rent a car podgorica
Politika - Vijesti
Bulatović: Pored Telekoma ima osnova i za druge istrage
24. jun 2012.

bulatovictelekokPored privatizacije Telekoma postoji osnova i za druge parlamentarne istrage, ali je njih teško pokrenuti jer za to ne postoji politička volja kod vladajuće većine, ocijenio je poslanik Socijalističke narodne partije Predrag Bulatović.

Komentarišući Predlog zakona o parlamentarnoj istrazi, koji je sa grupom poslanika Bulatović podnio parlamentu, on je kazao da taj akt treba da definiše način rada Anketnog i budućih Odbora koji će se baviti tom tematikom.

- Teško je donijeti odluku o pokretanju parlamentarne istrage jer kod aktuelne većine ne postoji politička volja da se takva pitanja pokrenu. Pored Telekoma ima osnova i za druge parlamentarne istrage i treba otvoriti svestranu raspravu o dometima šta ona podrazumijeva, kazao je Bulatović agenciji Mina.

Bulatović je podsjetio da je do sada jedina istraga, pored aktuelne o prodaji Telekoma, bila o provjeravanju tačnosti navoda zagrebačkog nedjeljnika Nacional o švercu cigareta u Crnoj Gori.

Bulatović smatra da su do sada istrage veoma teško inicirane, navodeći da će pregovori sa Evropskom unijom, i potreba usvajanja standarda ubrzati stvari. Prema njegovim riječima, nakon formiranja Anketnog odbora poslanici su se suočili sa činjenicom da to tijelo ne može da radi jer ima zakonska ograničenja.

- Prvo ograničenje je da članovi tog tijela nemaju pravo pristupa tajnim podacima, a imali smo problem u nedostatku volje kod vladajuće većine da bi saslušali Državnog tužioca, direktora Uprave za sprečavanje pranje novca i niz drugih službenika koji su u posjedu tajnih informacija, kazao je Bulatović.

On je kazao da je otpor, koji je dio vlasti pružao u radu Anketnog odbora postojao zbog toga da bi se opstruirala parlamentarna istraga. Bulatović smatra da se donošenjem Zakona, i dopunom akta o tajnosti podataka, može doći do kvalitetnog stepena rada, ali Anketni odbor, kako je kazao, ne može nadomjestiti rad nadležnih organa.

- Ne bi nam trebao Anketni odbor da su Uprava policije i Državni tužilac radili svoj posao, odnosno Uprava za sprječavanje pranje novca- naveo je Bulatović.

Krupni slučajevi, korupcije u privatizacijama u vezi su sa akterima koji su i dalje uticajni u crnogorskoj vlasti, “i zbog toga postoji otpor prema institutu parlamentarne istrage”- kaže Bulatović.

(foto: seebiz.eu)

 

 

 

 

Komentari (6)
 • Miśut
  Kad ga čoek pogleda vidi da mu je prosto krivo što se i on nije utalio.
 • sjever
  POZDRAV SJAJNOM ČOVJEKU I POLITIČARU.VELIKO SLOBODARSKO BRATSTVO BULATOVIĆA UVIJEK JE BILO NA VISINI ZADATKA.
  DA PEDJA,IMA JOŠ MNOGO TELEKOMA.MORA SVE TO DOĆI NA RED.
  NE MOŽE EPCG BITI MIMOIDJENA.KO JE A2A.
  ODKUD ONA U IGRI A DA SE IZBACE OZBILJNE KOMPANIJE????
  MNOGO TOGA IMA I OKO ŽELJEZARE I MNOGO OKO SVEGA.
  PEDJA,UČINI,DA SE IDE U BLOK SA SVIM KOJI ŽELE,OSIM SA PATULJCIMA-SDS,NS,ONI RADE ZA LOVU.
  GRADJANSKI FRONT VAM DONOSI 10 POSLANIKA NAJMANJE.
  SVE OSIM TOGA PEDJA JE NEPOŠTEN ODNOS PREMA ONIMA KOJI 23 GODINE ČEKAJU I PATE,HOĆE PRAVNU DRŽAVU,SLOBODU.
  AKO NE BUDE BLOKA BIĆE NAJSTRAŠNIJI BOJKOT IZBORA.SAMO BORBA ZA VLAST ILI JAKU OPOZICIJU...
 • 4 na. br. pr.
  Što je ovo viču iz svega mozga ka da smo mi koji pamtimo Peđino, Mandića, Danilovića i ostalih ratno HUŠKANJE gluvi ili strašljivi. Od kada su lopovluk i krađa jedini kriminal a rat i ubijanje nevinog naroda NEeee. Daj admine ne mazi ih i nedaš da progovorimo, kad su ovi Peđini bili na vlasti prodali su sve što se prodat može. Sada kad ne mogu da prodaju jer ovi što vladaju momentalno pune džepove, vlast, vlast pusta vlast, navalica je velika.
 • gliser
  Pedja,da funkcioniše pravna država ne bi potezali za ovakva rješenja.
  Poglavlje 23 i 24 nijesu slučajno postavljena.
  Nema napredka u pravosudju ukupno dok je ovaj ministar koji kontrolira sve i svašta i sudove,tužilaštvo,policiju,udbu,vojsku,još i ljudska prava.
  Kad dodje pošten i hrabar ministar pravde,tužilac a ne ova mala Ranka i mala Vesna koje odradjuju i toga je doasta.
  Mnogo ovaj narod pati ma da ruku na srce i ne zaslužuje mnogo jer smo u svemu polunarod,polovični intelektualno,polovični po ljudskosti,polovični po moralu i td.
  Pedja samo pošten OPOZICIONI blok,sa nezavisnim intelektualcima ima nekog smisla.Kaži kolegi,nema on potrebe da se mjeri sa opozicijom,mjri se valjda sa vlašću.to nije rad pošten,jer SNP sama nikad ne može pob.To bi bio rad za one...
 • wizard
  BULATOVIĆU ZAKASNIO SI SA PROZIVKAMA ONDA KADA SI BIO U GRUPI POSLANIKA KOJA JE PODRZAVALA ODLUKU SRBIJE DA SE CRNAS GORA PROGLASI 27 IZBORNOM JEDINICOM. IMA LI VEĆEG KRIMINALA OD TOGA , DAVATI ČITAVU CRNU GORU NA TACNU SRBIJI RADI PARTISKIH OLOZAJA U BEOGRAD . BUATOVIĆU TI SI PODRZAVAO MILOŠEVIĆA I NJEGOV REZIM SO POSLJEDNJEG DANA .
 • Anonimus  - Wizard je u pravu!!
  Najveca kradja u Crnoj Gori od Podgoricke skupstine do danas je bila kradja drzave u kojoj je ucestvovao Pedja i jos sestorica. Oni su nam tada ukrali javno drzavu i sad imaju obraza da nam drze predavanja o postenju? Trebalo bi podsjecati ovu sedmorku kako je zavrsio Peten na kraju kolaboracije sa Njemcima. A, pricaju i o lustraciji kao oni nemaju veze sa nepocinstvima u CG?
Dodaj komentar
Vaši Kontakt Podaci:
Komentar:
Zaštita
Morate navesti anti-spam kôd koji stoji na slici.
 
Baner

Najčitanije vijesti

Baner

Pretraga

Cloudy

14°C

Podgorica

Prognoza za tri naredna dana:

Rain
12°C / 19°C

Partly cloudy
12°C / 22°C

Rain
12°C / 17°C
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Analitika - Informativni Portal © 2014.
Baner