Baner
rent a car podgorica
Politika - Vijesti
Nekadašnji Mandićev odbornik prešao kod Dedeića
18. avgust 2012.

oklistaNekadašnji odbornik Nove srpske demokratije u opštini Kotor, Ljubo Božović prešao je u Srpsku listu. U saopštenju dostavljenom Portalu Analitika, Božović, koji je već neko vrijeme bio nezavisni odbornik je naveo da je razlog prelaska u Srpsku listu njegovo nezadovoljstvo politikom Nove. Božović je na lokalnim izborima 2008. godine bio nosilac zajedničke liste Srpske narodne stranke, Demokratske srpske stranke, Stranke srpskih radikala, Narodne socijalističke stranke, Demokratske stranke jedinstva i Demokratskog centra Boke.

- Uvjeren da će predstojeći državni i lokalni izbori potvrditi vitalnost srpske ideje, donio sam odluku da pristupim Srpskoj listi i pomognem njenim aktivnostima koje imaju za cilj formiranje bloka srpskih nacionalnih stranaka. Već neko vrijeme, nezadovoljan postupcima lidera Nove srpske demokratije, prije svega gašenjem Srpske narodne stranke i saradnjom sa crnogorskim nacionalnim partijama, djelovao sam kao nezavisni odbornik u kotorskom parlamentu. Tokom čitavog tog perioda poštovao sam činjenicu da je srpski narod iznad svoje političke elite, da je ubjedljivo bolji od nje, i da su obični ljudi, pošteni Srbi, sačuvali vjeru u političke ideale srpskog integralizma i sloge. Kotor nije mimo drugih sredina u kojima Srbi žive i žele biti ravnopravni sa ostalim građanima Crne Gore, naveo je Božović.

Odluka da pristupim obnovljenoj Srpskoj listi proistekla je iz razloga što je ta politička snaga konačno obnovljena i što je svoje kapacitete uložila u stvaranje srpskog bloka koji je najoptimalniji način za otpor režimu i dijelu opozicije koji vara srpski narod. Odbornik sam u dva mandata Skupštine opštine Kotor i potpuno razumijem da je grad u kome živim, koliko i cijela Crna Gora, uskraćen za opoziciju koja bi djelovala na iskren način i u interesu naroda.

Uvjeren sam da ću ličnim angažmanom doprinijeti da se srpske stranke u Kotoru okupe pod nacionalnim barjakom na lokalnim izborima i da će procentualno učešće srpskih odbornika biti ravno popisnim podacima o broju Srba u Kotoru. Pozivam pristalice bivše Srpske narodne stranke u Kotoru da nam se pridruže u procesu jačanja Srpske liste i dobrom rezultatu Srpske sloge, zaključio je Božović.

 

Komentari (7)
 • majka-cerka
  Ova srpska lista izgleda da je MAJKA-"cerka" vladajuce koalicije.

  hehe,

  pored DF. - u kojem bi imale jednakost sa svima ,oni postaju "cerjke"
 • MilksDG  - Pročitati tekst, pa dati naslov
  Ha, ha, ako ste [procitali tekst vidjeli ste da ovaj nikad nije ni bio clan Nove, pa vidite li da je 2008. prebjegao nedje drugo, a Nova je formirana 2009. Kakvi su vam ovo naslovi, ne citate svoje tekstove
 • Игор
  Довољно је да прочиташ коментаре које пишу читаоци Аналитике да видиш колико ти је та претпоставка смешна...
 • Anonimus
  Relikti proslosti misle lda ce na srbovanju uci u Parlament. Taman da vidimo koliko ih je. Dobro je te su uporni da zagovaraju ideju koja je do sada izgubila sve ratove, pa i politicke. Zivio Canak!
 • Anonimus
  Jedino ovi imaju orginalan grb-simbol šatora koji je dunuo život mrtvim ocilima.
 • JA SAM
  koga ovo interesuje da mi je znati
 • Anonimus
  ..raju-jer je raja ka ostala marva.
Dodaj komentar
Vaši Kontakt Podaci:
Komentar:
Zaštita
Morate navesti anti-spam kôd koji stoji na slici.
 
Baner

Pretraga

Cloudy

12°C

Podgorica

Prognoza za tri naredna dana:

Rain
12°C / 16°C

Partly cloudy
12°C / 22°C

Mostly sunny
14°C / 26°C
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Analitika - Informativni Portal © 2014.
Baner