rent a car budva
Društvo - Vijesti
Pobjeda sjutra poklanja CD grupe Perper „20 perpera sporih“
07. mart 2012.

perper-cd-300x213Pobjeda i PerperMusic 8. marta poklanjaju CD grupe Perper „20 perpera sporih“, uz primjerak najstarijeg crnogorskog dnevnog lista, na svim prodajnim mjestima u Crnoj Gori, prenosi portal Pobjeda.

Kompilacija „20 perpera sporih“ prvo je u nizu izdanja koje je crnogorski „Perper“ pripremio u čast 20 godina rada. Uz najstariji crnogorski dnevni list, dobijate 18 iskrenih i profesionalnih pjesama čiji su lagani ritmovi postali znak prepoznavanja kultnog crnogorskog benda.

Bezbroj puta ste ih čuli preslušavajući albume „Sa gomile velikih oblaka“, „Bludni snovi“, „Iz dana u dan“, „Tragovi“, ali i dalje postoji milion razloga da sjutra potražite svoj primjerak kompilacije „20 perpera sporih“.

Grupa „Perper“ je formirana krajem 1991. godine. Članovi grupe u tom periodu: Nikola Radunović -vokal, Aleksandar Radunović Popaj – solo gitara, Mladen Brajović – ritam gitara, Momčilo Zeković Zeko – bas i Ivan Vujović Mane – bubnjevi.

Imenu je kumovao zajednički prijatelj, u to vrijeme pjevač lokalnih bendova Mićko Marović. Jednostavno, traženo je ime koje će se brzo upamtiti, a i biti prepoznato kao simbol podneblja.

Prvi značajniji nastup „Perper“-a bila je TV emisija u kojoj je novembra 1991. predstavljena kompozicija „Mir kao peto godišnje doba“.

Po nazivu se vidi da se radilo o antiratnoj pjesmi koja, zbog najezde ratničkog raspoloženja, ipak nije zaživjela na očekivan način, ali svakako je doprinjela da bend krene sa još ozbiljnijim radom.

Prvu ploču snimili su pod nazivom „Sa gomile velikih oblaka“.

Na koncertu u Crnogorskom narodnom pozorištu 2000. snimili su prvi anplagd album na teritoriji Crne Gore i to je najprodavaniji nosač zvuka sa njihovim potpisom.

Na studijskom albumu „Tragovi“ izdvojila se kompozicija „Bedem starsti“. Zonjo Marković nedavno je ražirao spot za njihovu pjesmu „Rođeni u tunelu“.

Jubilarna, 20. godina „Perpera“ u nastavku će donijeti kompilaciju „20 perpera brzih“ i veliki koncertni album koji će biti sniman na Cetinju, početkom avgusta.

Komentari (0)
Dodaj komentar
Vaši Kontakt Podaci:
Komentar:
Zaštita
Morate navesti anti-spam kôd koji stoji na slici.
 
Baner

Najčitanije vijesti

Baner

Pretraga

Baner
Baner

Mostly cloudy

11°C

Podgorica

Prognoza za tri naredna dana:

Partly cloudy
15°C / 25°C

PM showers
15°C / 23°C

Rain
14°C / 22°C
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Analitika - Informativni Portal © 2014.