Baner
rent a car podgorica
Politika - Ličnosti
Prihvatiću poziv na razgovor sa Lekićem
04. jul 2012.

milicpocetnaDo parlamentarnih izbora 2006. godine uvijek je postojao neki oblik dogovora oko izbornih uslova i načina njihovog sprovođenja. Danas je jasno da se o uslovima za održavanje izbora mora razgovarati. Ponavljam, ne treba se potcjenjivati ideja o mogućem bojkotu. Zbog ozbiljnosti teme i neozbiljnosti mnogih koji pokušavaju između redova tumačiti šta kažem i koje su mi namjere, smatram ovaj odgovor za sada, sasvim dovoljnim, kaže Milić

 

Predsjednik Socijaličke narodne partije Srđan Milić kazao je u razgovoru za Portal Analitika da će prihvatiti poziv na razgovor sa bivšim diplomatom i predavačem istorije diplomatije na rimskom univerzitetu La Sapienza Miodragom Lekićem o formiranju Demokratskog fronta.

- Neophodno je, nakon ozbiljne analize, definisati koji je optimalan način izlaska na izbore sa ciljem da se DPS-SDP koalicija konačno pošalje u opoziciju. Isuviše je olakog ocjenjivanja na javnoj sceni, koji je najbolji model, pri tom podsjećam da ću za svaku od pomenutih opcija insistirati na odgovornosti ukoliko dođe do neuspjeha, odnosno, ukoliko se ne ostvari definisani cilj, kazao je Milić za Portal Analitika.

Lider najjače opozicione partije je kao ''interesantan'' ocijenio prijedlog da Lekić bude zajednički predsjednički kandidat opozicije, podsjećajući da je bivšeg diplomatu kao zajedničkog kandidata opozicije predlagao još 2008. godine.

- O tome ne treba puno trošiti riječi - izboriti se za fer i demokratske uslove za izbore, a onda će o ovom  interesantnom predlogu konačnu riječ dati članovi GO SNP-a, rekao je Milić.

Miodrаg Lekić, predavač istorije diplomatije na rimskom univerzitetu La Sapienza i bivši diplomаta načelno je prihvatio da bude na čelu Demokratskog fronta kojeg bi prema najavama trebalo da čine dio opozicije, nezavisni intelektualci i dio nevladinog sektora.

ANALITIKA: Lekić je u prvoj izjavi za medije istakao da je i SNP-u mjesto u tom bloku na bazi jasnih principa i programa. Da li će se SNP odazvati eventualnom Lekićevom pozivu za dogovor i da li vidite SNP u tom budućem bloku?

MILIĆ: Da, odazvaćemo se pozivu, ukoliko ga i zvanično bude. SNP je uvijek bila posvećena dijalogu vezanom za definisanje optimalnog načina promjene sistema vrijednosti, odnosno, promjene DPS - SDP vlasti u Crnoj Gori. Oko drugog dijela Vašeg pitanja, konkretnije nakon što se javnost, ali i članovi i simpatizeri SNP-a upoznaju sa najavljenim, od strane Lekića jasnim principima i programima.

milictekstANALITIKA: Lekić je već dva puta odbijao poziv da se nađe na čelu jedinstvenog opozicionog bloka. Da li bi on mogao da bude prihvatljiv za SNP, recimo kao predsjednički kandidat?

MILIĆ: Tačno je da sam Lekića predlagao 2008. godine da bude zajednički kandidat opozicionih partija na predsjedničkim izborima. Tada mi nije čak ni odgovoreno. Ali, ne kažu uzalud, da "čovjek se ne vara samo onda kada prašta".

Interesantno je da je - nakon pet godina - neko drugi predložio istu stvar. I o tome ne treba puno trošiti riječi: izboriti se za fer i demokratske uslove za izbore, a onda će o ovom  interesantnom predlogu konačnu riječ dati članovi Glavnog odbora Socijalisticke narodne partije, kojima to jedino i pripada.

ANALITIKA: Jedinstvena opoziciona lista nije bila garant uspjeha opozicije na izborima, to se vidjelo na lokalnim izborima 2010. godine. Da li je sad drugačija situacija?

