar trgovine i usluga Slobodan Milosavljević (DS) u braku je s Katarinom, nekadašnjom novinarkom Javnog servisa Srbije.

Neki od brakova srpskih političara i novinarki neslavno su se završili. Recimo, funkcioner URS Vlajko Senić prije nekoliko godina se razveo s tadašnjom suprugom, inače novinarkom RT Pink, Sofijom Kažić. Neslavno su završili i bivši šef kabineta Vojislava Koštunice Srđan Đurić i njegova supruga Irena, koja je radila na televiziji BK. Bivši ministar za ekonomske odnose sa inostranstvom u vladi Zorana Đinđića, Goran Pitić, bio je u braku sa Marijom Durković, nekadašnjom novinarkom Studija B.

Slično i u svijetu

Najmlađi predsjednik SAD, ali i jedan od najpopularnijih lidera u istoriji te zemlje Džon F. Kenedi bio je u braku sa čuvenom Žaklinom Buvije Kenedi, koja je radila kao novinarka i urednica Vašington tajms heralda (Washington Times Herald). Predsjednik Venecuele Ugo Čavez bio je oženjen Marizabelom, novinarkom, radio producentom i publicistom, s kojom ima kćerku Rozines. Ipak, brak se raspao nakon tri godine. Poznata voditeljka CNN Kristjen Amanpur, koja je za vrijeme rata u BiH izveštavala u blizini Sarajeva, udata je za Džejmsa Rubina, neformalnog savjetnika predsednika Baraka Obame i državne sekretarke Hilari Klinton, koji je, inače, za vreme mandata Bila Klintona bio portparol američkog senata.

 

Komentari (0)
Dodaj komentar
Vaši Kontakt Podaci:
Komentar:
Zaštita
Morate navesti anti-spam kôd koji stoji na slici.
 
Baner

Najčitanije vijesti

Baner

Pretraga

Baner

Partly cloudy

13°C

Podgorica

Prognoza za tri naredna dana:

Showers
9°C / 13°C

Showers
11°C / 16°C

Rain
11°C / 17°C
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Analitika - Informativni Portal © 2014.