Baner
cheap car hire podgorica
Dijalog - Komentari
Šuković o novinarstvu: Frankenštajn pred ogledalom
31. maj 2012.

darko1slNa kakvim je granama crnogorsko novinarstvo, moglo bi tu biti posla za NATO i Savjet bezbjednosti UN!

Jer, jučerašnje dobre usluge Predsjednika države, Delegacije EU I OEBSA nijesu terapija kojom se liječi kancer. Dakako, pristojan pacijent treba da bude zahvalan I na pokušaju da mu se pomogne, ali, da parafraziram naslov jednog starog filma – vaskrsenja zdravog žurnalizma neće biti bez smrti bolesnog.

Ono, samit novinara i političara u Ramadi nije ni mogao biti prelomnica, tačka na truljenje crnogorske medijske scene. Taj momenat desiće kad javnost otrijezni branšu, ne u bilo kakvom forumu. Nije, čak, trebalo ni da odredi terapiju ozdravljenja, jer je ta medicina odavno poznata. Ne nalazi se, doduše, u apotekama, nego u redakcijama, a na korici piše Kodeks. Uzima se jednom dnevno, na odmoran mozak, prije početka radnog dana.

Jučerašnji skup, ipak, jeste bio važan i koristan. I to kao dosad najbolniji sudar medijskog koncerna druge familije sa slikom o sebi u očima kolega, pred neprijatnim svjedocima. Ne bih rekao da je efekat tog sučeljavanja njihovo otrežnjenje, ali bi i određena doza nelagode značila da pođekoji damar profesionalnog morala nije sasvim zamro. Kao nikad, juče se pokazalo koliko sam bio u pravu kad sam ih, ima tome tri godine, nazvao talibanima I talibančićima. Klasična zatvorena skupina, ustrojena gotovo kao sekta, koja godinama živi u tripu ugroženosti i racionalizovanja vlastitog profesionalnog posrnuća, a manifestuje ga u nepodnošljivom moralisanju i nametanju sebe za uzor.

Naši su talibani najprije slagali sebe o vlastitoj misiji, a onda su bez griže savjesti počeli da lažima truju crnogorsku javnost. I juče je to bila demonstracija pseudologije fantastike, kako psiholozi zovu vjerovanje u sopstvene laži. Kombinovana sa amnezijom iliti zaboravom I sasvim bliske prošlosti.

Zaista, ko nije odavde teško bi pomislio da su baš novinari koji cvile pod duševnim patnjama što im ih Pobjeda nanosi, našu javnu komunikaciju opoganili godinama unazad! U njihovom sjećanju nema transkripta prisluškivanih razgovora, koji su Vesti objavile još prije gotovo deceniju, sve sa pikanterijama iz privatnog života prisluškivanih!? Ajde što ne pamte deceniju, ali, kako to, u tim mozgovima istreniranim da se sjećaju selektivno, nema sasvim nedavnog, ogavnog bavljenja trudnoćom jedne ovdašnje ljepotice. Njihov je zaborav pao I na sahrane koje su u kolumnama priređivali kolegama. Praksu davanja nadimaka iz životinjskog carstva nije uveo Marko Vešović, nego direktor Vesti. E, sad, što Marko to radi bolje – žalim slučaj. Ali, kad počneš prljavu tuču, ne budi bijeda koja plače po Briselu I Berlinu, tražeći spas!

A kakvi su tek bili šampioni u bacanju diskvalifikacija – ni Amfilohije s anatemama nije postizao takve rezultate! Nema ni mjesec, guru koncerna povezao me s Udbom, drugog kolegu s mafijom, a lovac na vanzemaljce je otkrio inkubatore neonacizma I u nekim emisijama Antene M. Sjetite se “Glasa Čepuraka”, plata od kokaina, sudije kobajagi voajera iz Vranjskih Njiva, profesora koji tobože krade mobilne po inostranstvu… I, nikako, ali nikako ne zaboravite kamilu u Splendidu!!!

Sjetite se objavljivanja falsifikovanih listinga! Koji su proglašeni za vrhunac istraživačkog novinarstva. I pokušajte da shvatite koliko je iščašen sistem vrijednosti u našoj branši I našem društvu, kad takvu arhibudalaštinu proguta golem dio javnosti.

Sjetite se neistinite priče u nastavcima o zlostavljanju djevojčica u Domu Bijela! I shvatite kakav je moralni sunovrat predusov da na takav način podignete tiraž!

A ono najgore – danas neću da pomenem, jer u neke rane nemam pravo da diram.

Vjerujem da niko nije glup da ovo shvati kao držanje strane Pobjedi za kršenje Kodeksa u intervjuu sa Miomirom Mugošom. Napominjem to tek da bih smanjio prostor za manipulaciju zlonamjernih. Konačno, Izvještaj MSS je to notirao.

Zbog ovog blic-podsjetnika sam kazao da su tragičnom stanju crnogorskog novinarstva snažno doprinijele neke važne evropske I podgoričke adrese, štiteći I pomažući, birajući za partnere najgore među nama!

Znam da time nijesam pomogao ni sebi ni Anteni M! Ali, ne mogu sebi dopustiti ponašanje, da sad parafraziram Sidrana, one vrste tranzicionog čovjeka koji najviše podsjeća na glodara, a jedini fetiš mu je grant ili donacija.

Darko Šuković

Radio veza 31. maj

Komentari (84)
 • zabjelcanin
  nije mi jasno, ako neko moze da mi pojasni, ko su:
  -'Klasična zatvorena skupina, ustrojena gotovo kao sekta, koja godinama živi u tripu ugroženosti i racionalizovanja vlastitog profesionalnog posrnuća, a manifestuje ga u nepodnošljivom moralisanju i nametanju sebe za uzor'
  i ko su ti najgori medju nama:
  -'da su tragičnom stanju crnogorskog novinarstva snažno doprinijele neke važne evropske I podgoričke adrese, štiteći I pomažući, birajući za partnere najgore među nama!"
 • Boban Bg
  Ako ti nije jasno nema toga ko ti može objasniti, pa ni sam Isus kad bi stvarno ustao iz groba!
 • zabjelcanin
  Jasno je meni:)))) nego kad se vec prozivaju ljudi, zasto se direktno ne kaze ko i sto:))))
  valjda se sad razumijemo:)))
 • Miśut
  Niko nije blesav rizikovat povlačenje po sudovima bez neke.
 • bajko
  Oni koji su spremni reci ISTINU i samo ISTINU su takodje spremni i robijati i poginuti za taj ideal. Ovaj sigurno nije od takvih.
 • abu khabir muavija
  Vidi Bajko,dosta sam tvrd tip ali i ja bih ako može bez ginjenja i
  zatvora,nego nekako kroz trud i odricanje.Nego junače javljaš li nam se ti iz neke kosturnice ili iz zatvora.Da znamo ako pogibe za istinu da te lelečemo ka čojeka i junaka.
 • Miśut
  Na žalost, istinu smiješ reć samo ako je možeš dokazat. Na sreću, to je način i da se spasimo od raznijeh "istina".
 • Anonimus
  Šta ti nije jasno Zabjelčanine, mrčio se?! Kakav komentar, kakvo grandiozno razvaljivanje, jbt!!!