MILIĆ: Na tim izborima jedinstvena opoziciona lista je bila formirana na lokalnom nivou. Pokazalo se da ono što je dalo rezultata u Pljevljima -  pobjeda opozicije - nije dalo rezultata u drugim gradovima, a da je u pojedinim, kao što je Andrijevica, došlo do prebjega, sa jasnim elementima političke korupcije, odbornika PzP-a i NOVE kod DPS - SDP koalicije. U Plužinama smo izašli samostalno i pobijedili ubedljivo. Oko Podgorice ne bih posebno elaborirao situaciju nakon izbora.

Da ponovim, neophodno je definisati koji je optimalan način izlaska na izbore sa ciljem da se DPS-SDP koalicija konačno pošalje u opoziciju. Drugo, isuviše je olakog ocjenjivanja na javnoj sceni i prazne priče o tome koji je najbolji model. Pri tom, podsjećam da ću za svaku od pomenutih opcija insistirati na odgovornosti ukoliko dođe do neuspjeha, odnosno, ukoliko se ne ostvari definisani cilj.

U Herceg Novom smo na osnovu odluke Opštinskog odbora SNP-a izašli samostalno i najznačajnije doprinijeli da se sačuva vlast. Na kraju, da naglasim: SNP i ja kao njen predsjednik, imamo jedan cilj - poslati u opoziciju DPS-SDP koaliciju. Ne postoje neki drugi ciljevi ili lične želje za obezbjeđenjem poslaničkih pozicija za bilo koga personalno. To jednostavno nije spojivo sa SNP-om.

ANALITIKA: Nedavno ste kazali da u Crnoj Gori ne postoje fer uslovi za demokratske i poštene izbore. Da li je bojkot predstojećih predsjedničkih i parlamentarnih izbora realna opcija ukoliko izostane dogovor o izbornim uslovima?

MILIĆ: Do parlamentarnih izbora 2006.godine uvijek je postojao neki oblik dogovora oko izbornih uslova i načina njihovog sprovođenja. Danas je jasno da se o uslovima za održavanje izbora mora razgovarati. Ponavljam, ne treba se potcjenjivati ideja o mogućem bojkotu. Zbog ozbiljnosti teme i neozbiljnosti mnogih koji pokušavaju između redova tumačiti šta kažem i koje su mi namjere, smatram ovaj odgovor, za sada, sasvim dovoljnim  na Vaše pitanje.

ANALITIKA: Na ranije pozive SNP i ostalih  opozicionih partija na razgovore o izbornim uslovima, vladajuća partija je ocijenila da su - usvajanjem Zakona o izboru poslanika i odbornika za koji je glasala i opozicija - stvoreni uslovi za fer izbore.  U čemu je problem sa Izbornim zakonom?

MILIĆ: Problem je sa sprovođenjem Izbornog zakona, u njegovoj neusaglašenosti sa ostalim zakonima koji prate ovu problematiku, u sporosti i neodgovornosti nadležnih državnih organa u sprovođenju procesuiranih krivičnih prijava, zloupotrebi državnih resursa u interesu DPS/SDP koalicije, kršenju odredbi Zakona o zaštiti ličnih podataka, itd…

milictekst1ANALITIKA: Šta su ključne primjedbe SNP-a?

MILIĆ: Takođe, već je pokrenuta i procedura za moguće izmjene Zakona o izboru odbornika i poslanika od strane jednog kluba poslanika u Skupštini Crne Gore. Kada se sjetimo šta se sve dešavalo i dešava u Andrijevici, jasno je da se moraju pronaći najbolji mehanizmi zaštite izborne volje građana.

ANALITIKA: Zbog čega nijeste tražili razgovore o izbornim uslovima uoči lokalnih izbora u Tivtu i Herceg Novom?

MILIĆ: Način na koji su sprovedeni izbori u Tivtu i Herceg Novom – to su značajni  razlozi za ovu moju inicijativu. SNP je u oba ova grada bio suočen sa - do sada neviđenim - arsenalom pritisaka, ucjena i kršenja slobodne volje birača od strane DPS - SDP koalicije. Da sam to tada zatražio, plasirala bi se u javnosti teza kako smo se preplašili rezultata i da u tome tražimo opravdanje.

