rent a car budva
Društvo - Vijesti
Kadija: Dobio sam oko 200 prijetećih poruka i spavao mirne savjesti
31. jul 2012.

kadija-Dobio sam juče preko 200 poruka sa prijetećim sadržajima, sa zaštićenih brojeva, pa do Francuske i Beograda. Sve su bile u stilu da će mi j... majku crnogorsku i tursku, da će j... sve Crnogorce i Crnogorke. Nije me strah ali osjećam se ugroženim. Ja imam i tri sina, šćer i sedmoro unučadi,“ kaže za Portal Analitika Milo Kadija, vlasnik etno sela „Kadmi“ na Njegušima.

Juče je priča o tome kako je Kadija u subotu predveče navodno istjerao iz svog restorana monahinju SPC i  Podgoričanku Veselinku Rajković sa njeno petoro djece, „jer ne voli Srbe“, bila je glavna vijest u Srbiji i u Crnoj Gori, i izazvala brojna reagovanja, od mitrolopita Amfilohija do partijskih funkcionera i raznih NVO.

Kadija je sinoć predao telefon policiji. On za Portal Analitika prepričava što se desilo u subotu oko šest popodne:

„Sjedio sam ispred lokala sa sedam-osam osoba, kada su stigle monahinja i ova žena sa djecom. Stigle su bijesnim džipom koji je vozila monahinja. Pozdravile su nas sa Pomagabog! A mi odgovorili sa Bog vi pomoga! One su ušle unutra i naručile cicvaru, na šta im je moja konobarica rekla da ima samo crnogorski kačamak, i da bi morali malo da sačekaju. Monahinja je onda kazala – kako nemate, kad je ovdje sve pola srpsko, pola crnogorsko.

Kad sam čuo da je to rekla,  ja sam ušao i kazao da je sve moje i crnogorsko. One su se na to nasmijale i pošle preko vrata. Ali, nisu pošle u policiju, kako bi se očekivalo za nekoga ko je ugrožen, nego su pošle u Vijesti. Sada mislim da ju je iziritirala Titova slika koja je stajala na zidu naspram nje! I jugoslovenska zastava takođe. Ili ona na kojoj piše ’Proleteri svih zemalja ujedinite se’, priča Kadija i nastavlja:

“Napisali su za mene da mrzim Srbe i da ih zato nisam uslužio. Pa ja godinama radim sa deset agencija iz Srbije. Kod mene u restoranu imam šest radnica iz Srbije. I konobarica koja je usluživala gošće je iz Kragujevca. E sad, ne volim baš kad me sa vrha SPC nazivaju komunističkim nakotom. Ja sam čovjek, a ne životinja", kaže Kadija.

Sagovornik Portala Analitika kaže da je noćas mirno spavao.

„Mirno i mirne savjesti. Ne znam kako su spavale one žene. Ovdje im se ništa ružno nije desilo, a dovele su me u situaciju da strijepim za porodicu“.

Kadija kaže da je policiji na Cetinju predao krivičnu prijavu protiv monahinje i one gospođe, jer su ugrozile djelovanjem njegovu bezbjednost, njegove porodice i lokala.

Komentari (107)
 • obicni cojek  - Pozdrav
  Milo uz tebe smo i volimo te.
 • Mileta
  Cimbaljevic, Vijesti, itd. o ugrozenim srpskim pravima...auuu , udarila vrucina . Pozdrav Kadiji!
 • Analogija
  Zamisli da neko iz Crnogorske Pravoslavne Crkve u nekoj srpskoj kafani pored Berana insistira na ''crnogorskoj cicvari'' i kaže da je tamo sve pola crnogorsko i slično ... bio bi incident, i odmah bi bio zataškan !

  Ovo primitivno priželjkivanje B-92 da neko demolira kafanu ... :) ka' srpski mediji, ''Zagreb je naš'' i tako to, wishful thinking :)

  Nego, jedan iskonstruisani primjer diskriminacije je sitna stvar u odnosu na Amfilohijevo javno pozivanje na ''zakucavanje Crnogoraca na Vezirov most'', pa ga evo zdravo i veselo. Ko je zaštitio nas od ovog poziva na genocid ?
  Proces protiv njega je simbol impotentnosti naše države.
 • Zatvoriše ga
  Požurili su da ga zatvore prije ikakve istrage !
  A Amfilohija za poziv na zakucavanje Crnogoraca niko ne dira ... ??
  Milion sličnih primjera iživljavanja nad Crnogorcima niko ne pominje, naročito po sjeveru.

  Posle čuđenje ''Zašto raste ovaj SDP tako brzo ?''

  Naravno da će da raste.
 • ja sam
  mozda nije vrucin nego toma nikolic preuzao dirigentsku palicu.dodje srbin i zapali pola sutomora i nikome nista a oni` `od bezobrazluka verske uciteljice medjudrzavni skandal.najvaznije je da ce ta djeca biti vaspitana od nekoga ko nema nikakav setifikat i definitivno ce biti nasi neprijatelji bez ikakve sanse da objektivno sagledaju stvarnost.mislim da bi drzaxni organi trebalo da se pozabave tim vaspitanjem maloljetne djece
 • Hehe
  Monahinja sa bijesnim džipom, provociranjem i odlaskom u Vijesti .... dovoljno rečeno, svakome ko zna išta o Srpskoj crkvi i njenim ''aktivnostima'' u Crnoj Gori ... i to u sred turističke sezone, kako radi...
  B-92 je jedva dočekao da totalno retrdiranom retorikom (čak i za njihov standard) poje o 'ugroženoj srpskoj nejači', tako su pisali i kad su Srbi ubili onoga policajca na Kosovu i bacali eksplozivne naprave na KFOR, kako je u pitanju 'goloruki srpski narod' :)))