  Stvarno , ljudi, kad se ovako podsjeti šta su sve objavljivali, pa kad ih čuješ kako danas morališu i prd....ve o svojoj nezavisnosti, želudac da ti se okrene!
 • Goga
  A šta je po tebi novinarstvo Šukoviću. Samo onaj ko veliča MIla Đukanovića. Da nije nezavisnih medija, a ni oni nisu najsjajniji, mi bi zahvaljujući tebi, onom anonimusu Vujoviću, Draškoviću, življeli u totalnom mraku. Koju ste aferu vi pokrenuli. Vaši najviši domašaji su kritika kolega. Da slobodni mediji u Srbiji nisu kritikovali Miloševića on bi još i dalje vladao tom državom. Ne znam Vukoviću da li ste svjesni da sigurno dvije trećine građana o vama misli sve najgore, kao novinaru. To vam dobronamjerno prenosim utiske nekih građana. Svi kažu kako se ulizuje Milu, e to nije novinarstvo i gore je od onog koje pišu Dan i Vijesti.
 • Boban Bg
  Evo i ja tražim da mi se pojasni koji su to mediji doprinjeli padu Miloševića u Srbiji? Znate li vi uopšte koliki su tiraži bili Borbe, kasnije Naše Borbe, Danasa i Vremena? Ili mislite da postoji još neka novina vrijedna pomena? I što vi uopšte znate o tome? Oni koji su svakodnevno bili na protestima nijesu im bile potrebne novine. A nije bio mali broj dana kad nas je bilo po 2000-3000. Novine koje ja pominjem kao jedine časne u Srbiji nikada nijesu objavljivale laži, insuinacije i valjanje ljudi po blatu poput onih koje napada Šuković ovim tekstom. Ako mislite da pisanje protiv vlasti opravdava žutilo tih novina i da je svako ukazivanje na to ulizivanje Đukanoviću onda ste vi zašli u patologiju. 'Ajde za promjenu pokušajte da objavite svoj komentar sa suprotnim predznakom na portalima tih novina, pa ako vam ih objave, spreman sam podržati vaš stav.
 • vid  - Svašta
  Koji promašaj. Ustvari nije. Zna Goga sve ali slabije razumije... Ponekad zažalim što ovakve ljude žalim.
 • Maro
  A da li su Vesti i Dan napisale navedeno? Ako jesu, je li autor teksta kriv što je podśetio na to?
  Možda ne bi bilo zgoreg da povedete računa o elementarnoj logici?
 • Anonimus
  Čuti, Goga, života ti tvoga Pokloni se Darku i prezri lažove.
 • Anđelija
  Za Šukovića je profesionalno novinarstvo aktivno klečanje pred Gospodarom, apsolutno podaništvo, vlastita neskrivena mržnja i cinizam.
  Našim građanima treba objasniti, sa patriotskih adresa, a i on je jedna od njih, kako im stalno prijeti opsanost, što od stranog, što od domaćeg neprijatelja da ne bi mnogo razmišljali gdje i kako žive, već da stalno strecaju i gledaju preko ramena. E tako on shvata novinarstvo i domoljublje!
  Samo treba poslušati s vremena na vrijeme njegove sramne emisije i tu količinu mržnje i jeda koja izbija iz njega i njegovih redovnih slušalaca, pa razmislitu postoji li u njemu "pođekoji damar profesionalnog morala nije sasvim zamro", na koji on opominje. Sramno!
  Neko ga je uporedio sa glamurkama kad je prejavio sa IN-a na Atlas. Mislim da su to časne Crnogorke, u odnosu na njega, im da je svaka komparacija sa njim uvreda.
 • Valter
  Draga Andjelija,
  I sve da vam se ne svidja kakav je Sukovic novinar, da vam njegov stil ne odgovara,da vam je on nesimpatican i da vi mislite da je previse snishodljiv prema onima koje vi "obozavate", molim vas da razmilsite i odgovorite: kad je to Darko Sukovic lagao, kad je krao nekome nesto, kad je objavio laznu vijest (da ne pitam da li se na racun toga okoristio)? Bojim se da bi morali biti zagledani u beskonacnost da bi nasli odgovor na ova vrlo jednostavna pitanja.
  Njegovu radio emisiju vrlo rado slusam i smatram da je emisija koja ima najbolji koncept u CG. A, pitam, da nije neko od ovih vajnih "drugih" novinara pokusao sebe da izlozi toj vrsti izazova? Da nijesu slucajno Zeljko, Misko, Milka, Esad i ostala bulumenta izasli nekad na crtu nekome da se s njima i o njima prozbori. Nikada! I nece dok je Andjelija, Goga, Meda, Milana...
 • Vucina Djurovic  - Sukovic o novinarstvu
  Ovo nije za odjeljenje Onkologije kako se sugerise na pocetku teksta g. Sukovicu ,vec za odjeljenje Nuropsihijatrije i Psihijatrije. Takvih bolnickih odjeljenja nazalost u Crnoj Gori nijesmo imali nikad dovoljno pa je bolest zahvatila pojedince neizljecivo . Sad bi nam trebao citav Klinicki centar za lijecenje, ciju izgradnju bi trebalo zapoceti uz pomoc donatora ,koji su mirno posmatrali epidemiju i pomogli da se drustvo u CG ovako nekriticki raslojava .
 • Milijana
  Nije u pitanju niti jedna bolest, pa ni fenomen pseudologija fantastike - u pitanju je biznis i zarada iz najnižih pobuda i sa robom koja nije regularna. Vrlo umišljeno i svjesno
 • emilo  - Tanko je ovo Šukoviću...
  "Vijesti" su tanke, "Dan" je još i tanji, ali Šukoviću i Ti si bre pomiješao baba i žabe, i nije ti prvi put. Imam osjećaj da ste svi na putu da prođete
  kao i Slavko Perović, koji je "zbog Ilije zamrzio i svetog Iliju". U CG se niko ne uči na tuđim greška već na svojim, a to je vrlo skupo, kada dođe na naplatu.
 • Anonimus
  Goga i Andjelija mi djeluju kao neko iz Vesti, pogođen ovim fenomanelnim tekstom. Prijatno, uz čitanje istine o vam,a gospodo.
 • Anonimus
  Ni sam ne slutis koliko si u pravu Anunimuse.
 • Mila K
  Ovih par redova se jednostavno može sublimirati - gleda Rambov pacijent sebe u zrcalo... Ali, iz poštovanja prema nekadašnjem "spašavanje duše" izvještavanju avgusta 1995. godine, treba samo reći - osobe sa značajnim iskustvom, uz sve kontraverze i uspjehe, ukoliko ovako pišu o svojoj profesiji i za svoju profesiju, onda ne vide da ubijaju svoju profesiju... Da li je tome razlog mržnja ili zavist ili sujeta ili možda šta god čak i pozitivno, potpuno je svejedno... Jedno je biti operativac specijalac iz neuspješnog ckl-a, a drugo odgovorno non-stop biti u sredini koju trebaš da mijenjaš a ne da doprinosiš vjekovnim kukavičlucima... Koliko je lako ovako braniti tobožnje identitetske gluposti, ali ovo su obrazovani profili i njima ne pripada ovo stilizovanje slijeposti... Ostaju zarobljeni sopstvenim torovima...I da ovo se podjednako može na dio tobožnje autistične grupe primijeniti u cjelosti, jer su u pitanju istovjetne vrijednosne uskosti... Ali, samo na dio... Međutim ova p...
 • Boban Bg
  "...non-stop biti u sredini koju trebaš da mijenjaš a ne da doprinosiš vjekovnim kukavičlucima... "
  Izgleda da ste vi novinar sa misijom. Opasno je to novinarstvo. Zna da žmuri na jedno oko iz principa korisnosti i svrsishodnosti. I ja sam pristalica mijanjanja društva i objašnjavanja što je otvoreno društvo, društvo sloboda i poštovanja ljudskih prava, naročito kad se radi o konzervativnom društvu, prepunom predrasuda kakva je CG. Samo što se vi ne bavite time. Ako mislite da je borba protiv aktuelne vlasti to ili preduslov za to mijenjanje, nijesam siguran da ste u pravu. Kad želite bolje, modernije i pravednije društvo morate imati ideju kako da ga ostvarite. Tako što ćete ući u direktnu borbu koja je u potpunoj suprotnosti onome čemu tobože težite? Wrong!!! Napravili ste medijsku scenu kaljugom pa se sad valjajte sami u njoj!
 • Milijana
  Vi Mila K imate neki teški problem, stalno pominjete marginalni CKL, koji ne mogu nikako da vežem za Šukovića. Imate dozu rigidnosti i nikako da iskoračite iz tog CKLa, koji se baj d vej štampao u štampariji Vijesti da bi popravio njihove u to vrijeme ohoho pozitivne bilanse.
  Rado pročitam Vaše komentare na ekonomske teme, ali me zapanjuje Vaše nepoznavanje društvenih i političkih tema. Kako "odgovorno" mijenjaju sredinu mediji koji služe za iznudu?
 • Anonimus
  Darko Šuković ne da nikad nije napisao tekst za CKL, nego je javno, u Živoj istini i na Anteni M, više puta kazao da je to najveće smeće u istoriji crnogorskog novinarstva. Isto to je, kasnije, govorio i za blogove tipa DNMN.

