Baner
car rental podgorica
Kultura - Vijesti
Purgatorije: Promocija monografije o pravoslavnim manastirima u Crnoj Gori
08. avgust 2012.

purgatorije2012Monografija „Pravoslavni manastiri u Crnoj Gori“, čiji su autori Tatjana Pejović i dr Aleksandar Čilikov, biće večeras promovisana u atrijumu Ljetnjikovca Buća od 21 čas, u okviru književnog programa Purgatorija.

O djelu će govoriti jedan od autora prof. dr Aleksandar Čilikov, i urednik knjige mr Lazar Pejović.

- Monografija „Pravoslavni manastiri u Crnoj Gori“ rezultat je višegodišnjeg rada stručnog autorskog tima i sadrži sintetički pregled istorije, kulture i umjetnosti u manastirima u Crnoj Gori od nastanka prvih manastirskih kompleksa do kraja 19. vijeka. U knjizi su sabrane informacije o 50 najznačajnijih pravoslavnih manastira u Crnoj Gori, uz brojne likovne priloge i opsežnu naučnu aparaturu – siže je ovog opsežnog djela.

Autori tekstova su Pejović i Čilikov, dugo godina angažovani na poslovima u Republičkom zavodu za Zaštitu spomenika kulture na Cetinju. Pejović je urednik knjige, a pored  fotografije i grafičkog oblikovanja, odgovoran je i za tehničku pripremu i produkciju. Kao saradnici na ovom projektu potpisani su Ana Matić, Slađana Žunjić, Duško Miljanić i Mirjana Dabović - Pejović.

Komentari (0)
Dodaj komentar
Vaši Kontakt Podaci:
Komentar:
Zaštita
Morate navesti anti-spam kôd koji stoji na slici.
 
Baner

Najčitanije vijesti

Baner
Baner
Baner

Pretraga

Baner

Cloudy

22°C

Podgorica

Prognoza za tri naredna dana:

Showers
14°C / 21°C

Rain
12°C / 18°C

Partly cloudy
12°C / 21°C
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Analitika - Informativni Portal © 2014.