Baner
rent a car podgorica
Politika - Vijesti
Pejanović – Đurišić: Sa Samita u Čikagu očekujem pozitivnu poruku
24. april 2012.

2404durisicAmbasador Kraljevine Norveške Ragnar Kamsvag i ministarka odbrane Milica Pejanović - Đurišić razgovarali su danas o predstojećem Samitu NATO-a u Čikagu, gdje je ocijenjeno da Crna Gora sa Samita, iako neće biti proširenja, očekuje jasnu i pozitivnu poruku, kao i nastavak NATO politike “otvorenih vrata”.

Na sastanku je bilo riječi o dosadašnjoj saradnji Crne Gore i Kraljevine Norveške u oblasti odbrane, sa posebnim osvrtom na DSSR projekat (Projekat reforme bezbjednosno odbrambenog sektora) čiji se završetak očekuje do kraja ove godine.

Značajnu podršku Crnoj Gori Ministarstvo odbrane Kraljevine Norveške, kao i do sada, pruža po pitanjima organizacije obalske straže.

Ambasador Kamsvag i ministar Pejanović - Đurišić su takođe razgovarali i o predstojećem Samitu NATO-a u Čikagu. Ministarka je istakla da sa Samita, iako neće biti proširenja, Crna Gora očekuje jasnu i pozitivnu poruku, kao i nastavak NATO politike “otvorenih vrata”.

Ona je kazala da kako na predstojećem Samitu, tako i u daljem toku EU i NATO integracija, Crna Gora očekuje podršku Kraljevine Norveške.

Ambasador Kamsvag kazao je da Norveška ima ohrabrujući pozitivan stav prema Crnoj Gori i da će se saradnja dva ministarstva nastaviti kroz različite bilateralne aktivnosti.

 

 

Komentari (0)
Dodaj komentar
Vaši Kontakt Podaci:
Komentar:
Zaštita
Morate navesti anti-spam kôd koji stoji na slici.
 

Najčitanije vijesti

Baner

Pretraga

Cloudy

11°C

Podgorica

Prognoza za tri naredna dana:

PM showers
7°C / 14°C

Rain
9°C / 13°C

Showers
10°C / 14°C
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Analitika - Informativni Portal © 2014.
Baner