  Ti su Mila K. nešto dobro pobrkala.
 • Anonimus
  Darko i CKL!!? Pa Jevrem je u tom nazovi glasilu svašta pisao o Darku! Mila K lupa kao maxim po diviziji. Sjećam se da sam se divio Darku kad je jedini imao petlju da javno nazove CKL pravim imenom - smeće. A zna se šta je Ješo znao da napise o ljudima.
 • Anonimus
  Cini mi se da Vama nije lako.... kada se god javite pokusavate diskvalifikacijama ,pa i uvredama i nipodastavanjem ,odrediti se prema neistomisljenicima !
  Cemu tolika negativna energija? Gdje su razlozi za to? Razmislite ....
 • miodrag
  Bravo, svaka cast za ovaj tekst gospodine Sukovicu!
 • abu khabir muavija
  Gospođo Anđelija. Da bi neko bio angažovan novinar ili intelektualac ili građanin najvažnije je biti za nešto a ne protiv nečega,i pri tome se ovo za i protiv ne isključuju.Darko Šuković je eksplicitno u svom novinarskom radu naznačio vrijednosti za koje se zalaže.Nema devijacije u ovom društvu o kojoj se nije razgovaralo u njegovim emisijama.Ali Darko nas ne gnjavi svojom harizmom,ni on ni niko njegov nema banku ne umišlja da je spasilac.Jednostavno dobar obrazovan novinar i pristojan čovjek.Nešto ste pobrkali.Šuković nije
  tužilac,nije policjot,nije ANB,nije sudija i ne pretenduje da to bude.
  Mnogi takozvani istraživački novinari i preangažovani prosečnjaci
  mogli bi da se nauče pismenosti i pristojnosti od Šukovića.Ni u jednom kritičnom trenutku ovoga naroda Šuković nije prećutao svoj stav,ali nikad nije ni pomislio da je izmislio Crnu Goru i da mu Crna Gora nešto strašno duguje.
 • Anonimus
  Tekst je gola istina o medijskim reketašima...
 • Boban Bg
  Neki politički protivnici DPS i Mila Đukanovića ne mogu izaći ispod tog kišobrana i apstrahovati koji medij podržava koga i kojoj opciji pripada. Izgleda da je sve dopušteno ukoliko je upereno protiv onoga ko je vaš politički protivnik. Ono što prigovaraju Šukoviću očigledno je njihov problem kad se opredjeljuju za i protiv novinarske časnosti. Možda je vama profesionalizam reći za M. Đukanovića da je mafijaš, ali, bez namjere da branim bilo koga, za takvo nešto bi se, bogami, u civilizovanom svijetu otišlo u stečaj, osim da se za to posjeduju čvrsti dokazi. "Svi vide", "svi znaju " ne spadaju u dokaze. I tu dolazimo na polje što je dozvoljeno a što ne u novinarstvu. Sve novine u civilizovanom svijetu imaju PRAVNIKE koji odlučuju šta može a što ne da ide u novine. Ne mogu se objavljivati konstrukcije, pretpostavke, već samo činjenice. Ono što neko u CG naziva istraživačkim novinarstvom je najobičnije olajavanje.
 • 111
  nije mi milo da hvalim ssukovicha koji misli da je pokupio svu novinarsku pamet , ali ovo mu je taccno. A ima tu joss ssta da se kazze-kako Vesti saznaju sve prvi, sa koim su u dilu, i na koji naccin, to treba ispitati i objaviti. vesti, dan i monitor su interesni koncern, a sve bi uccinili da ova drzzava propadne. ssukovich je, takodje, u pravu kad kazze da evropa hvali najgore u crnoj gori. i to treba javno kazati. dosta je visse njihovih izvjestaja o stanju medijskih sloboda. ocjene serviraju milka, esad , zzeljko i milutinovich. eyamislite, u jednom saveyu dan, monitor i vesti. ili i ne treba da ;udi. njih ujedinjuje ista mrzznja i njihovo ostrasscheno novinarstvo...
 • Anonimus
  Anđelija, Milka, Milačiću, hmm, Esade ili ko li si već(?), ako je mržnja koriti fašiste odjevene u četničke odore što poklaše na hiljade crnogorskih muslimana, a što ih vi abolirate u vašim feljtonima, aferim, dakako aferim... Ako je mržnja razgolititi samoprozvanog osloboditelja izbjeglica a u biti načelinika za potjere koji je direktno odgovoran za smrt trojice braće Rikalo, a kojeg ste godinama na pijedastal uzdizali praveći od njega lažnog heroja, onda je mržnja i moje osjećanje u ovom slučaju, dakako jeste...
