rent a car budva
Društvo - Vijesti
Gori na području Pipera
20. avgust 2012.

piperiI danas pune ruke posla za podgoričke vatrogasce- gori na području Pipera. Uprkos nepristupačnom terenu i velikoj površini zahvaćenom požarom, komandir Vidak Đelević za Antenu M kaže da je situacija stabilna-ne postoji opasnost da vatra, kao prethodnih dana uništi kuće.U pomoć su pritekli i avioni MUP-a. A zbog visokih temperatura, ali i novog toplotnog udara iz podgoričke vatrogasne jedinice pozivaju sve na oprez.

Četvrti je dan kako vatrena stihija ne da mira mještanima Pipera. Božo Ćetković iz Gornjih Crnaca strahuje da bi vatra mogla da se rasplamsa. Gori, kaže od jutros na dvije lokacije:

-Evo ja gledam sa terase, gori tamo ispod crkve, tu je veliki dim, gase već avioni na drugoj strani, nadam se da će doći i ovdje, navodi Ćetković.

Komandir podgoričke vatrogasne jedinice Vidak Đelević uvjerava da, za razliku od prethodnih dana kada je vatra uništila dvije kuće i takve opasnosti danas nema:

-Situacija je dosta dobra, tamo je naša ekipa koja to drži pod kontrolom, još nije ugašen požar, velika je površina opožarena, kaže on.

Osim što su izgorjele kuće, uništena su i imanja, vinogradi i vočnjaci. Dragocjena pomoć su, kaže Đelević avioni Ministarstva unutrašnjih poslova, koji su na terenu:

- Avijacija je tu, radi se o nepristupačnom terenu, ali bitno je da kontrolišemo požar za sad, navodi Đelević.

Visoke temperature nas još ne napuštaju, stoga Đelević apeluje:

-I dalje treba voditi računa da se vatra ne pali na otvorenom prostoru, da se vodi više računa da se očiste dvorišta i okućnice, moguće je to i sad uraditi, jer kad dođe do požara onda je kasno, jer tada prijeti opasnost kućama i imanjima u selima, rekao je on.

Da oprez ne smije izostati jasno je iz prognoza meteorologa-od sredine sedmice prema najavama očekuje se još jedan žestok toplotni udar u Crnoj Gori-temperatura će biti i do 40 stepeni.

 

Komentari (0)
Dodaj komentar
Vaši Kontakt Podaci:
Komentar:
Zaštita
Morate navesti anti-spam kôd koji stoji na slici.
 
Baner

Najčitanije vijesti

Baner

Pretraga

Baner
Baner

Light rain

13°C

Podgorica

Prognoza za tri naredna dana:

Partly cloudy
13°C / 22°C

Sunny
14°C / 24°C

Cloudy
15°C / 22°C
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Analitika - Informativni Portal © 2014.