Baner
rent a car tivat
Ekonomija - Vijesti
Ministar Milošević otvorio manifestaciju "Dani aronije"
20. avgust 2012.

tarzanokMinistar poljoprivrede i ruralnog razvoja Tarzan Milošević otvorio je danas, 20.avgusta, manifestaciju “Dani aronije” koja se po prvi put organizuje u Murini od strane firme FarMont odnosno Zemljoradničke zadruge Murino, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede.

Ministar Milošević je tom prilikom kazao da je Zemljoradnička zadruga Murina koju je prije par godina kupila firma FarMont primjer uspješne privatizacije. Sve veća zainteresovanost poljoprivrednih proizvođača za proizvodnju aronije dobar je pokazitelj da Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja na pravi način podržava uzgoj ove kulture. Ministar je istakao da će u narednom periodu podrška ovoj kao i ostalim voćarskim kulturama biti još intezivnija i doprinijeti da mnoge porodice sa ovog područja i šire obezbjede sebi materijalnu egzistenciju. Veoma je značajno što će nakon završetka planiranih investicija firme FarMont, koje se sastoje od kupovine dvije hladnjače, tunela za zamrzavanje i linije za sokove i pakiranje biti zaukružen sistem proizvodnje, otkupa i prerade. Ova investicija treba da bude pozitivna poruka svim ljudima sa sjevera Crne Gore koji započinju ili planiraju da se bave proizvodnjiom aronije i drugih voćarskih kultura da će im Ministarsvo pružiti punu podršku.

Pored proizvođača aronije sa područja Crne Gore manifestaciji su prisustovali i gosti iz inostranstva.

Takođe, o značaju ove kulture i njenoj popularnosti govori i činjenica da je u Murini osnovano prvo udruženje proizvođača aronije u Crnoj Gori koje broji oko 20 članova.

 

 

Komentari (2)
  • Veselin
    Dani ironije?
    :)
  • Sara
    Ala vas je bilo,cak 20 clanova.A gde ste svi odseli,jadni?Preporuka -
    bavite se turizmom,jer to jedino i znate da varate *paradajz*turiste!
Dodaj komentar
Vaši Kontakt Podaci:
Komentar:
Zaštita
Morate navesti anti-spam kôd koji stoji na slici.
 

Najčitanije vijesti

Pretraga

Admiralmarkets

Light rain

13°C

Podgorica

Prognoza za tri naredna dana:

Partly cloudy
13°C / 22°C

Sunny
14°C / 24°C

Cloudy
15°C / 22°C
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Analitika - Informativni Portal © 2014.
Baner
Baner