  Nego, nekako mi čudno: Kesedžija milioner je, a Darko koliko znam nije. Kesedžiji Milo je napravio milione, Milo od Darka dobija sok uz intervju. Darka je Rade Đurđić vodio na putovanja sa rukometašicama, Kesedžiju je Lomi slao za Hjuston u pratnji crnogorskih tajnih operativaca. Kesedžija dobio je pare (LIČNO i u KEŠU) za što-će-postati najtiražnije crnogorske novine, štampariju itd., Darko možda dobije neku "simboliku" od državne administracije za reklamni pro...
 • Jole Drinjak,penzioner Prčanj  - Imao sam čast da...?
  Imao sam čast,da prisustvujem stotom rođendanu/100 godina/ jednom od najpametnijih i najduhotijih Bokelja pok-Antu Maroviću zvani Čiča iz Mula-opština Kotor-bez onoga Muo kod Kotora?! To je bilo prije sramnoga rata na one krave u Grudu i tome slično, za ona opaka vremena -90.godina sramnih i konačno pasanih godina pasanoga vijeka/20.vijeka/-bilo je to oko 1984 godine?!!! Pored ostalih ovom rođendanu je prisustvovao tada novinar radia Kotor drug Dragan Mitov Đurović-Bjelopavlić sa privremenim boravkom u tada Kotoru gradu nad gradovima mediteranske kulture i evropskih shvatanja i manira!Dragan iskoristi priliku i zamoli donda Anta,da mu ispriča neki od njegovih doživljaja u pasnih 100 godina!Dondo Anto reče:"Sinko moj,idem ti ja kotorskom pjacom i pita me jedan čojek:"Đe je ludnica oliti bolnica:"Anto,"e đeje-sve ti je moj dobri ovo ludnica ,a uprava ti je u Dobrotu kod Svetoga Matije"?! Koliko je dondo Anto falio-zna li iko živ???
 • Anonimus
  A, evo ga i najbolje desno krilo u istoriji crnogorskog fudbala. Naime, toliko upotrebljivih centarsuteva koliko ih Sukovic upucuje gospodaru u njegovim emisijama, nikad nije vidjeno na crnogorskim terenima.
  Da rezimiramo samo zadnje pasuse. Glas Cepuraka nisu Vijesti izmislile, nego je to narodna misao. Pare od kokaina su sasvim jasna prozivka, osim ako Sukovic nekom alhemijom nece da dokaze kako Saric nije imao paket akcija u Pobjedi. Znam da se dukljani u bilo kojoj raspravi ne mogu, a da ne ocesu mitropolita, pa evo i najbolje krilo to cini. KOmicna je zadnja recenica najboljeg krila, covjek je za nekakvu svlacionicu dobio i ove i prosle godine fine pare. A, ima vjerujem jos toga tu. Dobro bi bilo za najbolje krilo da Milo padne. Mozda ce posle toga postati novinar.
 • Anonimus
  Ovu glupu metaforu sa desnim krilom i centaršutevima sam barem triput čitao na ovom ili nekom drugom portalu? Još je gluplja teza o misli iz glave cijela naroda o Glasu Čepuraka. A najgluplja je konstrukcija da su Šarićeve akcije dokaz da zaposleni u Pobjedi primaju platu o trgovine kokainom!
  Stvarno da ne povjeruješ kakve idiotske teze mogu ljudi da obznane. I to mrtvav ponosan čovjek na ono što je izlupetao! Budibogsnama!!!
 • Anonimus
  Pa cekaj malo. Da li je Saric imao paket dionica Pobjede? Jeste! Da li se Saric bavio sklapanjem kompjutera ili prodajom softvera? Nije. Prodavao je kokain. Sta je nejasno tu? Je li moguce da ni ocigledne stvari ne mozes da ukapiras?
 • Miśut
  Paket akcija ili paketiće kokaina? Koliko znam, akcije su legalna stvar, a to što niko nije pita okle ovome novci, normalna je stvar. Polomiše se neće li privuć koji euro ulaganja u privredu, a onda će mu još gledat pedigre? Neće. Jer onda niko neće ulagat. Nedostatak povjerenja.
  Ljudi kradu kablove, šahtove, biste, slova, brojeve, sve što mogu prodat na odpad. Da li ih tamo odbijaju? Ne. Odpadi od toga žive, a kopanje po porijeklu "sekundarnijeh sirovina" može samo razćerat i "poštene" dobavljače. Dakle, firme ne pitaju okle kome novci, samo nek ih ulažu. O porijeklu (nek) brinu druge "firme".
 • dadilja sljivka
  Pobjeda, RTCG, Analitika, Antena M, Montena, Atlas bar do sada nijesu bile zrtve fizickih napada, sudskih procesa od politicara do kriminalaca, a konstantno se finansiraju sa vladinih izvora(ministrstava, lokalnih samouprava ili drzavnih preduzeca).
  Jedinstveno ime za te medije je rezimski mediji. To vide evropski zvanicnici a i svi gradjani koji se nijesu omastili sa DPSDP korita.
  Pobjeda vec gubi bitku, ubrzo ce i ostali.

