Baner
rent a car podgorica
Politika - Vijesti
Nikolić: DSS je autor ideje o formiranju srpskog bloka
18. avgust 2012.

18dssPredsjednik Izvršnog odbora Srpske liste Rajo Vojinović kaže za radio Antena M da su predstavnici Demokratske srpske stranke postavili ultimatum - da lider te partije Ranko Kadić bude prvi na listi budućeg srpskog bloka, i optužio ga da ne brine za položaj i prava srpskog naroda, već samo želi još jedan poslanički mandat.

- Jasno je da Kadić radi za račun crnogorskog asimilatorskog projekta nasilnog crnogorčenja Srba, jer njegova uporna višenedjeljna opstrukcija procesa formiranja bloka srpskih stranaka navodi na takav zaključak - istakao je ranij Vojinović za podgorički radio.

Predstavnik DSS Matija Nikolić kaže da mu nije jasno zašto je Narodna stranka uključila Srpsku listu u pregovore. On za Antenu M kaže da je DSS autor ideje o formiranju srpskog bloka, te da nijesu ni željeli da pregovaraju sa Srpskom listom, već sa Narodnom strankom i radikalima.

- Srpsku listu je na ove pregovore dovela Narodna stranka, mimo znanja Demokratske srpske stranke. Razgovori su se odvijali u prostorijama Narodne stranke i mi tu zaista nismo mogli ni željeli da bilo šta komentarišemo na taj način. Pokušaj konfrontacije DSS-a i Srpske liste, da bi neko kasnije bio pomiritelj i pravio neke svoje bolje pozicije, za nas je nešto što je neprihvatljivo. Vidite kakvi su problemi nastupili. Mi ne možemo sada da tvrdimo da ćemo napraviti taj blok. Očigledno gospoda iz Narodne stranke imaju neku svoju računicu, a mi za ponašanje Narodne stranke ne možemo da snosimo odgovornost.

Nikolić kaže da je dosta učesnika sastanka bilo saglasno sa predlogom da nosilac liste buduće koalicije bude Ranko Kadić.

- Mi smo na sastanku izašli sa čvrstim i preciznim predlozima, tražili smo zaštitu srpskih interesa, da svaki politički subjekt nakon ulaska u parlament može da štiti srpske interese na način koji odgovara njegovom političkom programu, da se čuvamo razlika u svemu tome i da na kraju potpišemo koalicioni sporazum. U svemu tome smo iznijeli i mišljenje da dr Ranko Kadić treba da bude nosilac liste. Nije bilo ultimatuma, taj predlog je bio zajedno sa svim ostalim predlozima koje smo iznijeli. Da li to nekome smeta? Na sastanku nije nikome smetalo, postojalo je čak raspoloženje značajnih političkih subjekata na sastanku da to bude tako, jer dr Kadić može povući izvjestan broj glasaća za sobom.

Uprkos trenutnim nesuglasicama među potencijalnim članicama Srpske sloge, Nikolić napominje da u Demokratskoj srpskoj stranci za sada ne razmišljaju o samostalnom nastupu na izborima ili priključenju Demokratskom frontu.

- DSS je ozbiljno ušla u pregovore o formiranju ovog bloka. Tek kada završimo pregovore i razgovore o formiranju ovog bloka, uspješno ili neuspješno, razmišljaćemo o nekim drugim političkim opcijama. Danas postoji samo ova ideja, u koju smo dosta uložili.

Foto: dsscg.com

Komentari (5)
 • Tipsi  - Manjina?
  Kako Dss može u koaliciju sa strankama koje se zalažu za to da Srbi budu manjina, za NS nije čudno, oni su se davno srozali i moralno i politički
 • Anonimus
  Bravo Matija sokole, tako treba. Samo mi se cini da kod vas ne radi SSSS.
 • ja sam
  koji fosili.SRBIJA JE MAAAAAJKAAAA
 • Posmtrac
  A sta ce sa koalicijom sa Mugosm u Podgorici. Zbog par funkcijica DSS i NS su sebe ugasili prakticno. Demokratski front i druge antirezimske koalicije ih nece, sa DPS-om ne mogu, a sami nikako da predju cenzus.Eto sta uradi kratka pamet i pohlepa.
 • Anonimus
  Mugosa je .... ovijema koaliciju takod su oni dobro prosli, a opsta stvar propala, ka i srpstvo.
Dodaj komentar
Vaši Kontakt Podaci:
Komentar:
Zaštita
Morate navesti anti-spam kôd koji stoji na slici.
 
Baner

Pretraga

Cloudy

12°C

Podgorica

Prognoza za tri naredna dana:

Rain
12°C / 16°C

Partly cloudy
12°C / 22°C

Mostly sunny
14°C / 26°C
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Analitika - Informativni Portal © 2014.
Baner