rent a car budva
Društvo - Vijesti
Avionska bomba iz Morače izronjena bez evakuacije
11. avgust 2012.

booombaaAvionska bomba velike razorne moći, težine 150 kilograma izvađena je juče iz rijeke Morače na Skalinama, ali bez najavljenih mjera evakuacije stanovništva. Bomba je nekoliko sati kasnije uništena, ali se i dalje drži u tajnosti na kojoj lokaciji - pišu danas dnevni listovi „Vijesti“ i „Pobjeda“.

Ronioci su zaronili oko pet sati ujutru, a oko 6.30 bomba je utovarena na kran koji se nalazio na mostu Blaža Jovanovića i odvezena na tajni poligon gdje je ubrzo i uništena.

Standard u pogledu evakuacije građana u prečniku od dva kilometra, na čemu su insistirali stručnjaci Centra iz Bijele, nije poštovan, kazao je „Pobjedi“ njegov rukovodilac Vesko Mijajlović.

- Izveli smo akciju sa uvjerenjem da je evakuacija urađena. Tako smo bili obaviješteni nekoliko sati prije početka akcije. Računali smo da se i ovdje, kao i u drugim državama, uvažavaju kompetentost i iskustvo ljudi i institucija, koji se uspješno bave poslovima od javnog interesa, kao što je uklanjanje i uništavanje eksplozivnih sredstava. Naš prijedlog rukovodiocu Sektora za vanredne situacije bio je, da je, uzimajući u obzir veliku razornu moć ove bombe, neophodno da se evakuišu građani u prečniku od dva kilometra radi njihove bezbijednosti. Da smo znali da to nije učinjeno, ne bismo je pomijerali dok se ne ispuni ono što je standard - rekao je Mijajlović.

Bomba sa 98 granata, prema nezvaničnim saznanjima „Vijesti“ uništena je u blizini Andrijevice, na nadmorskoj visini 1.800 metara. Ovu informaciju, nijesu zvanično potvrdili službenici Sektora za vanredne situacije.

 

 

Komentari (0)
Dodaj komentar
Vaši Kontakt Podaci:
Komentar:
Zaštita
Morate navesti anti-spam kôd koji stoji na slici.
 
Baner
Baner

Pretraga

Baner
Baner

Rain

11°C

Podgorica

Prognoza za tri naredna dana:

Partly cloudy
13°C / 22°C

Sunny
14°C / 24°C

Cloudy
15°C / 22°C
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Analitika - Informativni Portal © 2014.