Baner
rent a car tivat
Ekonomija - Vijesti
Novi konkurs Pivare “Trebjesa”: 10.000 eura za ekologiju
25. jul 2012.

pivaratokPivara „Trebjesa“ raspisala je i ove godine konkurs za finansiranje projekta NVO iz oblasti zaštite životne sredine, s ciljem da saradnjom sa nevladinim organizacijama doprinese rješavanju ekoloških izazova u Opštini Nikšić.

Na konkurs se mogu prijaviti nevladine organizacije sa teritorije cijele Crne Gore, koje prema svom statutu obavljaju aktivnosti u oblasti zaštite životne sredine. Projekat treba da bude realizovan na teritoriji Opštine Nikšić.

Iz Pivare „Trebjesa“ su saopštili da projekti treba da se bave nekom od sljedećih oblasti: poboljšanje energetske efikasnosti, upravljanje otpadom, zaštita prirodnih resursa, edukacija u oblasti zaštite životne sredine i druge aktivnosti koje doprinose razvoju svijesti i odgovornosti o potrebi aktivnog uključivanja građana u zaštitu i unaprjeđenje životne sredine.

„Prošlogodišnji model našeg doprinosa zaštiti prirode kroz saradnju sa NVO pokazao se dobar, pa smo, vodeći se tom idejom i strateškom opredijeljenošću kompanije da brine o okruženju u kojem živimo i radimo, odlučili da konkurs raspišemo i ove godine”, navodi se u saopštenju.

Prijave projekata se dostavljaju do 20. avgusta 2012. godine. O projektima će odlučivati stručni žiri, koji čine direktori Fonda za aktivno građanstvo i Ekološkog pokreta „Ozon“, Anica Boljević i Aleksandar Perović i dva predstavnika Pivare.

Ovo je druga godina u kojoj Pivara pokreće projekat usmjeren kako na saradnju sa NVO sektorom, tako na identifikaciju ključnih problema i izazova i ulaganje u njihovo rješenje. Na prošlogodišnjem konkursu pobijedio je projekat Ekološkog pokreta „Ozon“, pod nazivom „Ja volim moj Nikšić, a ti“, usmjeren na jačanje svijesti javnosti o potrebi učešća u donošenju odluka u sferi ekologije.

Odabrani projekat na ovogodišnjem konkursu Pivara „Trebjesa“ finansiraće sa 10.000 eura, čime Pivara „Trebjesa“ nastavlja ulaganje u razvoj zajednice i jača koncept društveno odgovornog poslovanja.

 

 

 

Komentari (0)
Dodaj komentar
Vaši Kontakt Podaci:
Komentar:
Zaštita
Morate navesti anti-spam kôd koji stoji na slici.
 

Najčitanije vijesti

Pretraga

Admiralmarkets

Cloudy

18°C

Podgorica

Prognoza za tri naredna dana:

PM showers
14°C / 21°C

Rain
12°C / 18°C

Partly cloudy
12°C / 22°C
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Analitika - Informativni Portal © 2014.
Baner
Baner