Baner
car rental podgorica
Kultura - Vijesti
Slike Luke Radovića u Matici crnogorskoj na Cetinju
10. avgust 2012.

10izlozbaIzuzetan dar za slikarstvo, uz želju da nastavi da radi na ovaj način i ne mijenja put koji je izabrao, riječi su poznatog karikaturiste i likovnog stvaraoca Luke Lagatora na sinoćnjem otvaranju izložbe Luke Radovića u prostorijama ogranka Matice crnogorske na Cetinju.

Lagator je dodao i da je, po njegovom mišljenju, izložba Radulovića u likovnom smislu do sada najbolja izložba koja je organizovana u ovom prostoru.

Nakon Lagatora, od djelima je govorio i ovaj mladi cetinjski slikar, govoreći kako je svaki od izloženih radova nastajao i njihovoj poruci.

- Mnogi su me pitali zašto ne slikam realnost… Odgovorio sam im da su za to dovoljne fotografije. A kako moju dušu još niko nije uspio da fotografiše, ja sam svaki dio nje odlučio da naslikam – kazao je Radulović o svojim radovima.

Luka Radović je rođen na Cetinju, gdje je završio osnovnu i srednju, a na Fakultetu vizuelnih umjetnosti diplomirao je u Podgorici i specijalizirao dizajn vizuelnih komunikacija. Do sada je imao jednu samostalnu izložbu, a učestvovao  je na više kolektivnih u sklopu fakulteta. Na KUM festu 2009 osvaja prvo mjesto u kategoriji likovnih radova. Izlagao je i na otvaranju galerije „Otvorena vrata“ u Podgorici.

Izložba će biti otvorena do 16. avgusta.

J.Đ.

10izlozba1

Komentari (0)
Dodaj komentar
Vaši Kontakt Podaci:
Komentar:
Zaštita
Morate navesti anti-spam kôd koji stoji na slici.
 
Baner
Baner
Baner
Baner

Pretraga

Baner

Cloudy

12°C

Podgorica

Prognoza za tri naredna dana:

Rain
12°C / 16°C

Partly cloudy
12°C / 22°C

Mostly sunny
14°C / 26°C
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Analitika - Informativni Portal © 2014.