  Darko ti ces ostati zadnji izgleda, ali ne sumnjam da si to naplatio.

 • Boban Bg
  Čuvaj đecu i ne pačaj se u ozbiljne razgovore Šljivka. Napraviću ti paralelu sa tvojom omiljenom Srbijom. Znači li to da su Kurir i Press perjanice novinarstva u Srbiji zato što su bili tuženi od vlasti i polusvijeta i prokazivani kao najgora i najprljavija žuta štampa? Ili to znači da su najčestitije novine u Srbiji, kao Danas (koji sve više bježi od nekadašnjeg Danasa, nažalost) i Vreme, režimske novine zato što ih ne tuže ni vlast ni polusvijet? Da ne pričamo o tome ko je na čijem kazanu i koga finansiraju tajkuni.
  Kako ti ne pade na pamet da se pitaš kako se to širi nečija medijska imperija. Da nije od tiraža Vijesti i Monitora? Ili možda od tiraža Dana? Pa novine sa 20 puta većim tiražom u Srbiji egzistiraju na rubu rentabilnosti, sa malim brojem zaposlenih, slabo plaćenim novinarima i mahom spoljnim saradnicima.
 • Guvernanta
  A iz kojih para je Milo pomagao osnivanje Vijesti, da nije iz Acovih? Tada su dobre bile. Iz kojih para prima platu opozicija do iz tih istih? Iz budzeta se jedino finansita RTCG, ostalo su usluge kojhe sve televizije naplacuju od svakoga ko je spreman da plati. Naravno, Vijesti i Monitor bi da niko ne postoji nako oni i samo oni pare da dobijaju. Pljuju Vladu a onda kukaju da im je malo para dala. Izem ti moral. Ja znam barem deset ljudi koji znaju barem po jedan slucaj kada su Vijest i/ili Monitor objavile neku najobicniju laz. To nijesam cuo za ove druge medije. Kleveta je ukinuta kao krivicno djelo i onda se ne treba cuditi kada osteceni umjesto demanta plasira autoru lazi nogu ispod ledja. Ni Maurer novinara lazova nece moci da spasi.
 • Anonimus
  stor na Anteni M.
  I gle, odjedanput Darko režimski agent. Pa, naravno, u, kako je Vešović naziva, čojskoj i sojskoj sve je moguće. Možda i da u budućnosti, kada Kesedžija postane vladar, Lomi bude uspješan preduzetnik, intelektualni trendseter i mezimče režima kojem je sve dozvoljeno? Interesantan obrt bio bi to, no, nekako mi se ipak ne čini mogućim... Mislim ovaj dio da Kesedžija postane vladar :-)
 • Valter
  Molim te MIla K. da obratis paznju na sljedece: "...osobe sa značajnim iskustvom, uz sve kontraverze i uspjehe, ukoliko ovako pišu o svojoj profesiji i za svoju profesiju, onda ne vide da ubijaju svoju profesiju." Oces da kazes da drugima to nije dozvoljeno a tebi jeste? Bas su tvoji komentari primjer kako treba stititi svoju profesiju. Od sebe.
 • Anonimus
  Kakva frustrirana Mila K. Opušti se malo, bona, ljepše će ti dan proć.
 • vucina djurovic  -  Sukovic je unistio CG novinarstvo
  Svi Vi koji imate toliko negativnog naboja na iznosenje stava g Sukovica morate shvatiti da je covjek iznio misljenje. Sa njim mozete da se slazete ili ne slazete ,ali ga argumentovano morate pobiti vizavi onoga sto i koga on kritikuje .A sta Vi radite ,kritikujete ga zato sto ne misli kao i Vi.Nijesam mu advokat ,ali to je vise politicka a ne profesionalna kritika . Na pitanje zasto mafijasi napadaju samo novinare Vijesti i DAN-a ,a ne novinare tkzv rezimskih medija. Pa oni se medjusobno najbolje poznaju ,prekrsili su 'OMERTU".Ovo ne bih konstatovao da nijesam citao feljtone o "nedodirljivim", pa da nebih ispao zbunjen, jedino tako zdravomisleci mogu iznijeti svoje zapazanje, svakako ne tvrdeci kao i Vi da je ovo sto ja mislim tacno.
 • pavino polje
  E moj SSukovicu, sta ce na ovo reci tvoji Pavinopoljci? Ti sebe diyes u zvijezde, a dobro znas da i sebe zavaravas. Sjecas li se kako su te razbili Pavkovic i ostali generali, pa liberalka Vesna Perovic, pa četnički vojvoda Andrija Mandić... Nijesi se proslavio ni u Udruženju profesaionalnih novinara. I još pričaš o talibanima i talinačićima, jado. Žao mi te ka brata rodjenog. A moraš ovako pričati kad se družiš sa čuvenim istraživačem i publicistom Radončićem, analitičarom Vujovićem, kad imaš ambicije da budeš gl. urednik TV Crne Gore...
 • Karibu Lu Pavinopoljcu
  Po stilu te vidim da si iz Bijelog Potoka, a ne iz Pavinog Polja, četničino zavičajna.
 • max
  Tragicno je da neki ljudi imaju obraza da prozivaju Darka da se okoristio pa jos debelo.EEEj Darko vozi auto koji ne kosta koliko guma za A8.A znamo ko vozi A8
 • Margarita
  @dadilja sljivka - Znači, režimski mediji su svi mediji čiji novinari nijesu dobili batine ili kojima se nije sudilo?
  @Anonimus koji govori o desnom krilu – ''Glas Čepuraka'' je narodna misao? Je li ti to lično narod rekao?
  @Goga – ''To vam dobronamjerno prenosim utiske nekih građana'' – koji su, valjda, svi došli kod tebe (dvije trećine građana) i požalili se na Živu istinu?!
  Odoh da se ismijem.
 • Koleginica
  Kao i obično, Darkov tekst je besprijekoran stilski, protkan cinizmom i - s tezom koju podržavaju argumenti. Prosto, komentar po najboljim pravilima profesije. Možda su neke ocjene za moj ukus pretvrde, ali to ne izlazi iz dozvoljenih okvira.
  Ko zna šta je novinarstvo, vidi da se to tako radi.
  Kao što svako takav vidi da su negativni komentari zasnovani na političkoj ostrašćenosti, ličnom nesimpatisanju autora, ali ne i na elementarnoj predstavi o novinarskoj profesiji.
  Ponavljam, zato, Šukovića možeš da ne gotiviš, ali ne možeš da mu osporiš novinarski kvalitet. Ako si ozbiljna osoba!
 • Mrkoje
  Bravo Šukoviću.Svim ovim dušebrižnicima za Vaš novinarski profesionalizam preporučijem da češće i pažljivije slušaju Radio vezu.Neka poslušaju sve one Srbe koji se iz emisije u emisiju redovno javljaju i koje je zadovoljstvo slušati(Mićo i ostali) i neka ih pitaju šta oni misle o Vašem novinarstvu.Držite se istine a broj komentara govori da ste debelo u pravu.Isti je slučaj i sa D. Đuranovićem i M.Radojičićem.
 • Zipp  - radio veza
  U toj Radio vezi, ja, dok sam se javljao, nijesam mogao iznijeti mišljenje od voditelja zbog: stalnih upadica, prekidanja, pokušaja zbunjivanja i omalovažavanja, cinizma... I ne samo ja, već svi oni koji pokušaju da iznesu drugačiji stav i kritički se osvrnu na stanje u društvu. Zato su svi takvi eliminisani iz "čuvene" Radio - veze. Ostali su uglavnom: "ljubitelji lika i djela", "patriote", šovinsti koji pljuju po Sbima, Mitropolitu Amfilohiju(ne kritikuju, već se nerijetko najprimitivnijim rečnikom izražavaju o njima), i poneki "konstruktivni" slušalac.
