Baner
rent a car tivat
Ekonomija - Vijesti
Bokan: „Voli“ preuzeo lanac marketa „Novito“ (VIDEO)
30. jun 2012.

draganslajdKompanija „Voli“ preuzela je sinoć lanac marketa „Novito“, saopštio je vlasnik kompanije "Voli" Dragan Bokan.

Preuzimanje će se odvijati postupno, od objekata na primorju ka unutrašnjosti Crne Gore.

- Naš cilj je da pripremna faza kontinuirano teče, kako bi postepeno u objekte uvodili „Volijeve“ kompanijske standarde, prilagođavali ih našem načinu poslovanja, upotpunili asortiman i podigli nivo usluge, ocijenio je Bokan. Tehnički gledano “Voli" je potpisao sporazum sa , preduzećem “Mješovito” u vezi sa preuzimanjem „Novita“ i italijanskom kompanijom “Spa” Montenegro koje vlasnik ekskluzivne lokacije nekadašnjega Era centra na Zabjelu.

„Voli“ preuzima obeveze prema dobavljačima "Novita" u iznosu vrijednosti kupoprodajnih ugovora,.

- Novito“ trenutno broji 160 zaposlenih. Svim radnicima koji sa „Novitom“ imaju sklopljen ugovor o zaposlenju, a čiji je ugovor trenutno važeći, biće pružena prilika da nastave sa radom u preuzetim objektima, naveo je Bokan. Vrijednost preuzimanja je procijenjena na oko 10 miliona eura.

 

 

Komentari (9)
 • senka  - Đe sada Vladan!!!
  Što ostade od nekada uspješnog "Mješovitog"-HN od kada ga je Vladan Vujović preuzeo. Ostadoše Vladanu nekoliko stanova u BG, afirma na doboš, do juče su se falili. Mislim da nekretnine "Mješovitog", one što su preostale nakon prodaje pristaništa Zelenika i Skadišta na obali mora na Zmijicama, preuzima Bokan da lakše proda svoju firmu jer je u debelom minusu. Ko šiša radnik. Sve ovo znaju i nadležni koji su u dilu a i Administrator, kao što znaju da je i ovako očerupana imovina vrijedna 10. miliona, akupili su je za 1,5. miliona.
 • MILTON FRIDMAN
  ................preuzima Bokan da lakše proda svoju firmu jer je u debelom minusu.....................

  Nijesam shvatio komentar , koje u debelom minusu koja firma ?
  Nije valjda Voli ?

  Senka ! Valjda ste ozbiljan komentator mozete li pojasniti ?
 • MILTON FRIDMAN
  ...............da je i ovako očerupana imovina vrijedna 10. miliona, a kupili su je za 1,5. miliona................

  Je lo to sad bila DRZAVNA imovina ?

  Ako jeste a sto nije onda radila pitanje za vas zagovornike DRZAVNOG vlasnistva,
  neka su je prodali bolje i tako no da prave dugove i kako vi rekoste .................nekoliko stanova u BG, ...... itd..
 • ADAM SMIT
  Sreca je sto te DRZAVNE firme idu pod ruku KRUPNOG privatnog kapitala koji je u crnu goru cini mi se zasticen, ali mali kapital malih firmi njima spasa nema ako se zakon prema njima ne promijeni i spase ih neminovne BLOKADE !
  Za mali BIZNIS nasih preduzetnika ,slobodnih pojedinaca ,MORA se traziti rjesenja najbolje je preslikati zakone prema njima NOVOG ZELANDA ili mozda TURSKE neznam ..? Ali resenje treba traziti ,ako ste uzeli zakone Njemacke to nije dobro itd....
  Da bi nasa ekonomija se pokrenula i stala na" zdrave" pojedince treba hitna reforma prvo penzije -PRIVATNE, otolen poceti pa ceraj dalje !!
 • senka  - Voli ne stoji dobro.
  1. Voli ne stoji dobro, to i nije neka novost za informisane.
  2.Mješovito nije pravio dugove dok nijesu doše sankcije, hiperinflacija, dakle dok godine nijesu počele januarom,
  3. Dobar dio imovine firme je već rasprodat, a rasprodao ga je narečeni
  Vladan. Ostatak se sadašnje firme koja gomila gubitke veće nego prije
  privatizacije procjenjuje na 10. mil. eura, a kupljena je čitava za 1,5. mil.
  4.Vladan je kupio prilično imovine u BG, ali koga briga, on i sestra su u timu.
  5. Sve bivše firme u većinskom vlasništvu države u HNovom danas lošije stoje nego prije privatizacije ( i uglavnom ne rade), Boka, Vinopromet, Mješovito, PKB, Obnova, Prvoborac... i kome to nije jasno i ko priča o državnoj imovini. Priča samo onaj ko se od ove tranzicije se napunio kriminalnim radnjama.
 • MILTON FRIDMAN
  Pa ako VOLI , ne stoji dobro koja onda privatna firma u crnoj gori stoji dobro ?Ako uzmemo da je tako onda moji komentari i poruke neka Analitika zlatom pokrije i u posebnu rubriku kao takve da podrsku LIBERTARIJANIZMU ,neoliberalizmu .

