Baner
rent a car podgorica
Politika - Vijesti
SNP odlučuje o Demokratskom frontu - do kraja jula
10. jul 2012.

SNP-sljadSjednica Glavnog odbora Socijalističke narodne partije na kojoj će biti odlučeno da li će SNP ući u Demokratski front, opozicioni savez čijim aktivnostima koordinira bivši diplomata Miodrag Lekić biće održana do kraja jula, saznaje Portal Analitika.

- Uskoro imamo kolegijum predsjednika Partije a potom i Izvršni odbor kada bi trebalo da bude poznat datum održavanja sjednice GO SNP-a. Sigurno je da će da bude održana u julu i to najvjerovatnije poslije 20. jula, rekao je izvor Portala Analitika iz SNP-a.

Poslanik SNP-a Milan Knežević kazao je da SNP treba što prije da se izjasni o pozivu da se priključi Demokratskom frontu i izrazio očekivanje da bi sjednica GO SNP-a mogla biti uskoro zakazana.

Prema saznanjima Portala Analitika a i prema izjavama u medijima u SNP-u postoje oprečni stavovi kada je u pitanju pristupanje te partije Lekićevom opozicionom svaezu.

Struja oko bivšeg lidera partije Predraga Bulatovića u kojoj su još i poslanik Milan Knežević kao i dio opštinskih odbora Podgorica i Nikšić se snažno zalaže za pristupanje SNP-a širem opozicionom savezu, dok se struja oko šefa poslaničkog kluba Aleksandra Damjanovića, koji slovi za bliskog saradnika predsjednik Srđana Milića, zalaže za samostalan nastup najjače opozicione partije.

Predsjednik SNP-a Srđan Milić se nije direktno izjasnio da li je za pristupanje SNP-a opozicionom savezu ali je iskazao spremnost da razgovara sa Miodragom Lekićem.

Prema Statutu SNP-a Glavni odbor odlučuje o stupanju partije u političke koalicije prije ili poslije izbora ili u radu parlamenta na državnom i lokalnom nivou dvotrećinskom većinom glasova svih članova Glavnog odbora.

Tako visok prag  ide u prilog procjenama pojedinih analitičara da će dosta teško biti donijeti odluku o ulasku SNP-a u taj opozicioni savez.

Parlamentarni izbori u Crnoj Gori bi najvjeroavatnije trebalo da budu održani u oktobru.

Komentari (7)
 • abu khabir muavija
  Cilj svega ovoga je kako preskočiti sopstvenu marginalnost ( Medo i Vojvoda ) i kako uzjahati SNP i onda postizbornim spletkama doći do više mandata i uticaja nego što bi dobili na izborima.U tu svrhu upotrijebiće dva "Trojanska konja".Lekića koji i onako ne zna šta bi od sebe i kojega je ranije predlagao SNP a frontaši odbili i Bulatovića kome je ovo jedini način da postane vezir umjesto vezira.
  Najbolje bi bilo da sklope dogovor o međusobnom nenapadanju u toku kampanje i da nakon izbora kad vide ko je šta ufatio sklope postizbornu koaliciju.U protivnom biće zveka jer je lakše sačuvati šaku buva na okupu nego Meda i Vojvodu u frontu ili savezu sa bilo kime.I da parafraziram Keršovanija : Ne umotavajte lukavštinu, animozitete bolesne ambicije i prevrtljivost u svilene pelene demokratičnosti,poštenja i vizionarstva.Znamo se.
 • anika  - Prava analiza stanja
  Dogovora o nenapadanju ne može biti, jer "trojstvo vezira " ima samo jednu strategiju, jer za drugu mentalnog i karakternog kapaciteta i nemaju : obmanaima i kafanskim spletkarenjima uz obilato korišćenje laži,podmetanja, poluistina... blatiti ljude računajući ISKLJUČIVO na glasače SNP koje mogu na taj način zbuniti uz medijku podršku "nezavisnih " glasila uličarskog rečnika i nazovi satirično-deseteračkih naslova ( izvinjavam se za uvredu pojmova satire, a još više deseterca) , jer svojih glasača više nemaju.
 • Anonimus
  Nemam sta da dodam komenaru Abu... osim da predlozim g. Milicu da posle glasanja Glavnog odbora, kada Bulatovic i bratija oko njega, koja uporno rovari i podriva sopstvenu partiju ne bi li sacuvali svoj status, dozive debakl, raspusti isti i da rastjera ovu bandu prevrtljivu koja neda SNP-u da ide naprijed. To od njega, i nista manje, ocekuje clanstvo!!! Nismo mi tolike godine bili da udaru kriminalaca iz vlasti da bi nam neko zbog svojih bolesnih ambicij ili prije frustarcija, sveo partiju na par poslanika.
 • Anonimus
  Prema Statutu SNP-a Glavni odbor odlučuje o stupanju partije u političke koalicije prije ili poslije izbora ili u radu parlamenta na državnom i lokalnom nivou dvotrećinskom većinom glasova svih članova Glavnog odbora.
  To je kljucna odredba Statuta koja se odnosila na koalicijwe sa DPS-om, ali se okrenula i protiv onih koji su za kolaicije sa dijelom opozcije...
 • front
  GOSPODO,TAKVI SMO KAKVI SMO. DA SMO BOLJI IMALI BI I BOLJU VLAST I BOLJU OPOZICIJU. IZLAZITI NA IZBORE DA SE OPOZICIJA MJERI IZMEDJU SEBE JE BLAM I SRAM.KO ĆE IMATI KORISTI OD TOGA.ZNA SE.
  TREBA POKUŠATI ŠTO SE JEDINO MOŽE.BLOK,I NIŠTA VIŠE.
  BEZ DOBRE OPOZICIJE NEMA DOBRE VLASTI.
  FOLERI NA LEDINI,POŠTENI IGRAČI U IGRI.
  NIKOME NEĆEMO PRAŠTATI,NAŠE PARE JEDETE GOSPODO.
  NISTE PALI SNEBA.MISLITE DOVIJEK POSLANIK.
  GOLUBOVIĆA HITNO POMJERITE,JER MOŽEMO I VAS POMJERITI.
  ODBORNIK-POSLANIK-ČLAN-.-......IMA JOŠ NEKOGA
 • nk  - Ko to?
  Vi iz NOVE ? Auuuuu, koji kapacitet......što nepismeniji to glasniji
 • Momo Markov  - Demokratski maskenbal
  Nece valjda i SNP kao (jos iz vremena SRJ i SPS-a i Sedmog bataljona) dokazana proevropska , demokratska i cisto gradjanska stranka uci u ovaj FOL Demokratski front.
  Ili ipak oce..Oce-pa nece... pa onda opet oce
  E kakav bi to demokratski front samo mogao biti.!!!
  Saren ko vasar i maskenbal...
  Ajde, udruzite se konacno jednom-molim vas , pa kad udruzeni ponovo izgubite,onda se lijepo svi i zvanicno rasformirajte. Niko nista izgubit ne moze.
  A vama ce mo Vojvode , Serdari i zemunski analiticari dati da do penzije zadrzite poslanicke mandate i mikrofone. Vama clanstvo ionako sluzi samo da bi se dokopali poslanickih mandata..


Dodaj komentar
Vaši Kontakt Podaci:
Komentar:
Zaštita
Morate navesti anti-spam kôd koji stoji na slici.
 
Baner
Baner

Pretraga

Thunderstorm

11°C

Podgorica

Prognoza za tri naredna dana:

Partly cloudy
13°C / 22°C

Sunny
14°C / 24°C

Cloudy
15°C / 22°C
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Analitika - Informativni Portal © 2014.
Baner