Baner
rent a car podgorica
Politika - Vijesti
Đukanović: Raduje me što je na čelo Srbije došao autentični Srbijanac
04. jul 2012.

Milo-DjukanovicLider vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) Crne Gore Milo Đukanović rekao je da ga raduje da je na čelo Srbije konačno došao autentični Srbijanac, dodavši da je uvjeren da će sada odnosi Srbije i Crne Gore "neminovno ići uzlaznom putanjom, čemu će predsjednik Nikolić dati i lični pečat".

Bivši crnogorski premijer je, u inervjuu za nedjeljnik Vreme, ocijenio da je Srbija kojoj, sudeći po potencijalima, pripada mjesto lokomotive evropskih integracija Balkana, danas na začelju upravo zbog toga što su je u prošlosti vodili Crnogorci i oni koji su u Beogradu pokušavali da se predstave "većim katolicima od pape", prenosi B92.

"U vrijeme predizborne kampanje, imao sam priliku da razgovaram sa predsjednikom Nikolićem i mogu da kažem da mi je djelovao veoma uvjerljivo kada je rekao da je za njega pitanje crnogorske nezavisnosti završeno, da ono predstavlja izraz demokratske volje građana Crne Gore koju veoma poštuje", naveo je Đukanović.

U tom stavu, kako je rekao Đukanović, nije ga pokolebao ni Nikolićev nastup na crnogorskoj televiziji kada je rekao kako Srbe i Crnogorce doživljava kao jedan narod.

"Ono što mi se čini suštinski važnim je da, za razliku od ostalih, nakon izjave predsjednika Nikolića, niko u Crnoj Gori ne očekuje ni verbalne, ni političke, ni bilo kakve vrste pritisaka u smislu ugrožavanja crnogorskog nacionalnog identiteta i državne nezavisnosti", istakao je Đukanović.

Drugim riječima, dodao je lider DPS-a, sigurni smo da više neće biti inicijativa ili akcija koje bi imale za cilj potvrđivanje takvog stava na drugi način i drugim sredstvima.

 

 

Komentari (23)
 • HC1906  - Milo lideru!
  Milo, lideru svih lidera!
 • pg  - pg
  hahah znaci cetnicki vojvoda je prihvatljiv oho koji zaokret
  vojvoda nikolic rece da ne priznaje naciju crnogorsku
 • vesko  - Nikolić je sa Čeva?
  nikolići se fale da je Toma sa Čeva poreklom.
 • Ma ne  - čojku
  Oni su iz Zalaza. Svekoliki sad tragaju za CG poreklom. Niko nije iznika iz raje. Crnogoraca i Rusa 300000000 meleona. Posle odlaska Turčina svi su oni sebe prezvali na crne gore prezimana. Istina bre...veruj..
 • anika  - srpski crnogorci
  Izgleda da u Srbiji ima više Crnogoraca nego u Crnoj Gori ( još ako se od broja sa popisa odbiju oni što nisu pravoslavci....)!
 • ja sam vesko
  sa cime se fale ......
 • I on je odolen
  Zar nije Nikolić sam rekao da je iz Pipera ?
 • mn
  Na predstojeće izbore Milo ponovo za predjednika.
 • Kastar  - Ozrinić
  Ovo je signal da je DPS-u opasno prifalilo glasova, a para se nema, pa ajde da hvalimo Tomu ne bi li privukli koji srpski glas. Ne može, Milo.
  Inače, Đukanović se pravi naivan, pa ne zna da je Toma Nikolić takođe sa Čeva, od plemena Ozrinića, a najveći dio njih živi u Nikšiću
 • Čevljanka
  Dobro da ne reče da je Petrović Njegoš. Ajde ne pravite bevandu od CRMNIČKOG VINA i Šljivku od LOZOVE RAKIJE. Koji ti signal šalješ, kome i zašto.
 • natasha  - natasha
  Uz duzno postovanje prema Vama ja mislim da nijeste u pravu.Ja licno srpskim politicarima malo vjerujem,da ne kazem nista,a Crna Gora nikda nije bila nikakva smetnja.Sad je momenat da Mandic,Medojevic,Milic,............. iidu u svoju maticnu drzavu Srbiju uz "diplomatske " savjete uvoznog/izvoznog Miodraga Lekica.
 • Dragan NK  - Koga jednom...
  Iznenađen sam Milovom izjavom no ipak vjerujem da se stari diplomatski vuk
  smješka sebi u bradu. Mnoge je žedne preko vode preveo da bi vjerovao kukavičijim beogradskim jajima .
 • Nora  - Crnogorac
  To je taj Crnogorac o kojem vam ja pricam, Onaj 1989 - 2012. Ista skupstina kao iz 1918. Istorija se ponavlja. Nazalost !
 • Dragnn I
  Natasha, dobro ti je ovo uvozno/izvozni Lekić! To je to
 • natasha  - Dragan I
  bas mi je drago sto mislis kao i ja,ali za uvozno/izvoznog Lekica na fakturama bi trebalo da stoji : VRIJEDNOST SAMO ZA CARINSKE SVRHE :)
  Pozdrav.
 • STANKMO BUABNJA  - MUDRO RECENO
  BEZ PUNO VISOKE MATEMATIKE I FILOZOFIJE,SVE u JEDNOJ RIJECI RECENO.
  BRAVO.
  SVAK SVOJ GAZDA NA SVOJEMU.
  OPOZICIJA BI TREBELA DA OTKACI ONO PRVO SLOVO I DA SE OKRENU CRNOJ GORI.
  VALJDA IM SE I VRAT TAKO BUDE ISPRAVIO.
 • CRNOGORAC CRNOGORAC
  Lijepo je sto je sada na čelu Srbije autentični Srbin koji brani interes Srbije.Što je sa Crnom Gorom izgleda da je najautentičniji Karadjordjevica iz 1918 produkt Podgoricke skupštine SPC ekspozitura,kako se provuče g kanonski Filip i sa Amfijem čiji interes brani . Nijesu Crnogorci Srbovali i šenlučili po Srbiji već Srbi porijeklom iz Crne Gore kao g Tadic Boris i Milošević Slobodan , Arkan, Šarić, Bojovic ,podugačko bi bilo sve ih nabrajati.
 • danilo stojanovic
  Po svemu sudeci, predsednik Nikolic nije tolika prijetnja CG kao sto je to bio predsednik Tadic sa njegovim strategijama. I dobro je sto je g. Nikolic izjavio da je za njega referendum konacan akt. I da on nema preteznija u tom pravcu. Trebao bi da to isto malo bolje objasni i opozciji u CG.

