Baner
rent a car tivat
Ekonomija - Vijesti
Croatia Airlines :Neprofitabilna linija prema Podgorici
24. jun 2012.

24croHrvatski nacionalni avioprevoznik, Kroejša erlajns /Croatia Airlines/, trebalo bi da ukine linije prema Londonu, Parizu, Kopenhagenu, Prištini, Podgorici i Istanbulu, jer na njima ima najveće gubitke, pokazao je program restrukturiranja kompanije.Upućeni tvrde da hrvatska kompanija zarađuje samo na linijama prema Frankfurtu i Minhenu, dok na svim ostalim bilježi uglavnom milionske gubitke, piše Večernji list,javila je MINA-BUSINESS .

Kroejša erlajns je za pomoć u restrukturiranju angažovala Intel, KPMG i BDO, koje su zaključile da bi hrvatski prevoznik trebalo da ukine neprofitabilne linije prema londonskom aerodromu Getvik /Gatwick/, Prištini i Podgorici.

Linije za londonski Hitrou /Heathrow/, Pariz, Kopenhagen i Istanbul prvo bi, kako su kazali, trebalo pokušati spasiti poskupljenjem karata, a ako to ne da rezultate i njih bi trebalo ukinuti.

Neisplative su linije i za Split i Dubrovnik, ali za njih Kroejša erlajns dobija subvencije od države.

U programu restrukturiranja se navodi i da hrvatski prevoznik trpi gubitke i na linijama iz Zagreba u Skoplje i Sarajevo, ali se o njihovom ukidanju ne razmišlja jer je na tim linijama riječ uglavnom o tranzitnim putnicima koji potom pune avione Kroejša erlajnsa na drugim letovima.

Komentari (0)
Dodaj komentar
Vaši Kontakt Podaci:
Komentar:
Zaštita
Morate navesti anti-spam kôd koji stoji na slici.
 

Najčitanije vijesti

Pretraga

Admiralmarkets

Mostly cloudy

24°C

Podgorica

Prognoza za tri naredna dana:

Showers
14°C / 21°C

Rain
12°C / 18°C

Partly cloudy
12°C / 21°C
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Analitika - Informativni Portal © 2014.
Baner
Baner