Baner
rent a car podgorica
Politika - Vijesti
Vukadinović: SNP i DF možda i ne bi bile dobar savez
11. avgust 2012.

8srdjaokPolitički analitičar Srđan Vukadinović smatra da SNP i Demokratski front „možda i ne bi bile dobar savez“, na šta, kako kaže, ukazuje i sastanak održan u Pljevljima, kada nijesu došli predstavnici NOVE i PZP-a.

- Kompletno rukovodstvo SNP-a je bilo na razgovoru sa Demokratskim frontom i pokazalo koheziju, dok u ime DF, nije bio ni jedan predstavnik partija koje su stožer fronta. To govori da SNP i DF možda ne bi bile dobar savez. Ti odnosi su opterećeni ranijim odnosom tih partija prema SNP-u. Mnogo teških riječi je izgovoreno na račun SNP-a i njenih članova- kazao je Vukadinović u izjavi za „Pobjedu“.

- Za partiju bi, kazao je, dobro bilo da pobijedi struja koja je izglasala stavove GO i podržala Milića.

Prema riječima Vukadinovića SNP je partija koja bi najviše rizikovala ulaskom u Demokratski front.

- SNP od 1997. godine ima prepoznatljiv idntitet, dok partije koje su stožer Demokratskog fronta imaju problem sa identitetom- jednom su bili SNS, pa SL, pa NOVA, a to su identitetski problemi. Vukadinović međutim smatra da je partija svjesna "te opasnosti".

- Većina članova GO svjesna je te opasnosti, da će, ako SNP uđe u koaliciju, izgubiti neke svoje stalne birače. Oni koji su vezani za identitet i prepoznatljivost SNP-a, a partija bi ulaskom u koaliciju izgubila ta svojstva, neće dati glas Demokratskom frontu.

Vukadinović je ocijenio i da su događaji u nikšićkom odboru SNP-a, ali i vjerovatno u još nekim opštinskim tijelima najveće opozicione partije, posljedica odluke koju je glavni odbor zauzeo povodom nepristupanja Demokratskom frontu, odnosno prevage stava da se ne ulazi u front, nego da se ponudi koalicija.

 

 

 

 

Komentari (2)
  • mn
    ovo nije stav politickog analiticara, nego stav dijela SNP.
    ovaj covjek nikad nije bio analitcar.
  • Anonimus
    Da li iko normalan i obaviješten misli da Front može opstati.Ne daj bože da dobiju mnogo glasova tek tad bi nastala tarapana.Ko to još može sa Medom pa više od pola svoje stranke je rastjerao.I sada sa ovom koncepcijom ni riba ni djevojka pokušavaju proturiti šarenu lažu glasačima. I kao Radulović piše program a Djuku program i ne treba.On je srpski nacionalista i zna da ne može osvojiti vlast ali može na prevaru zajedno sa Peđom da uzme SNP-u dio srpskih glasova.A Lekić, Hari Poter crnogorske političke scene kao čarobnim štapićem spaja nespojivo i mudruje ne izbacivši ni jednu ideju ili programsko opredjeljenje ništa za šta bi se pošten glasač mogao uhvatiti.I ako se pocijepa SNP Milićev dio opstaće i kasnije rasti,dok će se Peđina struja pretvoriti u anonimni politički bašibozuk od kojega će bježati i Djuk i Medo.
Dodaj komentar
Vaši Kontakt Podaci:
Komentar:
Zaštita
Morate navesti anti-spam kôd koji stoji na slici.
 
Baner

Pretraga

Light rain

11°C

Podgorica

Prognoza za tri naredna dana:

Rain
12°C / 16°C

Partly cloudy
13°C / 22°C

Mostly sunny
14°C / 26°C
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Analitika - Informativni Portal © 2014.
Baner