 • Njeguš  - Srpska agentura...
  Srpska agentura...uoči raspisivanja izbora i tobošnje analize(izjave) State Departmenta...
  'Oće li kad' mrčena Crna Gora počinuti od provokatora,imperijalista...?!
  Čuj ti njih: j.... će mu i tursku majku?! I to baš njemu...
 • Anonimus  - B92 o Crnoj Gori
  B92 je jedan od vodecih nacionalistickih medija Srbije, specijalizovan za Crnu Goru.
  Ja ne znam sta im je Crna Gora uradila da iz dana u dan, gotovo fanaticno pisu gadosti.
  Ja sam pokusao pristojnim komentarom da skrenem paznju. Nisu htjeli da objave. Ne samo to nego sam eksperimenta radi, posla jedan link na ljepote Tivta i Porto Montenegra. Nisu htjeli objaviti.
  U isto vrijeme se pojavili na desetine vulgarnih, malicioznih uvreda na Crnogorce i Crnu Goru.
 • Dex
  To je tačno, B-92 pušta samo najgore komentare o Crnoj Gori, koji su očigledna promocija međunacionalne mržnje i van zakona.
  Oni njeguju mržnju prema nama, to se i ne pokušava uopšte sakriti već odavno.

  Ali ljudi ...

  KOGA TO ČUDI ? JE LI NEKO PROPUŠTIO POSLJEDNJIH 20 GODINA OVĐE ? JE LI NEKO STVARNO TIME IZNENAĐEN ?

  Svašta ...
 • Skid
  B-92 je u fazi jakog post-traumatskog stresa, jer je su Tadić i DS potonuli :)
  Sad im slijede neki teški dani, a malo pljuvanja po Crnogorcima (i svim ostalim ne-Srbima iz komšiluka, uostalom) je dio folklora.
  Naivno se zaboravlja da neko ko želi zlo svim svojim susjedima dovodi sebe na prilično tanak led, istorijski to je često prethodilo naglom opadanju moći.

  U tom smislu, jedna čestitka ljudima drugačijeg duha iz organizacije EXIT-a i ''Novi Sad - Glavni Grad'' :)
 • Anonimus
  Podrška za Mila !!!!
 • CRNA GORA CRNOGORCIMA
  ne boj se slobodno ništa.sad dižu prašinu oko monahinje koja je poslata s tom namjerom da napravi problem! UZ TEBE SMO KADIJA! E VIVAA!
 • bijesni dzip

  ............Sve su bile u stilu da će mi j... majku crnogorsku i tursku, da će j... sve Crnogorce i Crnogorke...........


  ............„Sjedio sam ispred lokala sa sedam-osam osoba, kada su stigle monahinja i ova žena sa djecom. Stigle su bijesnim džipom koji je vozila monahinja..............

  hehe,
  Tekst sve govori!
 • sinagoga
  haha,

  Ocito,nijeste razumjeli moju poruku cim nema minusa.

  Pogledajde dva prsta ,e moj Slavko!

  U sto se pretvori jedna casna borba za casnim Crnogorstvom i uredjenjem nase DRZAVE, ali tada u zivljenu sa MILOSEVICEM mogli ste nam proturit i SINAGOGU prihvatili bi je nzalost ,a mogu ti reci da mi se ideja kako ste izveli CRKVU nikad nije dopadala, sada vidim da sam bijo u pravu.


 • kuc
  Mislim da u ovom slucaju treba da se ispita uloga tkz.nezavisnog medija Vijesti koji je na sva zvona objavio ovo bez ikakvih ograda . Normalno bi bilo da su otisli do gospodina i rekli mu da su dobili takvu i takvu obavijest pa bi htjeli da objave i njegovo vidjenje istog ,a ne da ga zovu tel.i gotova stvar .To nijesu novinari i trebalo bi konacno nekoga pozvati na odgovornost ,jer je moguce da covjek nastrada ni kriv ni duzan zbog pogresnih informacija . Naravno ako je istina ono sto je receno u tom slucaju treba da reaguje drzava .
 • Njeguš  - Tužba i naknada za klevetu
  Ne trebaš ništa ispitivati ulogu "Vijesti " jwer su se poodavno deklarisali.
  Možda bi dobro bilo da časni i hrabri Crnogorac Kadija tuži sve njih i uzme dobre pare, nezavisno od sezone.
  Da li ima koji crnogorski advokat koji bi iz respekta prema čovjeku koji štiti CG-baštinu, kao i baštinu nekda slavne zajednice -Jugoslavije,napisao tužbu i zastupao druga Kadiju ?
  Javite se advokati iz LSCG-e (LP-e) ili KPJ-e !
 • dragan nk  - podrska
  sa tobom smo Niko...znamo mi odlicno njihov nacin djelovanja...mogu ti pljunuti pod prozor...cekacemo ih ...
 • GRAĐANSKI
  GOSPODINE, KADIJA,
  SVE VAM VJERUJEM I - DA BOG DA VAM - SVE ŽIVJELO I SREĆNO BILO!

