Baner
rent a car tivat
Ekonomija - Vijesti
Hjuit Pakard ukida 29.000 radnih mjesta
10. septembar 2012.

hjuitAmerički kompjuterski gigant "Hjuit Pakard" (Hewlett-Packard) saopštio je danas da će u okviru svog programa restrukturisanja ukinuti oko 29.000 radnih mjesta, za 2.000 više u odnosu na prvobitnu procjenu.

U saopštenju najvećeg svjetskog proizvođača kompjutera se navodi da će otpuštanja uslijediti do kraja fiskalne 2014. godine, a da će dio zaposlenih otići u prevremenu penziju, prenijela je francuska novinska agencija AFP.

Rezovi su deo nastojanja izvršne direktorke Meg Vajtman koja je prije godinu dana došla na čelo HP, da napravi zaokret u poslovanju te kompanije.

Vajtmanova je rekla u avgustu da se smanjenje radne snage odvija brže od očekivanog, budući da je u prva tri mjeseca ove godine otišlo 4.000 zaposlenih, dok bi do kraja novemembra taj broj trebalo da poraste na 11.500.

U saopštenju HP se navodi da je najnoviji potez dio "višegodišnje inicijative, osmišljene da se pojednostavi poslovni proces, unaprijede inovacije i isporuče bolji rezultati kupcima, zaposlenima i akcionarima".

Očekuje se da će planiranim restrukturisanjem do kraja fiskalne 2014. biti ostvarena godišnja ušteda od izmedju tri i 3,5 milijarde dolara.

 

 

 

Komentari (3)
  • Anonimus
    Hewlett nije Hjuit.
  • Miśut
    HjuLit PEkard (najpribližnije što mo žemo zapisat).
  • Anonimus
    Tacno Misute, ali dzaba je pricati ovima sto nista ni ocemu ne znaju a mnogo su vazni. Ili da pitaju Daliborku?
Dodaj komentar
Vaši Kontakt Podaci:
Komentar:
Zaštita
Morate navesti anti-spam kôd koji stoji na slici.
 

Pretraga

Admiralmarkets

Cloudy

12°C

Podgorica

Prognoza za tri naredna dana:

Rain
12°C / 16°C

Partly cloudy
12°C / 22°C

Mostly sunny
14°C / 26°C
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Analitika - Informativni Portal © 2014.
Baner
Baner