Baner
rent a car podgorica
Politika - Vijesti
Ljubiša Krgović i Balša Brković u Političkom savjetu Pozitivne Crne Gore
16. jul 2012.

1607krgovicvijestBivši guverner NBCG Ljubiša Krgović imenovan je za člana Političkog savjeta Pozitivne Crne Gore, kazao je dnevnom listu Vijesti direktor te stranke Srđan Perić, navodeći da je Glavni odbor elektronskim glasanjem (mejlom) potvrdio imenovanje više osoba za članove Političkog savjeta, među kojima, osim Krgovića, i urednik kulturne rubrike Vijesti Balša Brković.

 

Mediji su ranije javili da su za članovi Političkog savjeta Pozitivne Crne Gore imenovani Žarko Rakčević, nekadašnji predsjednik Socijaldemokratske partije, penzionisani general Blagoje Grahovac, nekadašnji zamjenik komandanta ratnog vazduhoplovstva SRJ u vrijeme Miloševića kasnije savjetnik predsjednika Skupštine Crne Gore Ranka Krivokapića i predsjednika DPS-a Mila Đukanovića, profesorica književnosti i kolumnistkinja dnevnog lista Vijesti Božena Jelušić, bivši direktor Hipotekarne banke i potpredsjednik Vlade Crne Gore Slavko Drljević...

1607brkovicPrema Statutu partije član Političkog savjeta ne mora biti istovremeno i član stranke, što je – prema riječima direktora Pozitivne Crne Gore – slučaj sa nedavno imenovanim Ljubišom Krgovićem i Balšom Brkovićem, kao i sa nekim drugim članovima Savjeta.

Guverner Narodne banke Crne Gore Ljubiša Krgović nije svojevoljno napustio tu funkciju, već je njegov odlazak bio rezultat neslaganja sa vrhom države, odnosno vrhom Demokratske partije socijalista. Iako se nije u javnosti često oglašavao, osim u jednom intervjuuu za Rojters, njegovo ime je pominjano kao „pouzdan bankarski izvor“ prilikom nedavnog serijala tekstova o djelatnostima Prve banke i Centralne banke Crne Gore tima istraživačkih novinara iz Bosne i Hercegovine, Rumunije i Bugarske, koje su prenosili ovdašnji mediji. U tim tekstovima je direktno optuživan vrh DPS-a, odnosno bivši premijer Milo Đukanović, da je koristeći državni aparat obezbjeđivao pogodinosti za Prvu banku čiji je najveć akcionar njegov brat Aco Đukanović.

Književnik Balša Brković je istovremeno i urednik u dnevnom listu Vijesti od osnivanja 1997. godine. Nekada je bio politički aktivan u okviru djelatnosti Liberalnog saveza Crne Gore, nedavno se politički vrlo aktivno angažovao prilikom serije protesta koje su u Podgorici organizovali MANS, Unija slobodnih sindikata i sStudentska unija.

Komentari (19)
 • popokatepetl  - Zašto boldujete imena?
  Zašto Analitika bolduje imena i kosi nazive ustanova? To ne radi ni portal Vijesti, ni portal CDM, niti Blic.Kad ne rade to oni, ne morate ni vi jer vas nepotrebno usporava.
 • Miśut
  Novinska je praksa svako ime kod PRVOGA pomena u tekstu boldovat, a ovi ga prećeraše s ovijem "masnijem" slovima. Kurziv (italik) koristi se umjesto znakova navoda, što je praktično i tekst čini preglednijim.
 • Dusan Madzarovic  -  Krgovic i Brkovic u --------
  LJ. K i B. B POLITICKA VJETROMETINA.
 • Anonimus
  Toliko o promjenama. Partija koja tako loše misli o sadašnjoj vlasti u njedra prima Krgovića, Grahovca, a bogami i Rakčevića. sve one koji su radosno i u obilju koristili taj režim za lično bogaćenje. POgotovu Krgović i Rakčević, pa su sada jaki preduzetnici.
  Grahovac bi , da ne bio Ranka Krivokapića, bio eferac, vječtoi gladan moći,.A sreća nasa sto mu nije bila toliko na dohvatu.
  Jedino Brkovića ne moraju da se stide.
 • Gaga
  Potpuno imaš pravo. A i za Krgovića se mora utvrditi njegova uloga o odavanju podataka CBCG jer se radi o zakonski kažnjivom dijelu. Nije valjda da se zalažu za selektivnu primjenu zakona ili neobaveznu. Iskreno sam mislio da Pozitivna može biti neki pomak, ali sada kad vidim ko se sve tu trpa želim im najveći mogući debakl. Ne vidim kakvog dobra može donijeti ovo interesno društvo. Opštu dobrobit? Teško! Isuviše su ovi likovi opčinjeni sopstvenom slikom o sebi da bi neko od njih mogao nešto očekivati!
 • Miśut
  Ja bih Brkovića i Jelušićku doda po drugoj osnovi. Ne može neko ko piše u "Vesti" bit čist, a za njih znam i da su protivnici crnogorskoga jezika.
  Što se mene tiče, zazirem od svake partije u koju prepoznam makar jedno ime politički aktivno minulijeh vremena. Danas čoek nikome ne smije vjerovat "na lijepe oči".
 • Marjan CT
  Ima li iko od ovih iz Političkog savjeta da je primao zaradu manju od 2.000 eura u proteklom mjesecu, a da se nije obogatio rapidno u periodu vladavine Đukanovića i "novih demokratskim medija"?
  I to je fakat, a sad pokušavaju preko osovine partija-mediji-banka da uzmu dio koji im je preuzela Prva banka.
  Suština i Pajovića i Krgovića i Drljevića i ostalih bankara i biznismena.
 • suvi socijalisti
  Sve, sami suvi GO ,socijalista!

