rent a car budva
Društvo - Vijesti
Za dva mjeseca kontejneri na Koniku
30. avgust 2012.

numankosokVlada je obezbijedila oko 973 hiljade eura za nabavku i montažu 216 kontejnera za smještaj stanovnika kampa na Koniku, koji su u julskom požaru ostali bez domova, prenosi agencija Mina.

Numanović je nakon današnje sjednice Vlade podsjetio da su na Koniku postavljena 152 šatora, koja predstavljaju nužni smještaj, iz kog stanovnici treba da pređu u kontejnere, koji su prelazno, srednjoročno rješenje dok se ne izgrade planirani stanovi.

On je rekao da se Vlada obavezala da će obezbijediti potrebni novac za nabavku 216 kontejnera, vrijednosti 972,9 hiljada eura, uz potrebno obezbjeđenje još 350 hiljada eura da bi se oni mogli stacionirati.

„Obezbijedili smo sredstva i kroz redovnu zakonsku proceduru koja nam slijedi narednih dana obezbijedićemo dobavljača i stvoriti pretpostavke za njihovu montažu. Realno je očekivati da će se to desiti u naredna dva mjeseca“, pojasnio je on.

Numanović je kazao da su svakodnevne aktivnosti koje nadležni sprovode u cilju poboljšanja uslova života stanovnicima Konika veoma naporne ali da se realizuju efikasno.

Prema njegovim riječima, Ministarstvo finansija otvorilo je žiro račun za donatorska sredstva za nabavku kontejnera, ali da do sada, osim uplate Ujedinjenih Arapskih Emirata od 87 hiljada eura, nije bilo drugih donacija.

Numanović je podsjetio da je američka ambasada donirala dva kontejnera koja se montiraju za pružanje zdravstvene zaštite, da su slovačka i turska ambasada donirale opremu, a njemačka hranu.

On je podsjetio da u rješavanju sitaucije na Koniku pomažu i agencije Ujedinjenih nacija.

U požaru koji je 27. jula izbio na Koniku izgorjelo je 29 baraka, u kojima je živjelo 150 porodica sa više od 800 članova.

Komentari (0)
Dodaj komentar
Vaši Kontakt Podaci:
Komentar:
Zaštita
Morate navesti anti-spam kôd koji stoji na slici.
 
Baner

Najčitanije vijesti

Baner

Pretraga

Baner
Baner

Mostly cloudy

12°C

Podgorica

Prognoza za tri naredna dana:

Showers
11°C / 16°C

Rain
11°C / 17°C

Mostly cloudy
13°C / 21°C
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Analitika - Informativni Portal © 2014.