Baner
car rental budva
Region / Svijet - BIH
Policijska misija EU završila angažman u Bosni i Hercegovini
30. jun 2012.

30EUPMPolicijska misija Evropske unije u Bosni i Hercegovini (EUPM) završila je rad podrške vladavini zakona u toj zemlji, saopštila je Evropska komisija u Briselu, a prenose mediji u regionu.

Policijska misija EU je u Bosni djelovala od 1. januara 2003. i, kako je ocijenila visoka predstavnica za spoljnu politiku EU Ketrin Ešton, "u mnogim vidovima je doprinijela uobličavanju zajedničke bezbjednosne i odbrambene politike EU, kao i ulozi Unije u uspostavljanju bezbjednosti" u mnogim zemljama.

- Dovršetak Policijske misije EU je odraz napretka koji je Bosna i Hercegovina postigla u vladavini prava - dodala je ona i naglasila da će EU specijalni izaslanik u BiH Peter Sorensen "nadograditi dostignuća Misije kroz dalja poboljšanja i podršku BiH na njenom putu ka uključivanju u EU".

- EUPM je djelovala kao sastavni dio šireg pristupa EU u jačanju vladavine zakona u BiH i regionu, pomažući važna tijela za primjenu zakona i pravosudni sistem u suzbijanju organizovanog kriminala i korupcije, uz snaženje saradnje policije i tužilaca i podsticanje regionalne i međunarodne saradnje - podvukla je visoka predstavnica EU.

Prema podacima EK, za proteklih skoro deset godina je u policijskoj misiji EU u Bosni djelovalo 2.300 policajaca i međunarodnih stručnjaka iz zemalja članica EU, kao i iz drugih država.

Komentari (0)
Dodaj komentar
Vaši Kontakt Podaci:
Komentar:
Zaštita
Morate navesti anti-spam kôd koji stoji na slici.
 
Baner

Najčitanije vijesti

Baner

Pretraga

Baner

Cloudy

16°C

Podgorica

Prognoza za tri naredna dana:

Showers
13°C / 22°C

Showers
14°C / 22°C

Rain
13°C / 18°C
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Analitika - Informativni Portal © 2014.