  Ali za svoju G......u, monopolni KAPITALISTI.
  Mi ocemo partiju SLOBODNIJEH KAPITALISTA a ne SLOBODNIJEH SOCIJAL-kapitalista !!!!

  To je velika razlika narodu treba pojasniti razliku izmedju ,
  NEOLIBERALA i neo-socijalista !
 • sasa.r
  Bivši DPS-ovci i SDP-ovci ...uz ponekog Liberala!
 • naravno
  Slazem se ,samo ispravka.

  .......uz ponekog Liberala!


  Hvali dodatak , LIJEVOG !
 • Gaga
  Znao sam da si nepismen.Hvali se kaže kad nekog hvališ, a za tvoju intelegenciju se kaže da ti fali!
 • Miśut
  Tipično za nepismenoga Crnogorca, jer on (nepismeni Crnogorac) misli da ako "učevni" ljudi vele "hvala", a ne "fala", da onda posigurno nije pravilno reć "fali", već "hvali". Čuveno bezbroj puta. I niđe drugo liše Crne Gore. To je čista intelEgencija.
 • wizard
  Pozitivana Crna Gora je skaraćenica od Potitivni račun u CKB . znaci pokupila se ekipa iz doba igrara na berzi i riješila da osnuju partiju ,da bi izbjegli istrage povodom pisanja pobjede . ako osvoje koje mjesto lakše će izbjeći tuzilaštvo ako budu imali poslanički imunitet nego sada kao Nezavisni gradjani i vlasnici Pozitivnih računa u pozitivnoj crnaoj gori .Znači pravi presjednici i supervizori Pozitivne crne gore su Ivanović Kragović Perović , velika trojka iz Pobjedinih biltena.
 • Anonimus
  Rakcevica i Drljevica ne dirajte , a ove koji su za 20 g . promijenili nekoliko partija su Potroseni politicari .
 • natasha  - natasha
  Tandem Krgovic-Brkovic pravi komparaciju pridjeva:
  Pozitivna Crna Gora
  Pozitivnija Crna Gora
  Pogledajte nas (bio bi apsolutni superlativ) :))
  Boluju od iste hronicne bolesti (Krgovic = Prva banka a Brkovic = porodica Djukanovic)


 • hipp-
  Ugasili su se prije nego što su i počeli..
 • Anonimus
  Sto govori da finansijsku i generalno logisticku podrsku daje medijski "magnat", prisrbica nakon sto je igra sa MANS-om propala.
 • vesko  - Imali su kada da pričaju...
  Kompletna ova ekipa je imala priliku da u potonjih 22. godine i radi i priča ( liše B.Brkovića), mislim da su malo odocnili da bi ih ozbiljno shvatili. Inače mislim da su oni tu da se koja ovčica ne izgubi i runo ne iznese. Živi bili pa vidjeli, brzo će jesen.
 • Anonimus  - analiticari i ostali
  Po pitanju mnogih stvari Balsi se ne moze zamjeriti kao ovima ( makar ne previse ) ali mogu dvije .
  Prva : da je jako ostrascen kada je Djukanovic u pitanju ( a gdje strast nadjaca racio tu ipak strada -analiza ) .
  Druga : da nema talenta za politiku . Obrazovanje , elokvencija , dar za pisanje nijesu preduslov za dobrog politicara ili makar poznavaoca i analiticara . Balsa je ipak mnogo bolji pjesnik i pisac nego politicki analiticar .Jednostavno za to nema dara . Mozda on to ne vidi , mozda ga ubjedjuju da je u tome odlican - ali ipak nije .
  Ovakav izbor savjeta moze najvise da raduje Djukanovica !!!
  Ipak Pozitivna je neki napredak za Crnu Goru . I bila bi mnogo veci da iza nje ne stoji Misko Perovic i ekipa. Kad se "Pozitivna" jasno distancira od druge familije kao od prve - imaju moj glas .Do tada -nista!!!
Dodaj komentar
Vaši Kontakt Podaci:
Komentar:
Zaštita
Morate navesti anti-spam kôd koji stoji na slici.
 
Baner

Pretraga

Mostly cloudy

12°C

Podgorica

Prognoza za tri naredna dana:

Rain
11°C / 14°C

Rain
11°C / 16°C

Partly cloudy
13°C / 21°C
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Analitika - Informativni Portal © 2014.
Baner