 • Radoje  - Kadija te i tuži i sudi
  Kadija, svaka čest junačino. Na dve žene i petoro đece. Gazda je uvek u pravu a ne gosti. To je pravo crnogorsko gostoprimstvo, čojstvo i junaštvo. Sretna ti uspešna turistička sezona 2012. Pozivam goste iz Srbije, posebno Srbe ta te i u 2013. godini masovno posete.
 • Grom  - Odgovor
  Monahinja je lijepo rekla da je sve pola srpsko pola crnogorsko a njega to uvrijedilo iako se njemu nije ni obraćala.Cicvara je i srpsko nacionalno jelo a pravi se od brašna i Ulja iz Srbije a So može biti iz Ulcinja - 50-50.Radnice u kafani iz srbije a objekat njegov opet 50-50.Što ga je pogodila istina pa istjera djecu i monahinju van samo on zna.Sledbenici Titovi to nikad ne bi uradili iako ga drži kao i zastavu SFRJ.Napravio je veliki grijeh.
 • Marjan
  Vala ko napravio grijeh u ovom slucaju nek ga Bog tako pogleda, najbolje bi bilo.
 • wizard
  grome izgleda da svo brasno i ulje na svijetu je porijeklom iz srbije i ako ponekad pogledas srbijanske medije vidjećes da i srbija ponekad uveze malo brasna i ulja jer je jeftinije nego ono sto oni proizvedu .pitanje je ko je proizveo to brasno ako ga srbija ubzi . a prisvajanje svega sto valja da je srpsko ne govori o tome kako je srbija velika nego nasuprot . ako se zovu oni koji prisvajaju tudje stvari i djela .
 • Anonimus
  Ako je monarhinja od dvije polovine zašto je onda na usluzi samo srpskim popovima?
 • Anonimus
  Pa Vesti su jedva docekale da nesto izokrenu i naprave ekskluzivu za njih i njihove sujedne gazde!
 • Liberal iz PG  - Kadija je sramota za nas Crnogorce
  Milo Kadija je sramota za sve nas, poštene liberale i crnogorce! sramno je što se nadgornjavaš o crnogorstvu sa ženama,pogotovo sa monahinjom! Je li tvoj restoran mjesto đe se jede ili politička pozornica? Nemoj, Milo Kadija, niđe više da pomeneš da si liberal, pa od sebe i svoje familije pravi bruku, ali od nas nemoj.Nadam se da ćeš za ovo odgovarati pred sudom, iako je jasno da si svoje zapošljene dobro nagovorio šta će da pričaju, odnosno da potvrde tvoju verziju događaja.
 • Iraola
  prije će bit da si Četnik...pozz sa Zabjela
 • Liberal iz PG
  pozdrav tebi iz Stare varoši i da ti bog da bolju pamet.. A vi ste mi zabjelčani baš poznati ka liberali..od Vašeg se četnikovanja nije moglo živjet, a sad biste da ste veći crnogorci od kralja Nikole, no sjedi đe si i pokrij se ušima ..a Milo Kadija neka zaboravi kad će mu više i jedan liberal ući u taj njegov restoran..
 • Nemo
  Pošteni liberalu i Crnogorče, Crnogorci se piše sa velikim C. Milo Kadija i svi ostali imaju pravo da se deklarišu kako žele i kako se osjećaju, pa i kao liberali, a tebe ako je sramota, ti se stidi. Najbolje bi bilo da je u sopstvenoj kući ili lokalu pognuo glavu i prećutao provokacije.
 • Liberal iz PG  - Nemo- nepismen si ka pop Mićo
  Nemo, nemo' obraza ti, da TI mene ispravljaš u pravopisu...no uzmi koji udžbenik crnogorskog jezika, pa viđi tamo da se imenice crnogorac (ili liberal, ili sve takve imenice), osim na početku rečenice, pišu malim slovom, no ti si neobrazovan i nepismen, pa to ne znaš.uzmi časove crnogorskog jezika, mogu ti predavat ' o tome.A znaš kako se u Crnu Goru govori za onoga ko nasrne na žene ili đecu : RĐA...
 • Nemo
  Imenica Crnogorsac se piše sa velikim C na početku i nema toga pravopisa u kojem piše drugačije. Riječ liberal je nešto drugo, kralju, i nju u vezi sa pravopisom ne pomenuh. Teško ti o tome možeš ikome predavat.
  Inače, niđe ne pročitah da je Kadija nasrnuo na nekoga, Da nisi ti bio tamo pa vidio?
 • Anonimus
  Ti si liberal taman koliko i ja radikal. No, na internetu svak moze da bude sta hoce...
 • Liberal iz PG  - Anonimus - u svako će kolo zaigrat'
  Trokapiću anonimuse, rđu ćemo vazda nazvat' rđom, upravo je to čojstvo crnogoraca, a ne ovoga "junačine" Mila Kadije protiv dvije žene i petoro đece, no to je njegov obraz i tvoj , koji ga podržavaš u takvom ponašanju.
 • Zoran V. Raičević  - Slike na zidu
  Bilo mi je simpatično čitati ovaj članak PA i pokušati shvatiti medijsku hajku koji su pokrenule svakojake hijene u novinarstvu. Bez obzira što podržavam g. Kadiju koji treba da brani sve što je crnogorsko ( vjerujući mu na riječ), razočarala me njegova izjava da na zidu njegove kafane stoji slika J. B. Tita.

  Ne mogu da shvatim, kao Crnogorac, da na zidu jednog Crnogorca stoji J.B. Tito, a ne recimo Kralj Nikola, Petar I Petrović Njegoš, Petar II Petrović Njegoš, Janko Brajović... ili neki drugi cg, koji pronese slavu Crne Gore.

  Nije ni čudo što preko puta, komšija drži na zidu sliku Draže Mihailovića. Blago nama iz Toronta sa Vama iz Crne Gore.
 • titova ikona
  ...........koji treba da brani sve što je crnogorsko ( vjerujući mu na riječ), ...


  Pa branijo covek crnogorski kacmak ,a sto te slika TITOVA iznendjuje pa to sa CRNOGORSKOM novom crkvom ide zjedno, sve su ti brate postovani TORONTO u crnu goru sve sami go komunisti koji zive na KREDITE i poreze , tkse ,gradjana i privatnih preduzetnika.
  Moga bi se zaklet da svaki drugi SDP-OVAC, drzi TITOVU SLIKU U KUCU .
 • Anonimus
  Zoran ce se sa ovim sigurno sloziti.
  A ako se stavi Drazina slika, a oko njega Radovana i Ratka, savrseno se slaze sa SPC. Sto se jelovnika tice tu je jasno gibanica i kako vidjesmo od monahinje srpska cicvara.

  Evo kulturnog ambijenta srbujuce opozicije u Crnoj Gori.
 • Anonimus
  Nisi shvatio, Zoran je na celu crnogorske dijaspore a ne srpske. Ne krivim te.
 • Anonimus
  Blago tebi tako uskih i ekstremnih pogleda. Zasto bi ti nekome odredjivao ciju sliku ce drzati na zidu?
  Ne mozes Tita stavljat u isti ravan sa zlocincem Drazom Mihajlovicem, bas kao sto nikome u Italiji ne bi palo na pamet da poredi njihove partizane sa fasistima.