  Što se tiče "Vijesti" i "Monitor"-a, upravo ih je on u toj emisiji, prije par godina, žestoko branio od mene i mojih kritika na njihov račun. Valjda tada nije znao ovo što sada zna!
  Poslednjih 20 godina su obelježila, po meni, dva perioda novinarstva. Onaj do 1997. čiji je simbol bio Emilo Labudović, i ovaj, sa Darkom Šukovičem kao simbolom.
 • Šlicc
  I tebe treba prekrstit u 'Nemanja'-Kosturica je to zaslužio filmom po a ti Zippe radiovezom po srpskom ukusu.Ćao Nemanja Zipp
 • Zipp  - prekrštavanje i pokrštavanje
  Zanimljivo je to kako svako malo neko me/nas želi pokrstiti i prekrstiti. Do juče su to htjeli srpski nacionalisti, sada crnogorski. Normalno, to "da me treba prekrstiti" administrator smatra korektnim komentarom.
  Ja se ponosim svojim imenom Omer, i prezimenom Šarkić. Islamska vjera i kultura kojoj pripadam mi je dovoljno široka-ne treba mi druga. Čuvam je u srcu, branim je kada je zlonamjerno napadnuta, pokušavam da ne ugrožavam druge vjere poštujući svoju.
  Nemanja Kusturica ima pravo da promjeni vjeru i ime-njegova lična stvar. Ali njegov javni, politički angažman kod mene je izazivao i izaziva gađenje koje sam bezbroj puta javno saopštio i napisao. I onda kada Emir još nije bio promjenio ime i vjeru, bio omiljeni, više politički nego kulturni gost ove vlasti na čelu sa Milom Đukanovićem, koja mu je svojevremeno ustupala dobra Crne Gore kao što ih je poslije ustupala raznim Deripaskama, Barovićevima, Brkovićima, rodbini, kumovima...
 • bbb  - sve nam je tako
  Zar je doslo takvo vrijeme da izgovorena rijec ne vrijedi nista, posebno od ljudi od kojih ocekujemo svakodnevno da nas informisu tacno. Stvarno ne mogu da shvatim da covjek toliko moze da laze a da nema ni malo srama. Daj ljudi okrenite se oko sebe shvatite da ste i vi iz ovog naroda doci ce vrijeme da i vi novinari ce te poci jednog dana sa tog polozaja kako ce vas gledat okolina.
 • Hm
  Istrazivacko novinarstvo u Vestima, Danu i Monitoru se svodi na najobicnije olajavanje i podmetanje prije svega Crnoj Gori kao drzavi i onima koji su zasluzni za njenu nezavisnost.Dakle, ti listovi su samo dno koje se dopada iskljucivo onima koji su "rodoljubi" kao ovaj Pavinopoljac kojem su cetnici zivotni uzor. NEK JE VJECNA CRNA GORA!
 • Anonimus
  Je li ovo Djuro Vucinic na slici? Kad je on poceo da pise, do skoro je montirao antene?
 • dr  - zip
  ljudi da li je ovo moguce.... zzip brani amfilohija..... i to kaze MITROPOLITA Amfilohija...... na drac ima da trese minimum deset stepeni.... kakav lik, kakav kameleon..... propalo se......
 • Zipp  - Zipp brani Mitropolita Amfilohija!
  Zipp, u skladu sa kućnim vaspitanjim, pokušava biti kulturan i oslavljavati crkvene velikodostojnike titulom koju nose. Inače sam prepoznat kao kameleon koji stlano mijenja boje-prema onome kako vlast kaže. Tako sam ih mijenjao 90-te kada sam bio eksponirani suverenista kojeg je ova vlast na čelu sa Đukanovićem hapsila zbog odbijanja učešća u "Ratu za mir", prijeteći mi "da će me povesti na ratište, ubiti, onda mi obući unformu i reći kako sam poginuo u borbi", jer i poslije zatvranja nije bilo te sile da me natjera da je obučem. Što se tiče Mitropolita Amfilohija, kameleon ZIPP je 93/94 godine doveo svoj život u opasnosti suprostavljajući se javno drskom pozivu Mitropolitove pratnje da ustanem(sjedio sam u kafić) riječima: "ustani stoko kada prolazi Mitropolit", na što sam im odgovorio još drskije. O Mitropolitu nemam dobro mišljenje, naprotiv, ali ga nikada ne bih vulgarno vrijeđao baš zato što je crkveni poglavar.
 • koevitez
  Šuković je u izvarednoj formi i trenutno naše najbolje desno krilo.
 • Anonimus
  Zippe, da li te je sram nakon intervjua Jasenke Perovic? Samo to me interesuje.
 • Zipp  - intervju Jasenke Perović!
  Zašto bi mene trebalo biti stid zbog intervjua Jasenke Perović?
  Zato što sam podržavao Slobodana Pejovića koji je sjedio do nje i Šekija Radončića na tribinama o deportaciji i bio na svim tim tribinama, za razliku od novinara kojem je "ukazana čast i priznanje kao nekom ko je istinski pratio taj zločin" a nikad ga ne vidjeh na nijednoj od tih protestnih tribina?
  Zato što je Šeki Radončić uručio plaketu/priznanje Kongresa Bošnjaka Sjeverne Amerike S.P. (a koju je dobio pored ostalih i na moj predlog), na tribini u Podgorici monogo kasnije od onda "kada im je postao sumnjiv"?
  Možda zbog polemike koju sam svojevremeno imao na Bošnjaci.net sa Jasenkom Perović? - potražite tu polemiku, imate je na site-u, pa ćete vidjeti sa koliko se ja uvažavanja obraćam njoj, a kako se ona obraća meni i kako me kvalifikuje.
  A o "zanimljivostiima" iz intervjua, neki drugi put i na više prostora!
 • Boban Bg
  Ne znam o vama ništa, ali ako je i dio toga što napisaste, imam poštovanje za angažman. Ja se svojim neću hvaliti, znaju oni koji me znaju, ali želim nešto da vam nabacim kao temu. Bio sam dio građanske pobune protiv svega što se dešavalo u Srbiji i borio se da Srbija postane normalna građanska zemlja. Danas nije ništa onako kako sam i sam htio, ali ne mogu reći da ljudi danas ne mogu odlučivati o svojoj sudbini. Mogu i ja poput svih mojih biših saboraca i dalje pljuvati po svemu i svačemu, ali ne vidim nikakvu svrhu u tome , sem da ja ispadnem pravovjernik. Moja odluka je da u postojećem izaberem ono što smatram da je najbolje za mene i porodicu. I uključio sam se u LDP, bez obzira što u njemu vidim toliko lošeg da se non-stop preispitujem. Poenta je, super je to što ćete vi izbaciti sve iz sebe, ali kakva korist od toga. Ko je taj koga bi vi voljeli vidjeti na vlasti u CG, ali od postojećih partija?
 • Boban Bg
  Nemojte mi samo reći Pravedna CG, jer ako i pređu cenzus sa kim će ići u koaliciju i mijenjati CG? Sa četničkim vojvodom, Medom i Predragom? I uz sve poštovanje vaše vjere, Amfilohije je samo čovjek (i to loš) u crkvenim haljama. Ako drukčije mislite onda mi ne dijelimo iste građanske ideale. Ja ne vidim nikakav razlog zašto bi imali takav odnos prema svešteniku na položaju a ne onda prema političarima na položajima.
