| Alisa koja čita misli |
| 29. jul 2012. | |
|
Ivana-Nina Vukčević je rođena 02.08.1976. godine u Baru. Diplomirala je na slikarskom odsjeku Fakulteta likovnih umjetnosti na Cetinju 2003. godine, u klasi Branislava Sekulića. Na istom fakultetu, Sekulić joj je bio mentor, u čijoj klasi je magistrirala 2010. godine. Danas radi kao profesor Likovne kulture i vizuelnih umjetnosti u podgoričkoj Gimnaziji „Slobodan Škerović“. Izlagala je na više samostalnih i kolektivnih izložbi, kako u zemlji, tako i u inostranstvu, uključujući i Bijenale mladih u Grčkoj. Učesnica je Tradicionalnih izložbi ULUCG od 2005. godine, kada je postala član Udruženja. Nedavno se podgoričkoj likovnoj publici u galeriji „Centar“ predstavila izložbom slika i crteža pod nazivom „Kaleidoskop moga grada“ .
Što Vam nedostaje iz vremena kada ste bili dijete? - Bezbrižnost, igra, vrijeme... baba, deda, Ledine, Beograd... Što najviše volite u tome što ste odrasli? - Svoju porodicu, Martu, Dunju, Mihaila. Za koji Vaš talenat smatrate da nije došao do izražaja? - Kulinarstvo. Koju svoju osobinu smatrate najgorom? - Ishitrenost. Što najviše cijenite kod drugih? - Iskrenost.
U OGLEDALU Kako bi se zvala Vaša filmska biografiju i ko biste voljeli da glumi Vas?
Kako biste nekome, preko telefona, u pet riječi opisali sebe? - Prijatelj, hrabra, emotivna, požrtvovana, preslatka. Kako biste opisali sebe da ste hrana? - Kao čokoladni sufle sa sladoledom od vanile. Koju moć super-junaka biste voljeli da imate? - Da sam nevidljiva i da čitam misli. Sa kojom ličnošću, stvarnom ili izmišljenom, biste se zamijenili na jedan dan? - Možda sa nekim likom iz bajki, Aladinom, Alisom..
Što radite nedjeljom poslijepodne? - Odmaram. Koja pjesma Vam je uvijek u vrhu liste omiljenih? - Bilo koja pjesma Masima Savića. Koja knjiga/predstava/film je, u posljednje vrijeme, na Vas ostavila najsnažniji utisak? - Može serija „Grey's Anatomy“. Gdje biste voljeli da otputujete? - Španija, Barselona. Koje prevozno sredstvo najmanje volite? - Avion.
DA TI KAŽEM...
- Suprugu, drugaricama, braći. Čemu se uvijek obradujete? - Mojim djevojčicama, prijateljima.. Da li za nečim žalite? - Za milim ljudima koji više nisu sa nama. Bez čega ne možete? - Bez svoje familije, prijatelja.. Za što ste se posljednji put izvinili? - Nemam pojma, stalno se izvinjavam, i to stvarno mislim kad uradim.
SUMRAK Koje tri želje biste tražili da Vam ispuni zlatna ribica? - Da sam muško na jedan dan, vrhunski sportista i da mi da još radosti, zdravlja, sreće - u meni i oko mene. Što je najteže što ste do sada uradili? - Za sada i neka na tome ostane - vožnja liftom, avionom. Kada biste saznali da Vam je ostalo samo tri mjeseca života, kako biste ih proveli? - Slikala bih, okupljala mile i drage ljude i ne bih puno spavala kao sada.
Kako biste voljeli da umrete? - U snu. Koji bi bio Vaš epitaf? - Nina Vukčević
Priredila: A.POPOVIĆ
|
|
23°C
Podgorica