  Sram te bilo na ovakvim stavovima. Zaludu zivis u Torontu, nije ti ni malo kosmopolitizma i sirine donio.
 • Mišo
  Izgleda Raičeviću da ti novija istorija Crne Gori nija jača strana. Možda da ti ipak svraćaš "prekoputa" gde visi srpski Čiča.
 • Anonimus
  Prijatelju, par zapazanja.
  - Nije tvoje da diktiras ko ce ciju sliku staviti
  - U cijeloj stvari, komnetarisanje slike je skretanje fokusa sa teme
  - Ne mozes partizana Tita staviti u ravan sa zlocincem Drazom Mihajlovicem. Italijani ne stavljaju u istu ravan njihove partizane sa fasistima. Ako ne znamo sto su bili sljedbenici Draze i II sv. ratu vodjeli smo ih prije 20 godina na djelu.
  - Arogantno je govoriti sa superiornim tonom iz Toronta onima u CG, a ironija biva u tome sto ne postoji ocekivan kosmopolitizam iz svijeta, no upravo obrnuto
 • maja
  Nadam se da će tužiti Vijesti...
 • Anonimus
  A nece ovo VESTI prenjet...Referendum je bio samo dio bitke, ako ne vratimo CRKVU dzabe nam je ovakva drzava!
 • Anonimus
  Nije dzabe. da ne gledamo sve crno-bijelo, ili-ili,... Ali sam blizu tvog misljenja.
  Treba raditi strpljivo i planski na svemu. Jedna drzava se uoblicuje decenijama.
 • Anonimus
  Vijesti i danas ostaju pri tvrdnji da je Kadija iz cista mira otjerao ove zene i djecu jer su Srbi. Jos majka sa petoro djece, pa monahinja, pa je slika ugrozenog srpstva kompletna. Tuga jedna, A, da mi je neko rekao da ce Misko Perovic spasti na ove grane, rekao bih da je to nemoguce. Ovako ispade da je Misko dobar glumac i da je tek sada pokazao pravo lice. Nazdravlje ti sve bilo moj Misko i sadasnje srbovanje. Pominjem Miska jer sam mislio da kod njega ima necega zbog cega zasluzuje postovanje. Sad sam svjestan svoje zablude. Drugi iz ekipe ne zaluzuju da se pomenu.
 • Anonimus
  Vidi se da je pravi ugostitelj postenjacina crnogorcina.
 • Anonimus
  Što se više izvlači to sve dublje tone.Bolje mu je da ne daje više nikakve izjave i da se dodatno ne blamira.I da je tri puta goru stvar napravio ne bi bo kažnjen ,jer je suverenista,zasčužni građanin i može mu se.E takva je to CG,zemlja samo odabranih građana.
 • Anonimus
  A dokaze izvlacis iz anticrnogorskih Vesti i beogradske stampe? A Srbine. Pretplati se do kraja zivota na Vesti i bices zadovoljan.
 • sasa.r
  Ja u potpunosti vjerujem Kadiji.Ubjedjen sam da će nakon jucerasnje posjete Beranaca stvari da se slegnu i smire.Interesantno je da hrabri Kadija nije prijavio policiji da je juče bilo premještanja restorana i da je imao razgovor sa Berancima.Izgleda da izbacivanje iz restorana muškaraca Srba ide malo lošije od izbacivanja srpske djece i žena.Tu se hrabri Crnogorac Kadija istakao i dobio pohvale od zabrinutih Dukljana...

  Za krst časni i slobodu zlatnu, bliži se kraj rasrbicama...
 • Anonimus  - sasa r - DB - paljevina
  Safete !
  Opet ti nije dobro . Javili ti na DB92 da su dosli nekakvi Bezanci i polomili kafanu a ti napaljen i odusevljen . Pa da su nasli i iskopali Drazu ne bi se tako zapalio .
 • Anonimus  - Desant Beranaca
  Ma istina je. Ocevici kazu da se iznenada pojavio desantni helikopter sa cetiri ocila i trobojkom. Izaslo je cetvoro sa maskirnim uniformama, bradama i kokardama. Jedan je jeo gibanicu cijelo vrijeme.
  Usli su u lokal i sve izlomili, vezali Mila za stub i mucili ga pjevajuci "Spremte se spremte" sve dok ovaj nije obecao da vise nikad nece ponoviti slicno.
  Potom je glavnokomandujuci pozvao mobilnim redakciju Vesti i rekao sto je bilo. Vesti su obavjestile svoje saradjujuce srpske medije i sve je otislo u istoriju, kao jos jedan udarac omrzenim Crnogorcima i njihovoj drzavi.

  Ni jedan srpski medij to nije demantovao. Dakle istina je.
 • Lale  - dolazimo na Njeguse
  Milo imas podrsku i sa Sjeverne Amerike !
  Savaka sreca i napredak tebi i tvojoj familiji !
 • Điđa
  Ja samo znam da đe god se pojavi koji pop SPC a sad i monahinje tu mira nema i sve im je neko drugi kriv.
  Ova gospođa što obrazuje đecu kod njih neka dobro razmisli, a đečici neka je Bog u pomoć.
 • adan  - svaka cast
  nijedan muskarac ne moze biti pokvaren kao zena.To se vidi iz teksta.Namjerno provociranje tih zena je trebalo da dovede do neke vrste sukoba ali su se klasicno izradile,pa su pozvale u pomoc tzv.Vijesti ,kojima odavno niko ne vjeruje.Te njihove provokacije imaju dje plasirati,npr.KOSOVO...Inace se dobro zna da su crnogorci gostoprimljivi i postuju svakog ko im dodje,bilo prijatelj ili nezvani gost .
 • Brda  - Anonimus
  Dzaba vam je sve bez nas Srba iz Cg,kakvi god da smo.Mejdutim,nećete to da svhatite,a i ne morate,ne insistiramo na vašem svhatanju.MI više nećemo da vas svojatamo,budite ono šta želite,nema više negacije,eto,radite šta hoćete.
 • Mišo
  Da se ja nešto pitam ne bi mi trebalo mnogo vremena da Ivangrad sa kompletnim Vasojevićima i Pljevlja pripojim Srbiji pa da se ostatak Crne Gore malo odmori od tolikog čojstva.
 • Anonimus
  A ne Misho, postoji Crnogoraca i patriota ove zemlje u Vasojevicima. nemoj nista generalizovat i trpat sve u kos sa cet... nesojima, pa koliko god da ih ima

