rent a car budva
Društvo - Crna Gora
Četvrta Ljetnja škola "Crna Gora - moja postojbina" na Ivanovim koritima
19. jul 2010.

centarzaiseljenikeČetvrta Ljetnja škola jezika i kulture „Crna Gora – moja postojbina“, čiji je organizator Centar za iseljenike Crne Gore u saradnji sa Zavodom za školstvo, počeće sjutra na Ivanovim koritima.

Desetodnevna škola odmaralištu „Lovćen - Bečići”, namijenjena je djeci crnogorskih iseljenika. Ovogodišnju Ljetnju školu pohađaće 62 mališana uzrasta od 7 do 14 godina, iz jedanaest zemalja: Švedske, Luksemburga, Francuske, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Albanije, Španije, Makedonije, Engleske, Srbije i Turske. To su djeca crnogorskih iseljenika, koja žive van Crne Gore, a ovo je način da, kroz igru i zabavu, unaprijede znanje jezika i upoznaju kulturnu, istorijsku i prirodnu baštinu Crne Gore. Tako će uspostaviti prirodan i postojan most sa svojom postojbinom.

Tako će, kako navode iz Centra za iseljenike, uspostaviti prirodan i postojan most sa svojom postojbinom.

- Program Ljetnje škole podrazumijeva brojne radionice crnogorskog jezika, kulturne, istorijske i prirodne baštine, kao i muzičke, dramske i likovne radionice, koje vode iskusni predavači i stručnjaci ovih oblasti. Važan dio programa je upoznavanje sa crnogorskim narodnim običajima, pjesmama i igrama iz pojedinih krajeva Crne Gore – dodaju iz Centra za iseljenike.

Za polaznike su pripremljeni i posebni priručnici, osmišljeni prema programima po kojima se izvoditi nastava Ljetnje škole.

 

Komentari (0)
Dodaj komentar
Vaši Kontakt Podaci:
Komentar:
Zaštita
Morate navesti anti-spam kôd koji stoji na slici.
 
Baner

Najčitanije vijesti

Baner

Pretraga

Baner
Baner

Cloudy

18°C

Podgorica

Prognoza za tri naredna dana:

PM Thunderstorms
13°C / 23°C

PM showers
14°C / 21°C

Rain
12°C / 18°C
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Analitika - Informativni Portal © 2014.