Baner
rent a car tivat
Ekonomija - Vijesti
Oštre kazne za neizdavanje računa i zapošljavanje na crno
01. jul 2011.

fiskalniokVlada je danas najavila oštre kazne za neregularno poslovanje, uključujući i zatvaranje objekata zbog neizdavanja fiskalnih računa i angažovanja radnika na crno, saopšteno je Portalu Analitika iz Mnistarstva finansija.

 U tom je resoru  danas održan sastanak radi efikasnije saradnje nadležnih inspekcija u cilju smanjivanja neregularnog poslovanja.

Na sastanku, kojem su prisustvovali predstavnici ministarstva finansija, rada i socijalnog staranja i unutrašnjih poslova i Poreske uprave, najavljene su oštre kazne, uključujući i zatvaranje objekata zbog neizdavanja fiskalnih računa i anažovanja radnika na crno.

„Uz konstataciju da je u okviru Koordinacionog tijela za suzbijanje sive ekonomije na tržištu rada postignuta dobra saradnja inspekcijskih službi, dogovoreno je da se intenziviraju mjere tokom turističke sezone u cilju minimiziranja sivog tržišta“, kaže se u saopštenju.

U tom smislu je, kako se navodi, povećan broj inspektora u primorskim opštinama i najavljena intenzivna i koordinirana inspekcijska kontrola u predstojećem periodu.

Navodi se da će predmet posebne pažnje inspekcijskih organa biti izdavanje fiskalnih računa, kao i kontrola rada na crno, što je posebno evidentirano u oblastima turističko-ugostiteljske djelatnosti i građevinarstva

.„Dogovorena je i efikasnija koordinacija na primjeni zakonskih procedura za zapošljavanje stranaca, u clju dodatnog skraćenja rokova procedura i rokova za izdavanje odobrenja za privremeni boravak i za prijavu rada stranca, kako bi se, i na taj način, smanjio broj radnika angažovanih na crno“, zaključuje se u saopštenju.