  Postovana senka hvala na odgovoru , ALI opet nejasnoca !

  .....5. Sve bivše firme u većinskom vlasništvu države u HNovom danas lošije stoje nego prije privatizacije ( i uglavnom ne rade), Boka, Vinopromet, Mješovito, PKB, Obnova, Prvoborac...

  kako moze ,u vecinskom vlasnistvu DRZAVE a ovamo , prije privatizacije
  onda ZABOGA nijesu PRIVATIZOVANE !!!!!!!!!!!!!!!!!!! molim lijepo !
 • senka  - Mislim da je jasno, ali evo...
  Voli je, kako ono kažu "na polici", odavno traži kupca jer nema svježeg kapitala, a krediti pristižu. što više pokriva tržišta ( u toj funkciji je i zakup
  prostora NOVITA na 15. godina) prije će naći nekog mega trg. lanac da ga kupi.
  Dakle, sve firme koje su prije privatizacije bile, većinski, u vlasništvu države danas, nakon što su privatizovane, stoje lošije i zapošljavaju manje ili uopšte ne zapošljavaju nikoga. To pišu sve novine, svaki dan,
  što tu nije jasno. Naravno, osim Trajekta u kamenarima koji je klasični monopolista, kojem država omogućava da se puni, a mogao je puniti državni ili opštinski budžet, isto tako.
 • MILTON FRIDMAN
  Pitanje?
  da li sada te firme te su. bile, većinski, u vlasništvu države danas, nakon što su privatizovane, su sada vecinski privatne , a DRZAVA isto ima udijo kao kod KAPA ili su 100% privatne.

  Pa onda da vidimo odnos zaposljavanja ,naravno ako su sada privatne
  da zaposljavaju manje jer da zaposljavaju kao DRZAVNE a i ovako propadose sto zbog socijalnih zakona sto zbog odnosa PRIVATNO-DRZAVNO u nekakvo javno partnesrstvo sto ja zborim da nije dobro nikako za kompaniju i gradjane jer takva priroda VLASNISTVA NE stimulise ULAGANJE VLASNIKA ! I ne pusta KONKURENCIJU odnosno drzi MONOPOL!
 • nezaposleni  - BOKAN
  Bokane , kada če marketi Novito u Herceg novom početi normalno raditi i zaposliti osoblje koje sada čami na burzi rada ili kod kuća ?
Dodaj komentar
Vaši Kontakt Podaci:
Komentar:
Zaštita
Morate navesti anti-spam kôd koji stoji na slici.
 

Najčitanije vijesti

Pretraga

Admiralmarkets

Cloudy

22°C

Podgorica

Prognoza za tri naredna dana:

PM Thunderstorms
13°C / 23°C

PM showers
14°C / 21°C

Rain
12°C / 18°C
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Analitika - Informativni Portal © 2014.
Baner
Baner