Baner
car rental budva
Region / Svijet - Kosovo
Obama: Kosovo mora da riješi preostala pitanja sa Srbijom
10. septembar 2012.

obamaKosovo mora da nastavi sa konstruktivnim angažovanjem u odnosima sa svojim susedima i mora da radi na rješavanju preostalih pitanja, posebno onih sa Srbijom, poručio je danas predsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Barak Obama.

"To će ojačati kosovsku nezavisnost, suverenitet i teritorijalni integritet i poslužiti promociji stabilnosti od koje zavisi budućnost regiona u evroatlantskim integracijama - navodi se u pisanoj izjavi Obame, koju je medijima dostavila Ambasada SAD na Kosovu.

Pozdravljam, naglasio je predsjednik SAD, i snažno podržavam današnju objavu Međunarodne upravljačke grupe da je nadgledana nezavisnost Kosova okončana. Poslije četiri i po godine, ispunjenje odredaba iz Sveobuhvatnog predloga za rešavanje statusa predstavlja veliko dostignuće za sve građane Kosova.

"Sa optimizmom, energijom i riješenoću, karakterističnoi za taj narod, Kosovo je postiglo značajan napredak u učvršćivanju prednosti koje je donijela nezavisnost, kao i u izgradnji institucija jedne moderne, multietničke, inkluzivne i demokratske države", poručio je Obama.

 

Komentari (0)
Dodaj komentar
Vaši Kontakt Podaci:
Komentar:
Zaštita
Morate navesti anti-spam kôd koji stoji na slici.
 
Baner

Najčitanije vijesti

Baner

Pretraga

Baner

Light rain

11°C

Podgorica

Prognoza za tri naredna dana:

Partly cloudy
13°C / 22°C

Sunny
14°C / 24°C

Cloudy
15°C / 22°C
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Analitika - Informativni Portal © 2014.