Baner
rent a car tivat
Ekonomija - Vijesti
Mandić: Saslušati bivše i aktuelne funkcionere u Vladi
29. jul 2012.

mandicPredsjednik Anketnog odbora za prikupljanje informacija i činjenica o korupciji u privatizaciji Crnogorskog Telekoma, Andrija Mandić, predložiće da se na saslušanje u drugoj polovini avgusta pozovu bivši i aktuelni funkcioneri u Vladi, koji su učestvovali u tom procesu.

Mandić je saopštio i da će predložiti da se saslušaju bivši državni funkcioneri koji su u ime države Crne Gore, dok je preduzeće bilo u većinskom državnom vlasništvu, vodili tu kompaniju.

“Svakako da ćemo ponovo željeti da dobijemo još informacija od vrhovnog državnog tužioca Ranke Čarapić, direktora Uprave za sprečavanje pranja novca, Predraga Mitrovića i direktora Uprave policije, Božidara Vuksanovića”, rekao je Mandić agenciji Mina-business.

To su, kako je rekao Mandić, osobe koje su neophodne za zaokruživanje i sticanje potpune slike vezano za korupciju u privatizaciji Telekoma.

Mandić je kazao da će konačnu odluku o tome ko će biti pozvan na saslušanje donijeti većina od ukupnog broja članova Anketnog odbora, kako je to propisano Poslovnikom o radu i Zakonom o parlamentarnoj istrazi. Članovi tog skupštinskog tijela trebalo bi da do 1. oktobra saslušaju sve osobe za koje smatraju da imaju informacije o korupciji u privatizaciji Telekoma.

Mandić je ponovio da su u informacijama koje su dobili od Čarapić, Mitrovića i Vuksanovića pomenuta neka nova imena, pored onih o kojima su već pisali crnogorski mediji.

“Bio sam iznenađen činjenicama i ovo je sjajan slučaj za mlade i ambiciozne političke inspektore i državne tužioce koji žele da prave karijeru u policiji i koji imaju ambicije da se bave ovim poslom, da poslože sve kockice i privedu pravdi odgovorne osobe vezano za korupciju u privatizaciji Telekoma. To nije toliko teško koliko izgleda na prvi pogled”, tvrdi Mandić.

 

 

Komentari (0)
Dodaj komentar
Vaši Kontakt Podaci:
Komentar:
Zaštita
Morate navesti anti-spam kôd koji stoji na slici.
 

Pretraga

Admiralmarkets

Mostly cloudy

9°C

Podgorica

Prognoza za tri naredna dana:

Rain
9°C / 14°C

Showers
11°C / 14°C

Rain
11°C / 17°C
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Analitika - Informativni Portal © 2014.
Baner
Baner