rent a car budva
Društvo - Vijesti
Policija rasvijetlila razbojništvo u Baru
20. avgust 2012.

slikaSlužbenici Područne jedinice Bar su, u kratkom roku, rasvijetlili razbojništvo kojim je od oštećenog otuđeno 2.000 eura i, zbog sumnje da su ga počinili, identifikovali i lišili slobode pet lica, saopšteno je iz Uprave policije.

Slobode su lišeni D.M. (21) i N.S. (20) iz Bara, D.B. (21) iz Pariza – Francuska i dva maloljetna lica stara 17 i 16 godina.

Naime, Dežurna služba Filijale Sutomore je, 19. avgusta 2012. godine u 02,10 časova, telefonskim putem obaviještena da je D.S. fizički napadnut, te da je tom prilikom otuđen novac od pazara njegove firme.

Oštećeni D.S. je potom, u neposrednom razgovoru sa policijskim službenicima, kazao da su ga te večeri, oko 02,00 časa, kada se pješke kretao kroz naselje Gorelac u Sutomoru, fizički napala tri ili četiri lica. Njega su ta lica, kako je izjavio, prvo udarila u predjelu leđa, od čega je pao na tle, a potom su ga poprskala sprejem, tzv. suzavcem, po licu i zadala mu nekoliko udaraca rukama i nogama po tijelu. Nakon toga su mu napadači oteli torbicu, koju je oštećeni nosio oko struka, u kojoj se nalazilo oko 2.000 eura, dva mobilna telefona i lična dokumenta.

Policijski službenici su odmah postupili po prijavi i preduzeli službene mjere i radnje na rasvjetljavanju događaja, među kojima i veći broj pretresa na području Bara i Sutomora. Te aktivnosti su ubrzo rezultirale identifikovanjem, pronalaskom i lišenjem slobode pet osumnjičenih lica.

Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da su D.S, na već opisani način, fizički napali i oteli mu stvari i novac D.M, N.S, D.B. i jedno maloljetno lice, dok je drugi maloljetnik pomenutoj četvorici dao informaciju o kretanju oštećenog D.S. te večeri i sumi novca koju je on tom prilikom imao kod sebe.

O događaju je obaviješten zamjenik Višeg državnog tužioca u Podgorici, koja je naložila da se protiv D.M, N.S. D.B. i prvog maloljetnika podnese krivična prijava zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo razbojništvo, a da se protiv drugog maloljetnika podnese krivična prijava zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo razbojništvo u vezi sa krivičnim djelom pomaganje.

Pet osumnjičenih lica je danas, 20. avgusta 2012. godine, uz krivičnu prijavu sprovedeno nadležnom tužiocu.

Policijski službenici su kod osumnjičenih pronašli i vlasniku vratili veći dio otuđenog novca, torbicu i dokumenta. Foto: Uprava policije

 

 

 

Komentari (0)
Dodaj komentar
Vaši Kontakt Podaci:
Komentar:
Zaštita
Morate navesti anti-spam kôd koji stoji na slici.
 
Baner

Najčitanije vijesti

Baner

Pretraga

Baner
Baner

Cloudy

12°C

Podgorica

Prognoza za tri naredna dana:

PM showers
7°C / 14°C

Showers
9°C / 13°C

Showers
10°C / 14°C
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Analitika - Informativni Portal © 2014.