Baner
car rental podgorica
Kultura - Vijesti
Prva nagrada "Božo Bulatović" biće dodijeljena 13. avgusta
10. avgust 2012.

10bulatovicPrva nagrada koja nosi ime Boža Bulatovića, romansijera, pjesnika, prevodioca, književnog kritičara, antologičara i urednika, biće dodijeljena u ponedjeljak, 13. avgusta, na treću godišnjicu smrti ovog poznatog crnogorskog pisca.

Riječ je o nagradi čija je dodjela inicirana prije dvije godine, tokom Omaža u okviru Mojkovačkog kulturnog ljeta, a ustanovili su je Opština Mojkovac i Centar za kulturu. Ove godine formiran je Savjet Nagrade, čiji je predsjednik predsjednik opštine Mojkovac Dejan Medojević, a članovi pomoćnik ministra kulture Željko Rutović, direktor Centra za kulturu Mojkovac Rodoljub Ćorić, i predsjednik Crnogorskog kulturnog centra Dragoljub - Baćo Bulatović. Savjet je zatim izabrao Žiri koji će ove godine odlučivati o laureatu, a to su Milorad Stojović, Borislav Jovanović i Bogić Rakočević. Za nagradu „Božo Bulatović“ mogu konkurisati djela iz svih žanrova književnog stvaralaštva, prevodilaštva i kulture uopšte, objavljena u posljednje tri godine, a biće dodijeljena i nagrada za cjelokupno stvaralaštvo.

Nagradu uručuje predsjednik opštine Mojkovac, a svečanu povelju laureatu dodijeliće ambasador Ruske Federacije u Crnoj Gori, Andrej Nesterenko.

Uručenje prve nagrade „Božo Bulatović“ biće upriličeno 13. avgusta, na novoustanovljeni Dan Opštine, u Centru za kulturu u Mojkovcu, u 12 časova.

Komentari (0)
Dodaj komentar
Vaši Kontakt Podaci:
Komentar:
Zaštita
Morate navesti anti-spam kôd koji stoji na slici.
 
Baner

Najčitanije vijesti

Baner
Baner
Baner

Pretraga

Baner

Light rain

14°C

Podgorica

Prognoza za tri naredna dana:

AM showers
15°C / 23°C

PM showers
14°C / 23°C

Light rain
14°C / 21°C
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Analitika - Informativni Portal © 2014.