  Kako sam rođen u CG i poznajem dobar dio ljudi iz establišmenta, vjerujte mi da je CG imala mnogo sreće kad pomislim ko je sve mogao biti vlast u CG. Zato vam je moja preporuka da pomognete da CG što prije uđe u pregovore sa EU, kroz njih mijenja sebe i na taj način postane bolje društvo. Od pljuvanja po vlasti nećete dobiti ništa, postaćete samo poput Meda i Vanje, koju je mučno gledati u izrugivanju građanskom angažmanu. Ako se vama to sviđa, zaboravite!
 • dr  - zip
  pejovic, kakav je ovo heroj..... ali, interesantno, ovo se samo od njega moze cuti...... nevjerujem da ima scedoka..... mozda ga zbog toga nijesu izbacili u prvi plan, nego su gurali pejovica.... ili im sluzi kao rezerva, za krajnju nuzdu.....
 • Zipp  - odgovor "dr"-u
  na komentar koji baš i ne shvatam:
  http://www.pcnen.com/portal/2011/10/27/slobodan-pejovic-heroj-ili-zloc inac/
  http://www.pcnen.com/portal/2009/02/27/drzavnoj-tuziteljki/
  U drugom lincu, "Državnoj tužiteljki", obratite pažnju na dokument izdat Danijeli - Stupar - Titorić, datume kada je i KOME je poslat upit, kada je odgovoreno, i u čije ime. Zatim se sjetite kako je novinar postavio pitanje gospođi Perović, kako je ona odgovorila. Usput, u jednoj, upravo "Živoj istini" Đukanović je rekao da je mnogo kasnije doznao za slučaj deportacije. Kada sam Šukoviću, poslije dobijanja u posjed ovog dokumenta, a pred novo gostovanje tadašnjeg premijera u Radio - vezi rekao da ovaj dokument govori da je Đukanović izrekao neistinu u predhodnom intervju-u, da mu predoči navedni dokumenat, te da traži objašnjenje za to, odgovorio mi je: "Neću se u svakoj emisiji sa njim vraćati na zločin deportacije"!
  Zanimljivo.
 • Boban Bg
  Evo odoh na taj portal, kakav komplot svega i svačega. Od napada na Ramba što se nije uklopio u one "divne" pjesme na Eurosongu, do proglasa nekave Studentske unije CG. Evo ja vam, dragi moj Zipp preporučujem da pročitate taj proglas predstavnicima EU, samo lagano da ne umru od smijeha. Kakvi su to studenti koji ne znaju kao funkcioniše sistem u kojem studiraju. Ako je ovaj portal za vas ozbiljno novinarstvo onda ni ne čudi što se sporite sa Šukovićem. Pa to nije ni za đecu.
 • Zipp  - o portalu, partijama, za koga je ko...
  Koliko je ozbiljan portal ili neozbiljan, možemo imati svako svoj sud. Ja vas nijesam uputio na ocjenu portala, već na moj blog o naznačenoj temi(ma).
  Ne pripadam nijednoj partiji ili intersenoj grupi, sve što radim - radim sam i po svojoj savjesti. Ne "navijam" za nijednu partiju na CG političkoj sceni, smatram ih uglavnom ikebanom/dekorom režima. Zalažem se prije svega za sveobuhvatnu lustraciju, te kažnjavanje onih koji su podstrekavali na rat i ratni zločin. I za promjenu vlasti. Da je čak bila bezgrešna, 22 godine jednih te istih na vlasti je jednostavn neprirodno. U cilju te promjene, podržao bih bilo koju partiju, bila ona ultraljevičarska ili ultradesničarska, prosrpska, procrnogorska, proalbanska... Da jednostavno počne proces smjenjivosti vlasti. Međutim, mislim da je možda već kasno, da je Crna Gora pred sveopštim sunovratom, ekonomskim prije svega, i da smo pred totalnim bankrotom zbog rasprodaje resursa i potpunog uništenja privrede-ne proizvodimo ništa.
 • Boban Bg
  Mudro nema šta! Moja greška. Teško je razgovarati sa bilo što rezonom. I malo lakše sa tim kataklizmičnim scenarijima. Za takve procjene treba malo više znanja od galamdžijske razbarušenosti. Monetarni savjet Srbije je iznio vrlo sumorne podatke o srpskoj zaduženosti, deficitu budžeta, dospjelim anuitetima, nužnosti povećanja PDV za 4%, dinar svakodnevno klizi na dolje, pa opet niko ne predviđa bankrot Srbije. A kako mi je to struka mani se priča kako je u CG gore. Da bi pričao kako je nešto uništeno trebalo bi da znaš koja je to proizvodnja postojala. KAP je bio važan jedino zbog deviznih rezervi (što nije malo) a nikad nije donosio dobit CG. Sad mi je jasno da ti praviš od pljuvanja lični imidž po principu što gorih stvari više kažem to će više ljudi znati za mene. Nešto poput V. Pešić i njenog Al Kaponea. Napiši jedan analitičan članak za Analitiku bez kvalifikacija i opštih mjesta i pokaži svoju stručnost. Blatiti to je bar lako.
 • Miśut
  Što me ovo podśeti na jedan stari vic:
  Poša Mujo puškom lovit komarce. Komarac sleti Hasu na čelo. Mujo nanišani i - nema više komarca. A, ni Hasa.
  - Mujo, što učinje to? Ubi Hasa!
  - Nema veze, jedan naš jedan njin.
  Na to mi sliči smjena vlasti, bez obzira ko će je naslijedit. Nek ode DPS pa makar s njime i Crna Gora "otišla". Plitkumno ili podmuklo? To ne znam.
  Ako ne rade (dobro) bivši giganti - "ne proizvodimo ništa". Otrcane fraze. Proizvodi se dosta toga u Crnu Goru, što se vazda uvozilo, ali "filosofija" neoliberalizma prijeti sve to uništit. Nije kriva vlast sama sobom, kriv je ekonomski koncept, koji je vjerovatno spolja nametnut. Korupcija je manje više kolaterala.
 • Anonimus
  Jasenka je u intervjuu kazala:"Od Slobodana Pejovića gori su samo oni koji ga brane"!
  Zippe, imala je pravo!
 • Zipp  - moguće da je imala pravo
  Samo je problem u tome, što je meni, pored ostalih, najviše Slobodana Pejovića predstavio kao heroja upravo Radončić. Ja Pejovića nijesam znao, običan sam građanin. Divio sam se njegovom činu, jer znam dobro, osjetio sam to na svojoj koži, kakva je bila atmosfera tada u CG. Onda je Radončić preko noći od Pejoviča heroja napravio Pejovića zločinca. Pejović kao heroj mi je interesantan, kao zločinac i SS vojnik potpuno neinteresantan. Interasuju me nalogodavci, SS vojnici koji su hapsili Jevreje(ili u ovom slučaju Bošnjake) su mi neinteresantni, koliko onaj Nebojša Ranisavljević osuđen za Štrbce. A sva priča je prebačena na odgovornost S.P.
  Ako mislite da je sud i mišljenje Jasenka Perović presudno, jer je izgubila brata, tu se ne slažemo. I ja sam izgubio oca direktnom zaslugom ovog režima(dobio je infarkt nakon mog privođenja zbog neodazivanja u rat i umro), ali to ne znači da se moja ne poriče zbog toga.
  Ovim završavam dalju polemiku na ovu temu.
 • Mile Đukić
  Staropodgorički Čiča Gliša je ovđe uzeo banak pa pljuje li pljuje po našoj novinarskoj veličini i po jednoj dami, Jasenki Perović. Neka nastavi i dalje da pljuje. To je njegov životni domet. Šta će kada u životu ništa nije postigao, čak sebi ni posa nije mogao naći.
