rent a car budva
Društvo - Vijesti
Kuljača: Mirno spavam zbog optužnice, teže mi je zbog porodice
10. maj 2012.

majkiljacamarovicokOptuženi u slučaju Zavala saopštili su na današnjem suđenju da vjeruju da će ih crnogorsko pravosuđe osloboditi i donijeti jedinu ispravnu i zakonitu odluku.

Advokat Zdravko Begović rekao je nakon suđenja, koje je nastavljeno završnim riječima preostalih advokata odbrane, da su završne riječi dali i optuženi, javila je Mina.

Oni su, kako je rekao, i pored činjenice što su njihovi branioci tražili da budu oslobođeni, u svojim kvalitetnim i dobro obrazloženim završnim riječima, iznijeli argumente protiv optužnice.

- I istakli nadu i vjeru u crnogorsko pravosuđe, da će u ovom slučaju, koji je označeni kao jedan od vrlo ključnih u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, donijeti jedinu ispravnu i zakonitu odluku, rekao je Begović.

Prema optužnici, od juna 2007. do decembra 2008., okrivljeni predsjednik opštine Rajko Kuljača i sekretar za investicije Dragan Marović protivpravnim iskorišćavanjem službenog položaja i ovlašćenja, pribavili su imovinsku korist preduzeću Zavala Invest, a Opštini nanijeli štetu od 821 hiljadu eura.

On je pojasnio da će nakon davanja završnih riječi još nekolicine optuženih biti završen postupak.

- I shodno nekoj sudskoj praksi, budući da se radi o vrlo komplikovanom činjeničnom i pravnom predmetu, za očekivati je da sudija zakaže objavljivanje odluke o ovoj krivičnoj pravnoj stvari negdje sredinom ili krajem sljedeće sedmice, naveo je Begović.

On je kazao da je na današnjem pretresu, kao i ostali branioci, u svojim završnim riječima tvrdio da nema dokaza da njihovi branjenici izvršili krivično djelo.

Završne riječi nakon advokata, iznijeli su i Kuljača i Marović.

- Mirno spavam zbog svega što mi se stavlja na teret, mnogo mi teže pada kako sve to doživljava moja porodica i maloljetni sinovi.Branio sam se istinom i činjenicama, kaže Kuljača dodajući da nikada nikome nije pribavio korist.

Dragan Marović je ponovio da je optužnica neprecizna jer se u staroj optužnici navodi da su on, Kuljača i Pinjatić postigli dogovor sa Zavalom Invest dok je u izmijenjenoj optužnici «dogovarač» samo on, prenosi Radio Antena M.

Marović smatra da je posrijedi predstava kako bi se dokazala borba protiv korupcije i organizovanog kriminala. « Da li sam zaslužio onakav način oduzimanja slobode? Da li je moguće poslije onakvog hapšenja, neosnovanog polugodišnjeg pritvora i serije medijskih tekstova očekivati da nas sud oslobodi optužbi? Da li je moguće da neko nevine ljude želi da osudi radi presude upitao je Marović u završnoj riječi.

Prema riječima Begovića, zamjenik specijalnog tužioca u svojim završnim riječima rekao da je opština Budva oštećena za iznos od 850 hiljada eura, a ovlašćeni predstavnik opštine Budva tvrdio je da opština tim pravnim poslom uopšte nije oštećena.

- Štaviše, da su upravo taj pravni posao – izgradnja tog postrojenja za desalinizaciju praktično spasilo turističku sezonu i praktično doprinijelo poboljšanju budžeta Crne Gore. To je nešto što je vrlo karakteristično i što ovaj postupak dovodi do apsurda, rekao je on.

Begović je naveo da su oni iz odbrane znali iskoristiti sve te disproporcije i nelogičnosti.

- I potencirali i tokom završnih riječi. Naravno, tražili smo da usljed nedostatka dokaza naši branjenici budu oslobođeni od optužbe i u tome smo bili dosljedni svi. Svi branioci su tražili da sud njihove brannjenike oslobodi od optužbe jer nije bilo dokaza, rekao je on.

Tužilaštvo je juče zatražilo da se optuženi kazne prema težini krivičnog djela.

(foto: aktuelno.me)

 

 

Komentari (0)
Dodaj komentar
Vaši Kontakt Podaci:
Komentar:
Zaštita
Morate navesti anti-spam kôd koji stoji na slici.
 
Baner

Najčitanije vijesti

Baner

Pretraga

Baner
Baner

Cloudy

11°C

Podgorica

Prognoza za tri naredna dana:

PM showers
7°C / 14°C

Rain
9°C / 13°C

Showers
10°C / 14°C
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Analitika - Informativni Portal © 2014.