  Pogledaj rezultate zadnjeg popisa
 • Anonimus  -  Nazad u Tursku
  Miso slazem se !!
  Samo ima jedan mali problem . Mozete se pripojiti samo tamo odakle ste dosli u C.G .
  To znaci da se morate pripojiti republici Turskoj .
  I da se ja pitam sa Turskom bismo se oko toga dogovorili za 5 minuta. Jedino ne znam sta cete im .....
 • Anonimus  - Brdonja
  Samo se vi spremite put vase matice Srbije i vjerujte nece odje niko zakukat za vama . Neka vam se sketni put . A samo da znas sa kakvim vas odusevljenjem cekaju tamo . Crkose bez vas !!!
 • Srpska Boka  - Da
  Da ima ista posla, ne bi cerao goste, i izvodio ludorije. Covjeku treba pomoci, bar da ima osnovnoga saznanja o sovjoj drzavi. Ovako sramoti Crnu Goru i Crnogorce
 • Srpska Boka  - Da
  Najjaci su ovi sto hoce lice koje se proglasilo za mitropolita, da uvedu u pravoslavnu crkvu. Ovi iz NVO CPC nas zabavljaju svakim danom
 • fendak
  zna li ko ko je ta veselinka rajkovic ,otkud joj djeca otkud bijesni dzip i novac da placa verkog ucitelja citaj srpsku crkvu za svoju decu.zasto je ona bas imala konflikt u toj kafani i zasto monahinja ne posti.364 dana godisnje u lokalu rucaju bez ikakvih problema i srbi i crnogorci i ostali gosti i odjednom napanu veselinku,daj da se ne sprdamo.na kraju bih samo rekao NEK JE VJECNA CRNA GORA
 • Anonimus  - Vesti su ovo zapocele !
  Tako sam i mislio da je bilo.
  Svi dobro znamo istoriju velikosrpskih bezobrazluka, svi znamo koliko vole Crnogorce, i sto je najvaznije:
  Znamo na koji nacin pise TABLOID VIJESTI i sto im je cilj !
 • Mico iz Berana  - Kadija
  Sramno je prljati ime Beranaca sa ovom ujdurmom VIJESTI . Sa njima ni pod razno niko ne smije razgovarati telefonom .To sto se oni sjete da napisu nakon telefonskih razgovora sa njihovim novinarima ja najbole znam, desilo se meni . Ta novina je do balcaka zloupotrijebila demokratiju i slobodu stampe . U 21 vijeku da se neko pali na premlacivanje i demoliranje objekta ovoga Kadije ,pa dje smo mi to dosli ljudi moji .Vidim danas je to najvažnija stvar u Srbiji. I mi u Beranama gledamo srpske svjestenike sa bijesnim dzpovima,no ja sam vjernik SPC pa se moram poklopiti ušima. Skoro da sam razumio ovoga Kadiju sa srpskom cicvarom ,to je smisljena provokacija .Ja jesam Srbin iz Crne Gore ali se sramim od mojih sugradjana kakvu sliku o nasoj braci Crnogorcima zele poslati u svijet .
 • Pax Equilibrium
  Oni nama uništili državu, ukinuli crkvu, protjerali dinastiju, asimilovali pola naroda, a mi njih izbacili iz restorana.

  Reciprocitet na crnogorski način.
 • Anonimus  - Srpske Vesti
  Naravno da su prvo otisle u srpske Vesti da dignu buku u vaskolikom srpstvu, prije no u policiju kako bi neka osoba u svijetu ucinila.
 • novosadjanin  - miran covek?
  "Monahinja je onda kazala – kako nemate, kad je ovdje sve pola srpsko, pola crnogorsko.

  Kad sam čuo da je to rekla, ja sam ušao i kazao da je sve moje i crnogorsko."

  da li moze neko da mi objasni , koji to normalan i miran covek ulazi u konflikt sa svestenim licima , zenom i decom? miran covek bi sve to ignorisao pa bi se cak i nasalio , ako ne zbog sebe onda zbog te dece. moji su poreklom iz berana i kolasina , ponosni vasojevici , zivim i radim u novom sadu , 37 god sa ponosom pricam da sam crnogorac , da smo mi ljudi iz domacinskih kuca i kad dodjes jednom u tu divnu zemlju , dolazi ces uvek. sada treba da gledam kako se neko prepire sta je cije i to sa zenama i decom , sramota , svako dobro casnim i postenim crnogorcima.
 • Anonimus
  Novosadjanin, pokusacu da ti objasnim.
  Crna Gora nije kler... drzava kao Srbija gdje crkva stoji izvan zakona. Monahinja je gradjanin ko i svi drugi i njena mantija nikog ne obavezuje da slusa nacionalizam i cuti.
  Ko bi usao u konflikt sa popom SPC koji je rekao:"Crnogorci su proizvod djavola"
  Koji bi miran covjek usao u konflikt sa Mitrpolitom iz SPC koji kaze:"Crnogorci su nakot", i sto psuju CG i Crnogorce gdje stignu.
  Jesi li nesto razumio iz ovoga?