Presuda Osnovnog sudu u Herceg Novom vezano za kupovinu ličnih karata mora biti dalje procesuirana, kako bi dobili i na javnoj sceni odgovor, na ono što svi znamo - ko je bio nalogodavac osuđenim pojedincima i za čiji su račun to radili. Ubijeđen sam da se ovo ne mora posebno obrazlagati ne podcjenjujući spremnost ovih DPS aktivista da preuzmu na sebe punu krivicu i da izjave da su to radili iz hobija.

ANALITIKA: Na osnovu ranijih izjava u medijima reklo bi se da ste zagovornik samostalnog nastupa SNP-a. Međutim, nerijetko se čuju i razmišljanja iz vaše partije da je jedinstveni građanski front – koji propagiraju pojedini mediji, NVO i dio opozicije - najbolja opcija za izlazak opozicije na izbore. Kada će SNP donijeti odluku o načinu izlaska na izbore?

MILIĆ: SNP nije nikada donosila svoje odluke na osnovu ličnog uvjerenja bilo kojeg pojedinca, pa bio on i predsjednik SNP-a. Oko cilja koji se želi postići, nema dileme - treba pobijediti aktuelnu vlast, DPS-SDP koaliciju.

Način kako ćemo postići taj cilj mora biti rezultat, s jedne strane - ozbiljne analize koja će pokazati šta je optimalno rješenje, i s druge strane - posvećenost svih, koji su makar retorički za promjene, pobjedi na izborima. Sve drugo neću komentarisati u medijima do  naredne sjednice Glavnog odbora SNP-a, kada ćemo i započeti dijalog oko tog i nekih drugih pitanja.

ANALITIKA: Upravo zbog stava o samostalnom nastupu SNP-a, šef poslaničkog kluba vaše partije, Aleksandar Damjanović je bio pod strahovitim napadom organizatora građanskih protesta, dijela opozicije i pojedinih medijskih koncerna. Optužbe su išle i dotle da je optuživan da je ''poslanik mafije''. Kome su u interesu napadi na SNP dva ili tri mjeseca pred izbore?

MILIĆ: Bez dileme - DPS-u i, posebno, SDP-u! Jasno je da se u Crnoj Gori ništa ne dešava slučajno, tek tako i bez posebnog razloga. Ponosan sam na način kako je SNP reagovao - dostojanstveno, odgovorno i precizno, kako i zaslužuju izvođaci radova i nalogodavci ove hajke.

milicvijestANALITIKA: Da li je otvaranje pregovora o članstvu, osim uspjeha vladajuće koalicije i državnih institucija, suštinski i pobjeda politike SNP-a, imajući u vidu činjenicu da se SNP od početka zalagao za EU integracije?

MILIĆ: Uz zahvalnost na Vašoj konstataciji, želim posebno da naglasim da će konačna pobjeda SNP-a biti onda kada se formira Vlada Crne Gore u kojoj ćemo biti dominantna snaga i koja će se prepoznavati po sljedećem: potpunoj promociji vladavine prava koja će biti definisana kao njen temeljni postulat i gdje niti jedan pojedinac neće moći da bude iznad zakona; koja neće obećavati kada ćemo postati članom evropske porodice naroda, već biti potpuno posvećena rješavanju socio-ekonomskih problema na način da nam temeljni cilj bude obezbjeđenje optimizacije svih  naših potencijala kako bi crnogorski BDP per capita za vrijeme njenog prvog četvorogodišnjeg mandata bio na nivou evropskog prosjeka.

ANALITIKA: Iz dijela javnosti se moglo čuti da otvaranje pregovora o članstvu ne ide na ruku opoziciji jer im je izbijen argument  da vlast ne želi da država napreduje ka EU, kao i da je pod snažnim uticajem mafije. Zbog čega se stekao utisak da dijelu opozicije i nevladinog sektora nije odgovarao napredak Crne Gore ka EU?

