Baner
car rental podgorica
Kultura - Vijesti
Kotor Art: Šopen zauvijek u Katedrali
08. avgust 2012.

KotorArt„Šopen zauvijek“ simbolični je naziv koncerta na kome će večeras nastupiti poljski pijanista Marijan Zobula i Festivalski orkestar Kotor Arta kojim će dirigovati Hezus Medina iz Meksika, u Katedrali Svetog Tripuna od 21 čas, u okviru Don Brankovih dana muzike.

Zobula, jedan od najtalentovanijih pijanista svoje generacije, predstaviće se uz pratnju Festivalskog orkestra sa kojim će izvesti Koncerta za klavir i orkestar u e-molu Frederika Šopena. Ansambl koji će dirigovati Medina izvešće još Hendlov Končerto groso, op. 6, br. 1, Herasov Postludijum, kao i poznate Rumunske igre Bele Bartoka.

8SobulaMarijan Zobula je diplomirao na Muzičkoj akademiji u Krakovu, u klasi prof. A. Pikula i na Akademiji Santa Ćećilija u Rimu, u klasi prof. S. Pertikarolija. Dobitnik je brojnih nagrada, među kojima su one Muzičke fondacije „Yamaha“ u Poljskoj, Međunarodnog pijanističkog konkursa u Španiji i konkurs u Ankoni, kao i medalja na takmičenjima u Španiji i Čilu. Nastupao je širom svijeta sa pozantim akademskim i simfonijskim orkestrima. Osnivač je i predsjednik asocijacije Piano Classic i umjetnički direktor manifestacije International Royal Krakow Piano Festival u Poljskoj.

8MedinaHezus Medina je muzički direktor Simfonijskog orkestra UANL u Montereju, osnivač i muzički direktor ansambla Milenium Sinfonietta, muzički direktor nekoliko značajnih meksičkih orkestara, poput Kamernog orkestra Lijepe umjetnosti ili Filharmonije Kueretaro. Medina je, bez sumnje, i jedan od najpoznatijih i najangažovanijih dirigenata u svojoj zemlji, koji je ugled rano stekao. Sarađivao je sa najvećim muzičarima međunarodne scene, kao što su Perlman, Ačukaro, Romero, Gutjerez, Oliveira, Amojal.

Komentari (0)
Dodaj komentar
Vaši Kontakt Podaci:
Komentar:
Zaštita
Morate navesti anti-spam kôd koji stoji na slici.
 
Baner
Baner
Baner
Baner

Pretraga

Baner

Mostly cloudy

13°C

Podgorica

Prognoza za tri naredna dana:

Rain
11°C / 14°C

Rain
11°C / 16°C

Partly cloudy
13°C / 21°C
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Analitika - Informativni Portal © 2014.