Baner
rent a car tivat
Ekonomija - Vijesti
Umjesto Luke Bar izabrane Ploče za izvoz aluminijuma
20. jun 2012.

ploce2006Ingoti koje proizvodi Kombinat aluminijuma Podgorica već duže od godinu se ne izvoze preko Bara, već se za to koristi hrvatska Luka Ploče.

To praktično znači, kako pišu Dnevne novine, da u reprolancu više nije Bar.

Odluku da se ingoti izvoze preko Ploča donio je kupac švajcarska firma Glenkor koja aluminijum preuzima na kapijama podgoričke fabrike.

Argument Glenkora za ovakav potez je taj što je jednom prilikom zbog dugovanja KAP izvoz bio nakratko blokiran.

"Tačno je da se aluminijum već duže od godinu ne izvozi preko Luke Bar. Ali i to će se promijeniti", rekao je Vladin predstavnik u Bordu direktora Kombinata aluminijuma Nebojša Dožić.

Iz Kontejnerskih terminala su potvrdili da se aluminijum ne izvozi, ali o detaljima nijesu željeli preko telefona. Procjenjuje se da zbog takve odluke barska kompanija ima oko milion eura manje prihode na godišnjem nivou.

 

Komentari (5)
 • MILTON FRIDMAN
  Eh ko izmisli luke ploce ,valona, solun ,da ih nema mogli bi nabijati taxe i grdne pare uzimati ,sada kada nabavimo ove DRZAVNE brodove da nekako odstranimo ove stranske kako bi mogli imat cijenu koju ce nam dozvoljavat kulturnu ekonomiju.
  cujete li ovo,
  ..............."Tačno je da se aluminijum već duže od godinu ne izvozi preko Luke Bar. Ali i to će se promijeniti", .............
  .........ali ce se to promijeniti.........
  sto bi sa fiatom ?
  a luka u krugu kombinata ima i zeleznicu , O,BOZE !
  i posle da se luci ako ne posluje rentabilno pomaze iz budzeta.

  privatizujte LUKU , HITNOOO!!!!!!!!!!!!!!!!
 • Oliver  - Promijeniće se
  Promijeniće se, moj Dožiću, kao i sve što se mijenja, neće aluminijum izvozit preko Ploča, već preko Dubvrovnika Zadra, ili Drača, a nama će umjesto evra za" Ruse " po strujomjeru i telefonu povećati na dva, pa na tri itd. Luku Bar ćete do tada podijeliti na još dvije (mašala!), tako da će biti mjesta u upravnim odborima, a tako će se lakše prodati...
 • Darko
  A govorili su iz vladajuće garniture propašće Luka Bar ako se zatvori KAP.Neka luka no i Željeznica.A izvoze kamionima za Ploče a to plaća KAP.E sad da rečeš ovo javno neprijatelj si države.Blago nama u pamet.
 • Anonimus
  Dakle, sve ovo sto se desava sa KAP-om je cista fantastika, prosto da covjek ne povjeruje. Ko dovede Deripasku u CG, zna li se? Da covjek objasni razloge za to, bilo bi u najmanju ruku korektno zbog javnosti CG.
 • vuk  - bravo hrvati naplacujte lendzugama
  ajde Hrvati zaradite od bivsih republika ebiga oni moraju da eru i isaju u luku bar
Dodaj komentar
Vaši Kontakt Podaci:
Komentar:
Zaštita
Morate navesti anti-spam kôd koji stoji na slici.
 

Najčitanije vijesti

Pretraga

Admiralmarkets

Light rain

16°C

Podgorica

Prognoza za tri naredna dana:

Showers
14°C / 21°C

Rain
12°C / 18°C

Partly cloudy
12°C / 21°C
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Analitika - Informativni Portal © 2014.
Baner
Baner