MILIĆ: Ubijeđen sam da je takav stav više bio posljedica dobro osmišljene i izuzetno plaćene strategije od strane vladajuće koalicije, nego stvarnih stavova pomenutih u Vašem pitanju - pojedinaca i organizacija. Podsjećam da je bivša predsjednica Vlade Hrvatske potpisala Ugovor o pristupanju u EU i katastrofalno izgubila naredne parlamentarne izbore. Ako bude pameti takav će biti epilog ove priče u Crnoj Gori, odnosno da će i njenim i putem njene stranke proći i sadašnja crnogorska vlast.

ANALITIKA: Nesporno je da Vlada Igora Lukšića ima zasluge za otvaranje pregovora. Da li se plašite da bi spoljnopolitički uspjesi Vlade mogli da anuliraju njene neuspjehe u privatizacijama i raznim aferama i ponovo motivišu birače da glasaju za vlast?

MILIĆ: Ne, zbog toga što nas na spoljnopolitičkom planu očekuje još mnogo izazova što nam najbolje pokazuje i nedavno usvojena Rezolucija Savjeta Evrope uz produženje monitoringa još na dvije godine. Jasno je da vlast koja dobije takvu ocjenu iz Organizacije čiji je član, ne može govoriti o značajnim uspjesima.

Što se tiče provjera u procesu privatizacije, tek smo na početku. Sadašnje afere će dobiti svoj stvarni epilog. Dolazi vrijeme kada će se  upoređivati imovina pobjednika procesa tranzicije sa njihovim primanjima čime će se pokrenuti  i proces stvarnog ozdravljenja kako pojedinih partija, tako i u ovom trenutku, zarobljenih državnih institucija.

ANALITIKA: Da li je uključivanje Europola u proces pregovaranja dobar znak da se može očekivati da budu razriješene i afere u Crnoj Gori?

MILIĆ: Uključivanje Europola je naša realnost, s tim što se ne radi o dijelu procesa pregovaranja već o jasno ispostavljenom preduslovu koji do sada nije imala bilo koja zemlja koja je pristupala EU.

Možda će i to neko pokušati označiti kao uspjeh Crne Gore, ali je jasno da se radi o pojavnom obliku stvarne slike o lošem nivou povjerenja Brisela u nadležne državne institucije  odgovorne za sprovođenje borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije. Svi pomenuti slučajevi moraju imati puni sudski epilog uz jasnu poruku dolazi - vrijeme pravde.

ANALITIKA: Kako vam iz ugla predsjednika najjače opozicione partije izgleda nova politička ponuda u vidu novoformiranih političkih partija?

MILIĆ: U Crnoj Gori postoji sloboda političkog organizovanja koja ima za posljedicu formiranje i novih partija. Nemam neku posebnu impresiju oko Pozitivne i Pravedne Crne Gore. Biće zanimljivo vidjeti njihovu odluku oko načina izlaska na sljedeće parlamentarne izbore, kad god oni budu održani.

Nenad ZEČEVIĆ

 