  Vjeruj i dalje velikosrpskoj stampi i idi na ispiranje mozga u SPC a Crnu Goru ostavi nama.
 • Anonimus
  Sebe zoves Crnogorac. Mogu li te pitati jesi li zestoko reagovao i zalio se tamo u Srbiji i ovdje u Crnoj Gori kad su popovi izjavili:

  "Crnogorce je stvorio djavo"
  "Crnogorci su Djilasova kopilad"
  "Crnogorci su komunisticki nakot"
  "Crnogorci ne postoje ko narod"

  Ili ovo nisi cuo jer nije objavila srpska stampa? Je li posteni Vasojevicu?
 • Anonimus  -  E moj Vasojevicu
  Zar ti Novosadjanine ne vidis kakva je igra odje u pitanju ??
  Sad ce izbori u C.G .
  U kampanji se vec ukljucili Vijesti ( finansijiski potpomognute iz BGD ) , B92 i SPC ( monahinja sa dzipom !!??? Kad si to vidio kod pravih vjernika i pravih monahinja ).
  Pa poslije " incidenta" pravac u medije . I to koje ??
  Sto ne ode u Pobjedu , Dnevne novine , Blic , itd ..... No , pravac Vijesti a ove u stampu . A istog momenta prihvata B92 pa kompletna srpska stampa . I niko nece da objavi pravu verziju dogadjaja . Ili makar da se cuju obije strane . Gdje je razgovor sa monahinjom , pa sa konobaricom koja ih je sluzila ????? Cista namjestaljka !!!
  Ko to ne vidi " oci mu ispale "' .
  Taj nema mozga !!!
 • novosadjanin  - bez vredjanja
  ako si mi tako nesto napisao red je bio da mi izbacis link gde se to izjavilo , koji je to pop reko u kojim se to medijima prenelo itd... ovo sto si ti meni izjavio dodje ti isto ko da sam citao neki tabloid. u postenje i moje vasojevice ne diraj , tvoje postenje se vidi u tvojim porukama i to tebi na obraz i ne daj boze "vama" da ostavim moju crnu goru . sve sto sam komentarisao , komentarisao sam iz vasih novina koje redovno citam , zato nemoj da me vredjas da mi je mozak ispran srpskim medijima , bolje bi ti bilo da pogledas svoj mozak i citas sta pises drugima. "anonimus" sta ti druze radis na ovim stranicama? ides od komentara do komentara i pises neku svoju ideologiju? mislim stvarno ti je dosadno u zivotu a o tvom mozgu ne smem ni da pisem. "anonimus" kad napisem" svako dobro casnim i postenim crnogorcima " to znaci da mi se ti i slicni tebi ne kace na komentare.
 • Srpska Boka  - Da
  Neka uz Gorski vijenac malo razmisli o svom neprimjerenom postupku
 • Anonimus
  Da li bi mogao obezbjediti pratnju sa guslama dok ga bude citao?
 • Srpska Boka  - Da
  U rodnom kraju slavnih Petrovica, ovaj lik blati Crnu Goru i Crnogorce
 • Ana
  Je li moguće da se jednoj srpskoj provokaciji pridaje ovakav publicitet? DA SE MENI OVO DESILO U SRBIJI NE BI SMJELA NI PISNUTI. NAIME I NE ZNAMO TAČNO NI KAKO JE SVE TEKLO. PITAM SE GDJE JE NESTAO NOVINARSKI PROFESIONALIZAM-IZGUBI SE U MALOGRAĐANŠTINU IZGLEDA ILI MISLI DA SE SAVREMENA DRŽAVA OGLEDA U GAŽENJU SVOG PONOSA I SVOG ČOVJEKA.
 • Anonimus  - Ko je istinski ugrozen u ovoj zemlji ?
  Ana kad je pop SPC iz Djbaba rekao:
  "Crnogorce je stvorio djavo",

  ne samo da nije bilo ni djelic publiciteta i osuda, no su mnogi od ovih koji osudjuju kadiju aplaudirali.

  Ko je ovdje neravnopravan. medijski linch Crne Gore i svega crnogorskog traje godinama iz Beograda. Jedina novost je da su im se pridruzile prosrpske Vesti u zadnjih par godina.

  SPC je drzava u drzavi koje ne smijes ni mrko pogledat oli ce ti uz pomoc svoje stampe smjestiti neko zlo.
 • Pai Mei
  Interesantno da nije ni potvrdio ni demantovao pisanje Vijesti da im je u telefonskom razgovoru uputio psovku i rekao da je istjerao ljude jer mu je bilo milo, da bi nakon toga ih nazvao i izjavio da je crnogorski nacionalista i da Srbi kod njega ne mogu da jedu. Sve zivo je demantovao, a taj simpaticni podatak nije ni pomenuo.
 • Anonimus
  Vijesti su oteli primat Dan-a i in4s.net po popularnosti medju cet.....
 • danilo stojanovic
  @ Pai Mei - Pozdrav. Ne mogu a da vas ne upitam da li su te (navodne) rijeci covjeka - koji je bio u afektu zbog prozivanja Vijesti - uvrijedljivije od poznatih uvreda i kletvi upucenim crnogorskom narodu od strane vaseg cijenjenog Mitropolita Amfilohija (pa i patrijarha SPC)? Dajte da cujemo direktno od vas osudu govora mrznje Mitropolita Amfilohija. Poslije toga mozemo prihavtiti vase primjedbe kao dobronamjerne i korektne.