 • Zipp  - pljuvanje
  Ipak Vam moram odgovoriti zbog neistina koje ste izrekli:
  Dakle, zaposlen sam, a i da nijesam, ne bih to smatrao svojom nesposobnošću u ovakvom društvu.
  Kako sam se zaposlio?
  U vrijeme "jagnjofukaca" sam konkurisao u državnoj firmi. Nijesam bio primljen, bio sam 18-ti na rang listi a traženo je 6 radnika. Pretražio sam dokumentaciju svih 17 rangiranih ispred mene, našao nepravilnosti kod 16 njih, žalio se najprije nadležnim institucijama, zatim sudu, dobio proces, i tako sam primljen na posao kao drugorangirani! Sudeći sudija mi je pred zainteresovanim kandidatima i pravnikom-braniteljem buduće firme čestitao na upornosti.
  Da li je nešto tako danas moguće?
  Pogledajte što sam napisao još jednom, đe i koga sam ja to pljuvao?
  A onda pogledajte Vaše obraćanje meni.
 • Boban Bg
  Iz svega što napriča o sebi mene si fascinirao. Sva nepravda svijeta se sručila na tebe ali ti se ne daš. I borićeš se dok u tebi ima damara. Samo malo lakše, diši usput.
 • Zipp  - evo dišem, hvala
  Sa svim ovim ličnim stvarima su do tančani upoznati novinari koji se ovdje spominju. Te da nije istina to što sam naveo, odmah bi me demantovali, pospradali se u njihovim stilu, digli me na stub srama.
  Još da dodam(uz duboko disanje i uzdah): tada, tih 90-tih kolege iz firme zbog mog javnog protivljenja ratu, protivljenja vazalskoj, ratnoj politici Podgorice, javnog odbijanja da idem u "Rat za mir", te teksta u kojem sam napisao da je to obični pljačkaški pohod, Bulatoivića nazvao Neronom koji uživa u paljenju Dubrovnika ka ovaj u paljenju Rima, a onda stalnih dolazaka policije da me hapsi, najprije kući a onda i na poslu, su reagovali ovako:
  Od 180 radnika iz firme, osim njih troje, niko mi nije nazivao ni "dobar dan". Većina ih je govorila sledeće: "ko drži Turčina na posao, treba ga ubiti, zapliti mu kuću, izdajnik Turski..." a jedan kolega mi je zaprijetio da će me ubiti, tu na poslu, pištoljem koji je uvijek nosio za pas. E to je bila atmosfera u mojo...
 • Boban Bg
  I što si izvukao zaključak. Da je bolje da dođu ti o kojima pričaš da su nosili pištolj za pojas i prijetili ti na vlast, samo da ovi odu. Vrlo mudro! Pa ćeš opet da "uživaš" u ulozi žrtve. Meni se i dan danas neka ženetina dere sa prozora kad uveče šetam psa i sa psovkama šalje u CG. Ne možeš mi reći da je danas vlast u CG dio te priče koja ti se događala. Možda su mnogi od njih bili nekad, ali danas sigurno nijesu. Bio bih sretan da imam status u Srbiji kao pripadnici tvog naroda u CG. Zato ti toplo preporučujem da izađeš iz devedesetih i stvari gledaš u kontekstu sadašnje realnosti i opcija koje imaš. Samo nemoj da te prevare ove vojvode sa svojim pomirljivim tonovima (mada ne mogu da se odreknu Draže) To je samo zato što nemaju moć. Pa gledaj da im je daš!
 • Anonimus
  Pa upravo ti koji su ga tada napadali, danas su na vlasti. Od njihovog srpstva tih godina smo i mi Srbi dobijali napade. E ti su danas turbo crnogorci. Tako da je Zipp samo ostao protiv istih.
  Inace, samo da Milo namigne jednom 99% turbo Crnogoraca bi zacas promijenilo kosuljju. I ovih 99% koji pisu na ovom portalu.
 • Zipp  - uoravo tako
  U prekinutom dijelu gornjeg komentara bilo sam napisao da su upravo većina tih istih kolega koji su se ponašali onako kako sam opisao postali odjednom crnogorci mimo crnogoraca - i ti si najgori.
 • Boban Bg
  Nadam se da je u pitanju greška u pisanju kad kažete " ...i ti si najgori.." . Ja nemam problema sa sobom od kada sam se uspravio da hodam. A naročito ne 1987. i nadalje. A što se tiče tih kolega nijesu oni ti koji su bitni za ovu priču. Mi govorimo o političkoj moći, ne o vašim kolegama. Ja dobro znam kakav je narod kojem pripadam. Zato me sramota i od pohoda na Mostar i od konavolske svinjarije i od onoga što se dešavalo vašem narodu na śeveru CG. Ali se, za razliku od vas, radujem što više nije tako. Koliko je iskreno ni ja nijesam siguran. Ali je bolje sve nego što je bilo. Te floskule kako su ti koji su "odjednom Crnogorci" gori nego nego oni drugi je odraz vašeg nerazuma i ja se nadam da nećete morati provjeravati kako bi se ti drugi odnosili prema vama da dođu na vlast. Meni nikad ne bi trebali radikali i naprednjaci na vlasti da bih znao kakvi će biti. Pa malo razmislite - vaša koža je u pitanju.
 • Radun
  Kako obaj ZIP masno laže. Ispade da je tog staropodgoričkog anonimusa veliki Šeki Radončić vukao za rukav da ga upozna sa penzinisanim policajcem Pejovićem. Uz to, prirodnu smrt njegovog oca (infarkt) poredi sa ubistvom (klanjem) Jasenkinog brata. Ovo doista može samo "osoba gora i od samog Pejovića".
 • Mile Đukić
  Ovaj Čiča Gliša je zbilja neznaveni mučenik. Kuku kroz šta je sve ova ljudina prošla i prolazi: u isto vrijeme zapošljavali ga i slali u zatvor? Samo neka nam reče đe to on radi i za koga. Kuku njemu u glavu, da nije kakva vladina - Milova firma? Da nije MUP? Gukni golube, gukni.
 • Radun
  Omer Šarkić velike kritičar Vlade radi u državnoj firmi!? Bravoooooooo! Napokon si isplivao i rekao ko si i za koga radiš. A kad si tako principijelan što ne napuštiš državnu-vladinu-milovu firmu?
 • Секула
  Невјероватно ми је да неки људи доказивање Пејовићеве кривице, ако је буде, сматрају својим тријумфом. Посебно након што су првобитно Пејовића за хероја прогласили управо они. Пејовић није, колико знам, био приватни предузетник који је имао фирму за хватање и депортовање избјеглица. Према томе, нека размисли мало ова пропагандна екипа ко би се могао наћи на дну јаме коју копају Слободану Пејовићу.

  Велики поздрав за коментатора "Миле Ђукић". Да му кажем да сам купио књигу "Мишко Кесеџија и његове бизе" и да признам да ме заиста заинтригирала. Поздрави ми пуно Масју и реци му да напише наставак.
 • Boban Bg
  Znaš ti dobro ko je vilenio po Tuzima. Sad ćemo svi da se pravimo blesavi.
Dodaj komentar
Vaši Kontakt Podaci:
Komentar:
Zaštita
Morate navesti anti-spam kôd koji stoji na slici.
 
Baner

Najčitanije vijesti

Pretraga

Cloudy

11°C

Podgorica

Prognoza za tri naredna dana:

PM showers
7°C / 14°C

Showers
9°C / 13°C

Light rain
10°C / 14°C
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Analitika - Informativni Portal © 2014.