Komentari (31)
 • miroslav  - Pravi izbor
  Dobro je da gospodin Milić nije pristao na kukavičije jaje o samostalnom izlasku na izbore, koji mu serviraju Damjanović i Jonica. Takva odluka bi Dps-u omogućila opstanak na vlasti a Snp dovela u situaciju da se bori za cenzus. Milić je zreo političar, koji ima viziju, on je Lekića još 2008 godine predlagao, i evo sada stvari dolaze na svoje mjesto. Ujedinjena opozicija na čelu sa Lekićem će za rezultat imati smjenu vlasti.
 • Ko da  - a ko ne.
  Bez Damjanovića i Jonice SNP je partija FAR RIGHT Srpska politička partija. Te nacionalističke poslove može obavljat Nova, iskomp'vani PzP i još bolje SL bez da se foliraju pod nekim sinonimon SOCIJALISTI i GRAĐANSKI. Čak SNP nema čisti program na relaciji država CG-a, Nacija i CPC što je ključni faktor na sledećim izborima dočim kod ovih drugih gore navedenih partija se to dobro zna.
  Nikad ne smijete zanemarit političku svjest naroda Crne Gore koji je politički vrlo obrazovan. Zašto birači CG-e biraju DPS? Pa Bože zato što su primorani od Nove, SL, PzP i SNP, i sad ovaj profesor Lekić. Kad je on to bio profesor na LA SAPIENZA u Rimu. Jedini profesor iz ovih krajeva na LA SAPIENZA u Rimu je poštovana Profesorica Jovićević iz BG. Dokle Bože u nedostatku političkog znanja mislite bombardovat narod sa imenima i lažnim titulama nekih svjetskih Fakulteta.
 • Fris  - SL?
  Šta je SL, to u parlamentu ne postoji, ni u lokalnim skupštinama
 • abu khabir muavija
  Da odmah raščistimo bez ostatka.DPS i SNP su se rastali na klanovskim a ne na bilo kojim drugim osnovama.Jer kako bi se u roku 24 sata 7 veličanstvenih koji su glasali za Mila pretvorilo u 77 ili više.San svih jednojajčanih blizanaca je da se razlikuju pa su jedni kao krenuli žestoko u Srpsku stranu a drugi u Crnogorsku a u suštini ista pašta.Zato kod nas otac i sin,zatim braća i rođaci nisu iste nacije.
  Damjanović i Jonica su najljepše što vam se moglo dogoditi i treba da ih čuvate a ne blatite.I SNP i DPS treba da oškartaju dosta tranzicionog,kriminalnog i nacionalističkog taloga da bi postale dvije partije koje bi se naizmjenično,ovisno o volji birača vodile kompetentnu vlast i kompetentnu opoziciju.Medo i Vojvoda samo bucaju u strahu od ispadanja iz parlamenta ili totalne marginalizacije.
 • anika
  Mislim da G-din Milić ima dovoljno demokratskog kapaciteta da razgovara sa svima, pa i Gospodom Mandićem i Medojevićem (pored svih "kukavičjih jaja" iz kuhinje njihovih nalogodavaca), ali se iskreno nadam da neće pristati da ide u zajednički front sa "obojenim revolucionarima" (žutim! sa sve stisnutom pesnicom) i pristalicama "proljeća" u ranu jesen.
 • Anonimus
  Evo i ove iz Koštuničine .... (ekipe).
 • anika
  Na savezne izbore (nekad davno), nisu izašli "obožavaoci Milovog lika i djela "( u koje verovatno i ti spadaš), a izašli su "obožavaoci Slobovog lika i djela" i šačica nas koji su imali hrabrosti da nikog ne obožavaju, samo pokušavamo malo da mislimo svojom glavom. Naravučenije: Ja sam samo SVOJA !
 • stanko bubanja  - PITANJA I ODGOVORI
  PUNO PITANJA(13) SA NEZNATNIM BROJEM ODGOVORA (3), I POLU-ODGOVORA, KARAKTERISTIKA JE POLITICKE PLATFORME SNP I NJENOG PREDSJEDNIKA.
  VRLO JE TESKO IZ (NE)ODGOVORA PRONACI STA ON NOVO NUDI NEZAVISNOJ CRNOJ GORI,OSIM RUSENJA GPS/SDP KOALICIJE I PONAVLJANJA NEKIH VEC ISTROSENIH POLITICKIH FRAZA.
  DALJNJI PROGRAM RAZVITKA CRNE GORE I NJENE MEDJUNARODNE ULOGE, KAO NEZAVISNE DRZAVE,
  SA CLANSTVOM OSTATKA OPOZICIJE, UKLUCUJUCI SVE VOJVODE I OSTALE DOMACE ADJUTANTE, UKOLIKO NE PROMIJENE POLITICKU PLATFORMU I POSTANU OPOZICIJA ADMINISTRACIJI, A NE I DRZAVI, U KOJOJ ONI UGODNO ZIVE, MOGU SE SA OVAKVIM IZJAVAMA SLIKATI.
 • MIO
  Ova SNP će se iskompromitovat sa Mandićem i Medojevićem u koaliciji. Ako iko ovdje ušićari onda je to Nova i PzP dočim ovoj SNP u ovakvoj koaliciji može samo da sebi naškodi, cjepanjem, čak joj se može desit i raspadanje. Vjerujem da Medojević i Mandić to miniranje SNP pokušavaju uz pomoć Lekića. Dali je toga taj Lekić svjesan i za koga on ovdje igra igru? Što onda, veća većina će u DPS i SDP a oni ekstremni kod Andra i Meda. Tako opet DPS još 50 godina uz pomoć Meda, Mandića i Lekića. ..
 • Anonimus
  sanjaj miroslave
 • front
  TO MILIĆU.POD UTICAJEM DRUGIH DOVEO SI TVOJE CRMNIČANE DO OČAJANJA.
  SAMO U BLOK I EVO SOLIDNOG REZULTATA.
  PRAVA STVAR LEKIĆ NA ČELU.ZNAM DA SI GA PREDLAGAO RANIJE,ALI SU DRUGI PREDLOŽILI SAMI SEBE.
  NO OVDJE SE NEMA IZBORA,U BLOK A SVE DRUGO JE RAD U PRILOG DPS-SDP KOALICIJE.
  POŠTEN BLOK I SPASZA SVE.
 • Radoje
  Iz svega ovoga profitira PzP, jer oni bi nastradali ako bi sami izasli na izbore. Zbog toga se ovako udvaraju Novoj. A ovaj Milic stalno prica kao da je SNP takva sila, da za dlaku gubi od DPS, za nekoliko prodatih licnih karata. Pa DPS je skoro tri puta jaca partija od njih. Slusam sinoc na Monteni onoga iz Pozitivne Crne Gore. I oni sanjaju da dobiju preko 51%. A nude samo fraze. Ovdje svako hoce da je vlast i da je dobije na praznoj prici, poziranju i pljuvanju po vlasti. Dajte bre nesto konkretno recite, sta i kako vi mislite nesto da uradite, nemojte samo da tracarite.
 • Anonimus
  Novinar: SNP se od pocetka zalagao za EU integracije!!!!!!!!

