Baner
car rental podgorica
Kultura - Vijesti
Kotor Art: Festivalska koprodukcija "Je li to car go?" zatvara dječji festival
10. jul 2012.

KotorArtJubilarni 20. Kotorski festival pozorišta za djecu, kojim je počeo 4. Kotor Art, biće večeras zatvoren velikom festivalskom koprodukcijom „Je li to car go?“ koja će biti izvedna na Trgu od oružja od 20 časova.

Predstava, koju su zajednički uradili kotorski festival i beogradska TIBA, nastala je po motivima poznate bajke Hansa Kristijana Andersena „Carevo novo odijelo“, a režirao ga je Nikola Zavišić. Nakon izvođenja u Beogradu, kojim je otvoren upravo festival TIBA, večerašnje izvođenje biće crnogorska premijera predstave. U njoj igraju mladi crnogorski gumci Radmila Božović i Slaviša Grubiša, i beogradski Milena Nikolić i Nikola Joksimović.

10jelitocarPosljednji dan festivala i ove godine će obilježiti Velika trampa na Pjaci od kina, od 18 časova. Ova ekološka zabava, na kojoj će predškolci, školarci, roditelji i prijatelji razmjenjivati svoje slikovnice, crtaće, igračke, CD-ove, knjige, udžbenike, lektire i čkolski pribor, stripove, sličice, stikere, peraja,lopte, salvete i ostale stvarčice, uči najmlađe o ponovnoj upotrebi predmeta, kako da obezbijede novac za džeparac, štede i materijal i energiju za proizvodnju novih stvari... I, što je najvažnije, uče kako da čuvaju prirodu i planetu Zemlju!

kotorski

Od 20 i 30 na Trgu od oružja biće predstavljeno 11 ovogodišnjih festivalskih radionica: radionica vitraža „Daj Kotoru malo svjetla“, kreativno - inkluzivne radionice savremenog plesa „Mi plešemo“ i likovne i primijenjene umjetnosti „Otkrij nešto lijepo u sebi“, zatim škola stripa „Pusti ruku da nacrta priču“, lutkarska radionica „Maskiraj se, maskiram te“, poetsko – jezička radionica „Proljepšavaj jezik, uljepšaj svijet“, filmska radionica „Budi u svom filmu“, glumačka radionica „Da te ima kad te nema“, likovna radionica „Umaži se bojama do nosa“, radionica izrade muzičkih instrumenata „Muzika je u prstima tvojim“ i radionica modeliranja i slikarstva „Šareni se barka moja“. Nakon prezentacije radionica, počeće velika žurka i svečano zatvaranje Festivala, pod nazivom „Živa svirka za nemirka“, tokom koje će bend iz Podgorice „Crveno i crno“ izvoditi poznate dječije hitove, a himnu festivala otpjevaće hor Muzičke škole „Vida Matjan“.

Kako prenosi Skala radio, lutkarska predstava „Kuća klovnova“ Pozorišta lutaka „Merlin“ iz Atine najbolja je  predstava 20. Kotorskog festivala pozorišta ovogodišnjeg Kotor Arta, prema odluci Dječijeg žirija. Na drugom mjestu je „Škola rokenrola“ pozorišta „Boško Buha“ iz Beograda, a treću nagradu je osvojilo „Dobro drvo“ Gradskog pozorišta iz Podgorice. Specijalna nagrada biće dodijeljena dvojcu iz Sankt Peterburga, za predstavu „Igru u četiri ruke ili kako iz ničega napraviti sve“.

O najboljim predstavama ove godine su odlučivali Mihaela Moškov, Jovana Lazović, Miljana Krivokapić, Bojana Janković, Marija Todorović, Ivan Kašćelan, Vasilije Čolan, Krsto Kustudić, Miloš Kašćelan i Nikola Vujičić.

I odrasli će večeras odlučivali o pobjednicima, a žiri Grada Kotora čine Nenad Radunović, Tatjana Stanovčić, Dubravka Jovanović, Saša Milošević i Vjera Rašković.

Komentari (0)
Dodaj komentar
Vaši Kontakt Podaci:
Komentar:
Zaštita
Morate navesti anti-spam kôd koji stoji na slici.
 
Baner
Baner
Baner
Baner

Pretraga

Baner

Mostly cloudy

9°C

Podgorica

Prognoza za tri naredna dana:

Rain
9°C / 14°C

Showers
11°C / 14°C

Rain
11°C / 17°C
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Analitika - Informativni Portal © 2014.