  Inace, ovo sto kazete zvuci jako licemejrrno.
 • Goran  - Braćo
  Ako smo to ikad i bili!Ne znam čemu tolika mržnja odjednom.Čemu ovoliko gluposti u sred turističke sezone?Čemu krave u Ulcinju,plaža samo za rusku decu u Sutomoru,astronomske cifre u Budvi i po nekim etnoselima(sad je svako selo-etnoselo)i čemu bahato ponašanje gospodina KABADAHIJE?Jel tako hoćete da se prikažete kao dobri domaćini pred turistima(uglavnom iz Srbije)ili šta?Crnogorac sam koliko i Srbin-Vasojević.Ponosan sam i na poreklo i na život koji živim u Beogradu.Otac sam dve devojčice i želim da deci pokažem MALI prkosan narod kojem pripadaju.A šta da im pokažem braćo?Zakasneli nacionalizam pojedinaca(do pre deset godina bili SRBI)sad VELIKIH Crnogoraca-MONTENEGRINA!Jel ovo ugostitelj,GAZDA?Jel se tako dočekuju gosti?Šta Vam je ljudi,probudite se:Jel imate pojma kakvo mišljenje imaju o vama potencijalni gosti(turisti iz Srbije),javnost,narod srpski?Oćel KABADAHIJA da i dalje sedi sa njih sedam-osam il šta?Oćel meni opet biti bliže more Egejsko,od našeg Jadranskog?I ne samo men...
 • Anonimus  - Patrioti Vasojevicu
  Ti gledas sliku Crne Gore kroz srpsku stampu gdje je od recimo 10 clanaka 9 negativno. jesi li kad pomislio da mozda sve sto oni pisu i nije tacno. jesi li primjetio negativan i ratoboran stab Srbije prema CG bar od kad se Crna Gora odvojila a i ranije.

  Jesi li citao izjavu srpskog knjizevnika Filipa davida koji kaze da bi Srbija najradije objavila rat Crnoj Gori da moze.

  Ako imas reci sto balansirano, sirih pogleda izvoli, ali uzalud dolazis da nam prepricavas sliku Crne Gore kroz srpsku stampu, jer je znamo.
 • nase more
  ..........Oćel meni opet biti bliže more Egejsko,od našeg Jadranskog?I ....

  kako moze biti vase kad je CNRNOGORSKO, eto i JDRANSKO MORE ocete da SVOJATATE .  haha,

  Ovo je samo sala, pozdrav za SRBIJU za VASOJEVICE ,BEOGRAD ,
  samo nam vi dobro dosli i ostavili EURICA svako dobro uzivajte u nasem toplpm moru samo vi platite kacmak i kupanje .nece biti vise kadija ne bojte se!

  pozzzz
 • Goran  - Odgovor svima na moj komentar-bratski
  Hvala na pozdravima,svima.Daleko bilo da se plašim da dođem do prostora gde mi preci kosti ostaviše.Gde sam to što jesam,i tu,i ovde.More zovem svojim jer to i jeste,kao i Vas što svojatam iako nijesmo rođeni u istom mjestu,od iste majke.Štampu čitam al'ne verujem u sve što objave.Al mentalitet znam!Bez da sam uvredio nekog,rekao sam Vam svoje mišljenje i mišljenje ljudi iz Srbije,ako Vas boli uvo za to nije razlog da nastavite dalje sa polemikama,ko je ljepši,vredniji,bolji itd.Menjaj te se jer ste otvorili restorane,kuhinje(nema varenike jer kravu nijesam pomuzla)etno sela,manite se politike,ona je privilegija odabranih.Evre ću ostavljati gde me neće dočekivati ovakvi poput KABADAHIJE,i znam da moj odnos prema Crnoj Gori BRAĆO neće promeniti niko,nikad.Pozdrav iz Beograda
 • maja
  Boli nas ona stvar šta ko o nama misli. Kome se ne dolazi ima i drugih destinacija. Neću reći šta mi o njima mislimo. To je priča duga dvije decenije. Sreća da raspisasmo referendum.
 • Anonimus
  Pogledajte srpsku stampu (npr nacionalisticki B92) jos uvijek gaje nadu da je inventar restorana polomljen a otvoreno likuju jer je ovaj covjek dobio 200 prijetecih poruka.

  Ovo je medijski linch ko iz 90-ih.
 • :)))
  Jeste, a ne puštaju ni sasvim korektne komentare ako im ne idu niz dlaku.
  Postali su pravo #beep# od medija, kao i većina gore. Možda će ljudima sad postati očigledno zašto svijet ima o srpskim medijima onakvo mišljenje ...
 • maja
  A Vijesti samo da su mi zdravo.
 • Sejo
  ... AFERIM ,, BRATE...
 • Grom
  wizard @ Ti ako ne vjeruješ pođi pa se sam uvjeri.To što pričaš o prepakivanju ti ne drži vodu jer nije dokazano.U svakom slučaju i da je tako opet nije crnogorsko...:)Volio bih da mi navedeš ovdje koja su to djela koja su Srbi prisvojili ili prisvajaju?Znaš li kako se zovu oni koji koji ne znaju o čemu pričaju...
 • Anonimus
  A kad je Andrej Nikolaidis prije vise od godinu dana rekao da su Vijesti procetnicki list zvucalo je ko pretjerivanje
 • Anonimus  - Владимир Вуковић
  Сви ови коментари овдје говоре само једно - ДА СМО НА СВУ СРЕЋУ ДВА НАРОДА!
  Сигуран сам у једно да ових осам мрких Црногораца неби ударали овако јуначки да се нашао само један мушкарац у друштву поменуте монахиње и госпође са дјецом.
  Још плус после свега када је видио по позивима да има још СРБА у Црној Гори!
 • Anonimus
  Vlado, ja sam Crnogorac. Kod tvojih stavova mi se svidja iskrenost. Nijesam siguran da se istina u potpunosti poklapa sa pisanjem Vijesti i slicne stampe. Ako jeste i ja ga osudjujem.
  Medjutim ocekujemo da tvoju iskrenost potvrdis i kad druga strana cini slicno. Nisko i kontraproduktivno je biti obican navijac
 • Ivan
  Hvala bogu da objaviste sliku, da vidimo kako izgleda taj! Prica mu je tragikomicna .
 • Anonimus
  A zasto tragikomicna?
  - Zato sto Vijesti i ostala srpska stampa imaju primat nad istinom?
  - Zato sto SPC ima primat nad istinom i istoriju benevoletnih odnosa prema Crnogorrcima?
  - Zato sto monahinja insistira na atributu srpski, ili on na crnogorski?