  Da li novinar prati desavanja od osnivanja SNP.... nevjerovatno!!!
 • mirko  - blok
  Prvo,g.Lekic je blijeda slika nekog ko ima sposobnost da vodi neki demokratski front. Ugladjeni profesor i biv.diplomata vise odgovara nekoj revijalnoj funkciji kao medijator. Drugo, demokratski blok sastavljen od konglomerata partija sa razlicitim vidjenjem Crne Gore u okruzenju i najbitnije kakav se nudi drusvenoprivredni razvoj i uredjenje institucija sistema.Zelja za osvajanje vlasti, a poslije slijedi moguci dogovor sta treba raditi. Pregovori sa EU ce biti vrlo teski i slozeni, koji ce zahtijevat bitno prilagodjavanje evropskip pravilima vladanja i ponasanja. Da li opcija tzv.demokratskog bloka to obezbedjuje.Skoro nemoguce.
 • Bobo
  Moj Miliću , sve je džaba dokle ne potvrdite djelima da ste građanski , državotvorni i pro/evropski orjentisani . Ako ćete srbovati imaćete glasova koliko ste imali , kada ste se potrudili da djelima pokažete suverenistima da vam je Crna Gora na prvom mjestu , a oćete naše glasove ?
  Kako možete pokazati ozbiljnost kada Vaši podpredsjednici u poznim godinama mjenjaju naciju , kao da je majica , što ne čestitaste našim vaterpolistima , rukometašima , rukometašicama ..... sportske pobjede , što ne dođoste jednom na neku utakmicu da bodrite svoju reprezentaciju ?
  Svi se moramo mjenjati ako želimo naprijed među civilizovane narode , imate li namjeru nešto mjenjati ili se takmičiti sa NOVOM za glasove crnogorskih srba ?
  Mnogo je pitanja , a Vi ne odgovarate na njih ?
 • max
  Sve dok ne postujete ustav i dok se zalazete da ponistite odluke referenduma, ne mozete pobijediti na izborima pa taman da se udruzite sa svim svetim! Ako toga nijeste svjesni onda batalite politiku i posvetite se zemljoradnji. A inace najglasniji je gdin. Medojevic koji ako izadje sam na izbore apsolutno nema nikakve sanse da predje cenzus. Smijesno
 • žiroskop
  Što me briga kako će se dogovoriti! SNP pomaže Medojeviću i Andriji da zadrže poslanike u parlamentu, ali što me briga. Lekić vodi neku čudnu politiku, nije lider ni jedne stranke, ni potpredsjednik ili predsjednik glavnog odbora, niko mu ne nudi takvo mjesto u svojim strankama i mjesto u parlamentu. Narod mu ne zna program ali se može zaključiti da je sličan Mandićevom i da je kao takav zreo za lidera opozicije. Opozicionarima je bitno da ostave utisak da rade nešto važno, a ustvari svi zajedno i opozicionari i vlast lagodno žive od tih svojih ''radnih mjesta'' koja ne ispuštaju 20 godina i koje baš briga za svoje birače poslije završenih izbora.
  DPS izjavi da želi vlast po svaku cijenu, jer su tako navikli, pa pozivaju da im se pridruži ko god hoće, jer imaju resora koje bi poklonili da ne glavoboljaju o neprofitnim ''zanimanjima''.
  Tuga pregolema!!!
 • pravda je spora ali dostizna
  Udruzivanje opozicije na predstojecim izborima, moze biti pogubno jedino za SNP, jer kao najveca opoziciona partija ne smije dozvoliti da pojedini l.....ri krijuci se iza njenih skuta, kupe kajmak i prikrivaju svoju politicku nemoc. Da li gospodin Milic veruje da vadjenje coveka iz naftalina (Lekica) moze pomoci da se srusi rezim na fer i demokratski nacin? Zar SNP nema coveka da bude vodja na predstojecim izborima? Zar se sve vrti oko tog jedinstva? Zar ce SNP opet setati sa .... Vanjom koja joj noz zabada i pokusava da je razori iznutra? Zar ce SNP stati opet sa Medojevicem koji nam je drzavu doneo, ovako jadnu i privatnu? Zar ce SNP ici sa Mandicem, koji je slavio kad je SNP slabila, a napadao je kad je jacala? Zar je nemoguce koaliciju praviti nakon izbora, kada se svi izmere koliko vrede?