  A g. Djukanovic bi mogao - onako prijateljski, i u istom tonu - da objasni g. Nikolicu da grijesi. Jer Crnogorci postoje. I nijesu nastali od Srba. To bi trebalo objasniti i Patrijarhu SPC i Mitroplitu Amfilohiju koji cesto grijese po ovom istom pitanju.
 • Jole Drinjak,penzioner Prčanj  - Đe bi nam bio kraj....?
  da u Crnoj Gori sa ovoliko"žara" radimo i brinemo o njoj,ka što brinete o Srbiji?Ali,mora se priznati sviđalo se to meni ili ne-vama ne daj bože,Milo je u pravu i pravo zbori-što misli to je njegovo osobeno pravo?! Ja sm 21.maja 2012 godine na ovom istom portalu od srca čestitao Srbiji pobjedu Srbijanaca na izborima u Srbiji.U čestitci,između ostalog piše: "..Čestitam Srbiji bobjedu nad tuđincima poslije 623 godine ropstva i ljubljenja ropstva lanaca.Nije šala,u ovim pasanim vjekovima,Srbijom su vladali-mlatili Turci,pa do sinoć izvanjci i spracli je na samano dno od dna"!!!
  Zbog toga,sam na kraju još jednom čestitao Srbiji oslobođenje-potonja kolonija u Europi-satkana od "voždova"-"vođa" izvanjaca: Bosanaca,Ličana,Kordunaša,Banijaca,Krajišnika,Hercegovaca,Crnogoraca-s vi bijahu srbi"terazijski"-ciljeva istih i u rangu-interesa sopstvenih bliznica po svaku cijenu,a o trošku Srbije i Srbijanaca-na žalost !!!!! Biće bolje-zar ne?
 • Valjevac
  Bravo Jole. Oni i ovog traže u rodoslovu Crne Gore da bi ga prisvoili kao maltene njihov CG Srbin ili kako ih ovde u Beogradu zovu samonazvani Spartanci. Oće pa oće da su uvek prvi i ulivaju jalovu CG lezilebovaćku politiku raji u glave. Što je manje u politici CG Spartanaca lepša budućnost CG i Srbiju čeka.
 • abu khabir muavija
  Srpske Spartance ste vi izmislili da bi prisvojili našu borbu i time uljepšali Srpstvo koje je robovalo.Jednostavnije vam je bilo nas proglasiti Srbima-Spartancima nego izmišljati vaš otpor koji nije postojao.
 • Milojko  -  "sedam koljena unatrag "? Koliko...unaprijed ?
  Po ovome, Đukanovića je onda radovala i pobjeda (vlast ) autentičnog Hrvata - F. Tuđmana ?!
  Zar zaboravismo zlosrećnog Franceka,radi njegovih "sedam koljena unatrag "?
  Da li je i naš Filip, autentični Crnogorac ?
  Istina, politika je politika (kurva), pa se nije za čuditi kada se jednom nešto kaže, a drugi put...
 • Gaga
  Ne pravite od svega sprdnju veljesrbi. Nema CG problema sa Hrvatima, ne miješaju se oni u naše unutrašnje stvari. Skoro u svakoj zemlji Evrope na vlasti su oni koji potiču iz te zemlje, samo su u Srbiji vječito na vlasti Srbi koji vode porijeklo iz CG i koji non stop atakuju na CG pokušavajući od nje da naprave srpsku provinciju. I potpuno je irelevantno ko je autentični a ko neautentični Crnogorac. Suština je ko prihvata CG kao građansku državu i ko se ponaša patriotski prema takvoj CG, zemlji svih njenih GRAĐANA.
Dodaj komentar
Vaši Kontakt Podaci:
Komentar:
Zaštita
Morate navesti anti-spam kôd koji stoji na slici.
 
Baner
Baner

Pretraga

Thunderstorm

11°C

Podgorica

Prognoza za tri naredna dana:

Partly cloudy
13°C / 22°C

Sunny
14°C / 24°C

Cloudy
15°C / 22°C
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Analitika - Informativni Portal © 2014.
Baner