Baner
car rental budva
Region / Svijet - Makedonija
Privedeni saradnici vladike SPC Jovana
22. maj 2012.

22vladika_jovanMakedonska policija je sprovela akciju u kojoj je privedeno desetak osoba, najbližih saradnika vladike Ohridske arhiepiskopije SPC Jovana Vraniškovskog, zbog sumnje za krivično djelo pranje novca.

Ovu informaciju prvo je objavila privatna nacionalna televizija Sitel, nakon čega je MUP samo potvrdio informaciju i najavio više detalja za danas.

Prema navodima TV Sitel, u ovo krivično djelo navodno je uključeno petnaestak ljudi, među kojima su i vladike Marko Kimev i David Ninov, koji su nedostupni policiji.

U akciji su, prema TV Sitel, privedeni članovi uže porodice Vraniškovskog, svešteno osoblje, monahinja i privrženici Ohridske arhiepiskopije SPC.

Sveti arhijerejski Sabor Srpske pravoslavne crkve negodovao je zbog, kako je rekao vladika bački Irinej, ove vijesti o policijskom pretresu manastira i crkvenih jedinica.

Policija je zaplijenila kompjutere i drugu imovinu, navodeći da je riječ o utaji poreza. Finansijskim sredstvima koja su nelegalno stekli, oni su planirali kupovinu imovine u Skoplju i Štipu.

Svi privedni su izvedeni pred istražnog sudiju, prenose mediji u Srbiji.

foto: vazdan.com

Komentari (5)
 • Krit
  Kod nas je El dorado za SPC . Ogromni prihodi od Ostroga i drugih crkava i manastira, ne placaju poreze, svestenici osigurani u Srbiji, a penzije da primaju u CG. Osnivaju firme, grade prepravljaju
 • GRBLJANIN  - BRAVO MAKEDONCI!
  A što mislite, kada bi i kod nas počele "pretrage" o pranju, švercu i dr. nedozvoljenim aktivnostima.
  Ovdje se ne radi o izolovanom slučaju, vec o organizovanoj mreži srpskih sveštenih loca.
  Trebala bi i naša policija da "otvori po četvoro očiju", a inače se vidi na svakom koraku po Crnoj Gori kako "Andjeli" grade i vijore zastavama stranih država.
 • Anonimus
  Ovo je primjer kako se treba odnositi prema svima koji rade protiv drzavne bezbjednosti....
 • CT.MNE
  Dok je u CG-i OPOZICIJA koja je pod PODPUNOM kontrolom SPC i jedan dio VLASTI odnosno DPS nema KONTROLE i plaćanja POREZA, SPC koja je STRANAC U Crnoj Gori uživa li uživa a narod muzu li muzu do iznemoglosti.
 • ilija  - svaka cast
  Svaka cast makedonskoj policiji. Jos kad bi ovim nasim palo na pamet da prekontrolisu poslovanje ovih nasih svjestenika.
  No, i za to treba strucnost.
Dodaj komentar
Vaši Kontakt Podaci:
Komentar:
Zaštita
Morate navesti anti-spam kôd koji stoji na slici.
 
Baner
Baner

Pretraga

Baner

Cloudy

12°C

Podgorica

Prognoza za tri naredna dana:

Rain
11°C / 14°C

Rain
11°C / 17°C

Partly cloudy
13°C / 21°C
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Analitika - Informativni Portal © 2014.