 • max
  I nije mi jasno kako neko moze da ocekuje da bilo ko u Crnoj Gori ko nije srpske nacionalnosti glasa za Novu Srpsku Demokratiju???
 • Čisd  - tutu
  Maxe, koliko vidim u tom frontu će biti i PZP koji je stranka koja okuplja i Crnogorce i Bošnjake i Albance i Srbe, pa će valjda i Crnogorci, Bošnjaci, Albanci i drugi imati za koga da glasaju. A kako neko može glasati za DPS koji je stranka pod kontrolom nekoliko mafijaških bosova, e to je pitanje o našem moralu i etici.
 • max
  @Cisd svih 50 glasaca pzp-a su clanovi njihove uze porodice.
 • Kotor
  Ne vjerujem SNP-u jer njihovi prvaci koji i dalje sjede u poslanickim klupama, pokusali drzavni udar kada je Milo pobjedio Momira na predsjednickim izborima. Drzavni udar je izkonstruisan iz BG od strane Milosevica, a ovi iz CG su bili poslusne marionete.
  Ali ipak treba srusit ovu vlast a sanse da ove politicke snage to urade su male jer nisu u proteklih 20 godina u tome uspjeli, pa treba dati sanse upravo drugima jer su ovi opozicionari protracili ono malo povjerenja sto im se dalo od gradjana.
 • Anonimus
  Proces evropskih integracija je počeo pozitivnom Studjom izvodljivosti od strane Evropske komisije na zahtjev tadasnje drzavne zajednice Srbija i Crna Gora 2003. godine.
  Kasnije, kada nije bilo moguce usaglasiti carinske stope preslo se na politiku dvostrukog kolosjeka.
  Kasniji napredak je bio uslovljen saradnjom sa Haskim tribunalom tadasnje SCG. SNP je aktivno ucestvovao u donosenju Zakona o saradnji sa Haskim tribunalom a i jedan je od autora Deklaracije o evropskim integracijama koja je donesena u Skupstini. Dakle OD pocetka je podrzavao proces evropskih integracija, jer je on sustinski poceo 2003. godine.
 • Bobo
  Onog dana kada SNP postane istinski građanska i državotvorna partija , kada počnete ustajati i pjevati himnu svoje države . kada budete išli na utakmice reprezentacije i ne budete srbovali , očekujte nove glasače , do tada se takmičite sa NOVOM .
 • Nick
  Bobo- pa bio je Sasa i Milic na utakmici sa Bugarskom u Pgci. Bili su i protiv Engleske.