  Daj malo razradi, Vidimo da si bistar i elokvenatan.
 • zrno prosa  - Nije problem u...
  ..tome što se služi ili će se služiti u restoranu na Njegušima! Problem je u tome,što ste počeli liči na vašu"polubraću" srbijance-pa vam je korito bliže-važnije od obraza i obraza predaka?! Zašto ste takvi?Alaverdite se-dok nije dockan?!
 • Anonimus  - Pomoc Milu
  Crnogorski advokati treba da pruze besplatnu pomoc ovom covjeku i da tuze tabloid Vijesti, a kao svjedoke pozvati zaposlene u restoranu iz Srbije.

  Sto se mene tice, necu navratit u siru okolinu Cetinja da ne rucam kod Mila !
 • Anonimus
  U čiju garažu monarhinja ućeriva đžip-svoju ili Veselinke?
 • stanko bubanja  - POZDRAV IZ KALIFORNIJE
  MILO,OVA JE NEKA MAMJESTALJKA KAO I MNOGE DRUGE IZ SUSJEDNE ZEMLJE, U VRIJEME TURISTICKE SEZONE.
  KAO I UVIJEK, PROCI CE I OVO, A TI NAM BUDI DODRO I ZDRAVO, UZ POZDRAVE IZ KALIFORNIJE.
 • rashko22  - podrska
  podrska Milu iz Kotora!!! SPC, Vijesti i kompanija ce nas ukopati sa njihovim provokacija i podjelama!!
 • Anti-lider  - Poruka Analitici
  Molim vas da postavite poseban tekst o pozivima preko D(B)S-92 Srbima iz Crne Gore da napadnu i demoliraju Kadijin lokal.

  Poziv je posebno adresiran na nekakvu grupu "Beranaca". • ortodox/montenegrian  - DOKLE VIŠE
  DOSTA JE VIŠE SRBOVANJA U CG - ZASTO OVO VLAST SVE OVO DOZVOLJAVA, MI CRNOGORCI SMO UGROŽENI U CRNOJ GORI
 • stari liberal
  CCitam ove komentare i ne mogu da vjerujem kakvkih sve, uz izvinjenje, ima kretena. Stari sam liberal, Crnogorac, obrazovan ccovjek, iako godinama ne zzivim u CG odliccno poznajem situaciju, jer ccesto dolazim u svoju dragu domovinu. Gosp. Kadija je sto posto u pravu. Iz sopstenog iskustva znam na ssto su sve spremni Amfilohije i njegovo svesstenstvo - pokussajte da kao Crnogorac udjete u manastir Ostrog ili Cetinje. Nacionalna je sramota da oba ta crnogorska kultiurna spomenika prvog reda drzzi pod kontrolom .... Amfilohije. Ne mozete vjerovati koja je sreca za CG ssto se osamostalila. Osudjujem svaku vrstu diskiriminacije, nacija, vjera i polticcka uvjerenja su privatna stvar, ali, mora se to priznati, Srbi iz Crne Gore joss zzive u srednjem vijeku, ne znaju ni ko su ni ssta su nesrecnici, pa stalno provociraju i zzale se da su ugrozzeni. Zassto onda ne idu u svoju majccicu Srbiju? Crnogorci budite civilizovani i ne dajte na sebe, pa neka pricaju Srbi ssto god hoce!
 • bijo liberal ne vise
  - pokussajte da kao Crnogorac udjete u manastir Ostrog ili Cetinje.........

  ??????????????????????????????????????????????
  E,moj stari (obrazovani) liberalu,ostara a ne nuci istinu da govoris!
 • Anonimus  - Srpska Pravda
  Sjecate li Jova Kapicica starca koji je u Beogradu pretucen na plocniku jer je crnogorski patriota. Napadac je dobio aplauze iz srpskih medija i ovih koji danas osudjuju Kadiju.

  Srpska policija ni do danas nije uhapsila pocinioca.

  Ovo sam kao analogiju poslao B92. naravno nisu objavili. Portal Vijesti blokira korisnike ako salju ovakve argumentovane komentare koji mogu kompromitovat srpsku stranu
 • Anonimus  - Vijesti
  Vijesti - ............ list u Evropi u ovom momentu. Neka je na "cast" svima onima kojima je CG zaista draga ako citaju ovu ...... od novina.
 • VASOJEVIC
  Jesu li te posjetili Beranci Kadija, sto ih junace ne izbaci. Evo je pravi pokazatelj junastva Crnogoraca, da nije bilo Vasojevica, Drobnjaka, i ostalih brdjana svi bi vi danas bili vehabije, VASOJEVICI REPUBLIKA.
 • Walther  - Vesti
  Vesti vise ne kupujem a lobiram kod svojih prijatelja da to isto ne cine, toliko od mene.
 • - Vijesti  - "A"
  medijska paznja se digla jer su Srbi/janci osjetili nacionalizam na svojoj kozi

  tog dana, rano ujutro, nekoliko drzavljana Srbije je uslo u dzamiju u Bijeljini i vrijedjalo vjernike..nazalost, to vise nije ni vijest, naviklo se
 • Dujlja-Zeta-Crna Gora  - Ajde Sale bre, ne maštaj
  Saša R, vas su svi u istoriji isprašili pa ćemo i mi ako treba, nemaš ti veze sa "krstom časnim" nego sa Garašaninovom ideologijom...
Dodaj komentar
Vaši Kontakt Podaci:
Komentar:
Zaštita
Morate navesti anti-spam kôd koji stoji na slici.
 
Baner
Baner

Pretraga

Baner
Baner

Cloudy

12°C

Podgorica

Prognoza za tri naredna dana:

Rain
11°C / 14°C

Rain
11°C / 17°C

Partly cloudy
13°C / 21°C
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Analitika - Informativni Portal © 2014.