rent a car budva
Društvo - Vijesti
Stejt Dipartment: Kazniti javne funkcionere u Crnoj Gori koji učestvuju u trgovini ljudima
20. jun 2012.

reg-STEJT-DIPARTMENTokVlada Crne Gore nije u potpunosti uspostavila minimum standarda za eliminaciju trgovine ljudima, iako čini značajne napore za rješavanje tog problema, što je u velikoj mjeri oslabljeno zbog zvaničnog stava vlasti da organizovani trafiking ne postoji, već da se radi o pojedinačnim slučajevima, ocijenio je američki Stejt dipartment (State department) u godišnjem izvještaju o trgovini ljudima piše današnja štampa.

Crna gora se bez obzira na kritike iz izvještaja koji je predstavila američka državna sekretarka Hilari Klinton, i ove godine nalazi među zemljama koje ulažu značajne napore u postizanju standarda za eliminaciju svih oblika trgovine ljudima. Ipak, Vlada SAD ima mnogo zamjerki.

- Crna Gora je izvorna, tranzitna i krajnja destinacija za muškarce, žene i djecu žrtve trafikinga i prinudnog rada. Žrtve trafikinga su većinom žene i djevojčice iz istočne Evrope i drugih zemalja Balkana, uključujući i Srbiju i Kosovo koje migriraju ili se krijumčare kroz zemlju na putu ka Zapadnoj Evropi i postaju predmet trafikinga u Crnoj Gori. Djeca, većinom romske pripadnosti, su prisiljena od strane članova svoje porodice da prose. Takođe postoje izvještaji da se djevojčice romske pripadnosti prodaju radi braka romskim zajednicama u Švajcarskoj i Njemačkoj – ističe se u izvještaju.

U izvještaju je naglašeno da se efikasno moraju istraživati i procesuirati slučajevi trgovine ljudima, ali i 'kazniti počinioci tih djela, uključujući i javne funkcionere, koji učesvuju u trgovini ljudima'. Ova formulacija nije dalje elaborirana u dokumentu.

 

Komentari (2)
  • Nora  - Trafiking a !
    Javni funkcioneri umijesani, i to jos, uff !
  • Crevljar iz Prokunaha
    Ja bi reka da je to priča o Moldavki, samo im je kasno stigla.
Dodaj komentar
Vaši Kontakt Podaci:
Komentar:
Zaštita
Morate navesti anti-spam kôd koji stoji na slici.
 
Baner

Najčitanije vijesti

Baner

Pretraga

Baner
Baner

Cloudy

22°C

Podgorica

Prognoza za tri naredna dana:

PM Thunderstorms
13°C / 23°C

PM showers
14°C / 21°C

Rain
12°C / 18°C
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Analitika - Informativni Portal © 2014.