  Damjanovic iz- ljubavi, Milic vishe jel je mora, dakle po- duznosti, reda radi. eto tako..

  Doduse on se diza na himnu ratnog zlocinca Drljevica, a Milic je zamislja srbijansku trobojku kad se morao- dic..!
 • Kick  - Nick
  .......... I ne mlati ka Makso četnički.
  Tu su pljesmu pojali narod po nahijama primorju i brdima i prije rađanja tog kako ti veljiš mangupe ratnog zlocinca ..... doduse i njemu se ..... na c......u
 • Anonimus
  Sasa Damjanovic ide i bodri repku svoje drzave Bobane. Sa djecom svojom i salom Crnogorskim. Budi siguran da ova bratija zato i tuce ovako po njemu.
 • natasha  - milic...........
  znaci necete odbiti poziv na mobillnom,baterija puna i u dometu ste.Nece biti..........."besplatno obavjestenje,birani korisnik vam sada ne moze odgovoriiti..........."
  Uozbiljite se malo,jer svaka naknadno izfgovorena rijec je tragicno-smijesna.
 • Anonimus  - Ziks
  Desnicari poput Nove osnivaju grdjanski front u kome osim srpskih gradjana nece biti drugih jer sve ostale bi satrli da mogu. Ovo se zove parodija i moze biti samo odje. Zar zista misli Mandic da ce dobit ijedan glas osim srpskih. Mislim da i on zna da nece a prethodna iskustva im govore da ono koji bi satrli Crnu Goru nemaju sansu da pobijede. Ali ova opozicija se ne bori za vlast nego za par poslanika koji ce primat platu i to im je dosta.
 • frontmen
  ajte sokoli,
  dosta nam je više i MILIĆA,i PREVARA, i NARODNE STRANKE,nekakvih GUBERINIĆA,OSTOJIĆA,odnosno DR.KADIĆA.,koji se uz glasove IVANOVIĆA iz PENZIONERA,PRODAJU ZA GLASOVE ČESTITIH GLASOVA POŠTENIH GLASAČA koji su glasali pošteno za DOBRO DRŽAVE I NJENIH GRADDJANA.
  ZAPAMTITE DA NIJESTE POSLANICI BILI BI NA ZAVODU ZA ZAPOŠLJAVANJE.
  NE INTERESUJE NAS VIŠE VAŠ POSLANIČKI MANDAT.
  NEMA IZLASKA NA IZBORE.
  NEMA VIŠE PREVARE A DA MI TRPIMO OD VAŠIH GLUPOSTI.
  AKO NEMA ZAJEDNIČKOG FRONTA NEĆEMO VIŠE NA IZBORE..
  AKO NEMA NAS NEMA MILIĆU ... NI VAS,PA TIM VIDI SA MAROVIĆEM...
 • frontmen
  SVI U BLOK MILIĆU,DOSTA PREVARA.TO FRONTMENI TOLOŠA TI PORUČUJU.
  BLIŽI TI JE LEKIĆ OD MAROVIĆA-
Dodaj komentar
Vaši Kontakt Podaci:
Komentar:
Zaštita
Morate navesti anti-spam kôd koji stoji na slici.
 
Baner

Najčitanije vijesti

Baner

Pretraga

Cloudy

15°C

Podgorica

Prognoza za tri naredna dana:

AM showers
15°C / 23°C

Cloudy
14°C / 24°C

Light rain
14°C / 21°C
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Analitika - Informativni Portal © 2014.
Baner