Komentari (8)
 • Anonimus
  Zašto inspektori ne posjette rstorane u Sutomoru,plaže i ostalo...sve rade na crno i niko ne plaća porez...da li to odobravaju nadležni na lokalnom nivou-treba poslati inspektore iz podgorice...
 • helene
  Daj boze da to zazivi, jer toga ima na svaki cosak!!
 • VOJKAN KOSTIC  - DA LI UOPSTE RADI TELEFON 011 361 99 00
  KAKO SE MENI CINI,OVO JE JOS JEDNA FARSA VLADE.TELEFON ZA OSTAVLJANJE PRIJAVA ZA NEIZDAVANJE FISKALNIH RACUNA JE NEAKTIVAN. 011 361 99 00.ZASTO SU LJUDI UOPSTE IZLOZENI TROSKU OKO BEZNACAJNOG PAPIRA I BEZNACAJNOG TELEFONA.SA OVOM NASOM SIVOM TRGOVINOM,NI AFRIKA NAS NECE PRIMITI, A KAMOLI EVROPA.ISKRENO NE VERUJEM DA SILAN BROJ INSPEKTORA NESTO RADI.IMAJU VELIKE PLATE,ZASTO BI RADILI.ADMINISTRACIJA JE RAK RANA NE SAMO SAVREMENOG,VEC NORMALNOG DRUSTVA.VELIKI POZDRAV SVIMA,I MISLIM DA JE OVO SAMO PREDIZBORNA FARSA KAO I UJEDINJENI REGIONI SRBIJE.BANALNOST I BAHATOST,JAVASLUK,I NISTA DRUGO
 • VOJKAN KOSTIC  - I BROJ 011 3620 932 JE NETACAN
  UMESTO BROJA 011 361 99 00,KIJEG IMA NALEPLJENOG U SVAKOJ RADNJI ZA NEIZDAVANJE FISKALNOG RACUNA-BEZPOTREBNI PAPIR-JER TELEFON NE RADI A SLUZBENICI PRIMAJU PLATE KOJI SU UPOSLJENI NA TIM RADNIM MESTIMA,SADA SMO DOBILI NOVI BROJ, A TO JE 011 3620 932.NE ZOVITE NI NA OVAJ BROJ,JER TO NIJE BROJ AUTOMATSKE CENTRALE,NEGO JE TO BROJ NAJOBICNIJEG FAKSA.ZNACI,PRODAVAC VAM NE IZDA FISKALNI RACUN,VI ODSKAKUCETE DO PRVE POSTE AKO NEMATE FAKS,ILI STE U PROLAZU,PUSTITE FAKS,NA OVAJ BROJ,DOCEKA GA NEKI PORTIR,ZGUZVA I SVE SE NA TO SVODI.OPSTI JAVASLUK RADA INSPEKCIJSKE SLUZBE,A KOLIKO LI TA SLUZBA IMA UPOSLJENIKA,I KOLIKO ONI KOSTAJU OVAJ JADAN NAROD.NA ZAPADU JE NESTO SASVIM DRUGACIJE,ALI MI NECEMO NA ZAPAD,NEGO U AFRIKU.POZDRAV
 • Ena
  Da li postoji aktivan broj za prijavu za ne izdavanje racuna? ( Okolina Novog Sada) Ovo je preslo svaku meru,...U ovoj zemlji preduzetnici najvise kradu, a sirotinja ispasta! Radnici rade na crno, nemaju nikakvo osiguranje, cak se ceo posao obavlja na crno!
  Molim da mi se ostavi broj!
 • Zoran Banović  - Neizdavanje fiskalnog racuna u auto servisu Macura
  Dana 25.07.2011. godine oko petnaest časova i trideset minuta otišaao sam u servis Macura na Novom Beogradu i zamolio ih da mi izvuku ulje iz motora, jer mi je bilo nasuto preko dozvoljene količine. Servis je izvukao višak ulja iz motora vozila opel astra i naplatio 400,00 dinara, ali mi nisu izdali fiskalni račun. Naplatu je uradio gazdin sin koji je tu u to vreme radio. Na zahtev da mi izda račun pravio se da ne čuje ili stvarno možda nije čuo ja to naznam, ali znam da račun fiskalni nisam dobio.
 • Zoran Banović  - Neizdavanje fiskalnog računa
  Dana 25.07.2011. godine oko 15,30 u servisu Macaura na Novom Beogradu u blizini Studentskog grada nije mi izdat fiskalni račun posle intervencije na vozilu opel astra, gde je samo izvađen višak goriva koji je bio nasut u motor. Naplatu je obavio sin od gazde, a račun mi nije izdao. Na moj zahtev da mi izda račun on se pravio da ne čuje.
 • vojkan  - KAO STO REKOH,MI ODOSMO SA NESVRSTANIMA
  NEZNAM DA LI STE CITALI MOJE PREDJASNJE PORUKE,ALI KAO DA SAM PREDSKAZAO BUDUCNOST,NASI POLITICARI ODOSE NE U EVROPU,NEGO SA NESVRSTANIMA,A TO MU DODJE ISTO.CIST TITOIZAM.ZNACI,OPET TELEFON 011 361 99 00 ,NIJE U FUNKCIJI,BROJ INSPEKTORA SE POVECAVA,SIVA EKONOMIJA CVETA.ZIVELA NESVRSTANOST CELOGA SVETA
Dodaj komentar
Vaši Kontakt Podaci:
Komentar:
Zaštita
Morate navesti anti-spam kôd koji stoji na slici.
 

Najčitanije vijesti

Pretraga

Admiralmarkets

Cloudy

14°C

Podgorica

Prognoza za tri naredna dana:

Rain
12°C / 19°C

Partly cloudy
12°C / 22°C

Rain
12°C / 17°C
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Analitika - Informativni Portal © 2014.
Baner
Baner