Baner
car rental podgorica
Kultura - Vijesti
Odakle zovem: Finale konkursa "Vranac - najbolja kratka priča 2012"
04. jul 2012.

odaklezovemČetvrti dan festivala Odakle zovem centralni događaj će se zbiti u vinskom podrumu Plantaža „Šipčanik“ od 17 časova, kada će biti proglašeni dobitnici i dodijeljene nagrade konkursa „Vranac –  najbolja kratka priča 2012“.

O radovima pristiglim na konkurs, čiji je pokrovitelj i ove godine upravo kompanija Plantaže, odlučivao je tročlani žiri koji su činili Enver Kazaz, Teofil Pančić i Božo Koprivica, koji su odabrali 20 najboljih naslova i uvrstili ih u ovogodišnju zbirku. Ujedno, najboljih 20 priča postavljeno je na internet stranice konkursa, i to su „Kandidat za reisa“ Adise Bašić, „Naš privatni džihad“ Antonele Marušić, „Stolica Ivana Aljea“ Bratislava Veljića, „Minut šutnje“ Damira Šabotića, „Vrane na putu“ Dragana Bunovića, „Klačina“ Dragana Uskokovića, „Trideset i jedan dan mjeseca studenog“ Ive Tkalec, „Drugi život na više dana“ Jelene Gošović, „Ispričaj mi sada“ Ksenije Kušec, „Hajde dok je zeleno“ Lamije Begagić, „Grad skakača“ Lane Bastašić, „TV“ Ljubice Pupezin, „Korice susjedstva“ Martine Piskor, „Izgubiš rat i sluh, ali zato dobiješ astmu“ Miljenka Buhača, „5.0“ Nade Crnogorac, „Razlike“ Nade Dušanić, „Ljudi koji ne vole da idu u bolnicu“ Pavla Zelića, „Magistrala“ Ružice Aščić, „Podnevlja“ Saše Dimoskog i „Anja. Uzdah“ Vitomira Vjetrovića.

Od 21 čas na platou ispred , u okviru programa Gdje se voda spaja sa drugom vodom, biće predstavljena antologija 40 crnogorskih pjesnika i pjesnikinja - od Jelene Balšić do Sanje Martinović „Antologiji poezise malazeze“ u sjajnom prevodu na albanski Dimitrova Popovića i izdanju jedne od najznačajnijih albanskih izdavačkih kuća Onufri iz Tirane. Knjiga je objavljena na inicijativu samog izadavača Bujara Hudrija, čija je misija predstavljanja crnogorske književnosti u Albaniji ravna onoj koju je imao izdavač Nenad Popović u Hrvatskoj. Osim Hudrija i prevodioca Popovića, i pjesnici čija je poezija prevedena u knjizi: Sreten Perović, Mladen Lompar, Dragana Tripković. Poeziju čitaju Violeta Camaj i Dimitrov Popović.

Koncert Kratke muzičke priče mladih autora Bojane Maraš, Milice Vujadinović, Filipa Ćabaka, Milice Milović i Sabine Alivodić posljednji je program večeri koji će početi u 23 časa u knjžari Karver.

Međunarodni festival kratke priče Odakle zovem, organizuje knjižara Karver pod pokroviteljstvom Glavnog grada Podgorice, Ministarstva kulture i u saradnji sa brojnim partnerima i prijateljima – kompanijom „13. jul – Plantaže“, Hipotekarna banka, Montenegro Airlines, Turističkom organizacijom, CNP, KIC ”Budo Tomović”, Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada...

Komentari (0)
Dodaj komentar
Vaši Kontakt Podaci:
Komentar:
Zaštita
Morate navesti anti-spam kôd koji stoji na slici.
 
Baner

Najčitanije vijesti

Baner
Baner
Baner

Pretraga

Baner

Light rain

13°C

Podgorica

Prognoza za tri naredna dana:

Partly cloudy
13°C / 22°C

Sunny
14°C / 24°C

Cloudy
15°C / 22°C
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Analitika - Informativni Portal © 2014.